WielerFlits’ Scorito Klassiekerspel pooltips

WielerFlits’ Scorito Klassiekerspel pooltips

foto: Sirotti (archief)

zaterdag 25 februari 2017 om 10:00

Het wielerseizoen is begonnen en dat betekent automatisch ook dat er weer verschillende pooltjes op internet en de werkvloer beginnen. Samen met Scorito organiseert WielerFlits dit jaar ook zo’n pool voor de voorjaarsklassiekers. Om eenieder wat op weg te helpen, geven we je vijf outsiders voor de kasseienklassiekers, vijf outsiders voor de heuvelklassiekers en vijf dark horses voor de voorjaarscampagne. De volgorde is totaal willekeurig.

Vijf outsiders voor de kasseienklassiekers
De reeks wedstrijden die gelden binnen de voorjaarspool, bestaat uit veertien koersen. Zes daarvan gaan over kasseien, eentje over grindwegen. Dat begint met de Omloop Het Nieuwsblad van komende zaterdag en eindigt op 9 april met Parijs-Roubaix. Andere koersen die hieronder vallen zijn – volgens Scorito – Strade Bianche, Dwars door Vlaanderen, E3 Harelbeke, Gent-Wevelgem en de Ronde van Vlaanderen.

flag-be Jasper Stuyven (Trek-Segafredo) – € 3.000.000,-

Stuyven wint in Kuurne – foto: Sirotti

Volgens Scorito gaan Peter Sagan en Greg Van Avermaet normaal gesproken de meeste prijzen verdelen dit voorjaar. Achter hen zijn er een aantal renners die de twee kemphanen het vuur aan de schenen kunnen leggen. En daarbij mag je ook zeker denken aan Jasper Stuyven. Vorig jaar won hij op een indrukwekkende manier Kuurne-Brussel-Kuurne, maar met zijn sterke eindschot kwam én komt hij ook in andere klassiekers ver. “Ik moet in elke koers in staat zijn om top-10 of zelfs top-5 te rijden”, is hij zelf van mening.

flag-gb Luke Rowe (Sky) – € 2.000.000,-

Trekt Rowe de lijn van 2016 door? – foto: Sirotti

De grote namen invullen kan iedereen. Maar omdat in iedere koers alle zestien Scorito-renners meetellen, is het van belang op de puntenpakkers juist te selecteren. Wat dat betreft is het raadzaam om te kiezen tussen het Sky-duo Ian Stannard en Luke Rowe. Wie slim is pakt de laatste erbij, omdat hij over snellere benen aan de meet beschikt. Stannard moet aanvallen om te winnen, terwijl Rowe kan gokken op zijn sprint. En gezien zijn sterke optredens van vorig voorjaar, kunnen er zo maar weer dichte ereplaatsen of overwinningen inzitten.

flag-no Edvald Boasson Hagen (Dimension Data) – € 1.500.000,-

Edvald Boasson Hagen

Boasson Hagen reed erg sterk in Roubaix vorig jaar – foto: Sirotti

Een renner die de laatste drie seizoenen niet buiten de top-30 van Milaan-San Remo, de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix eindigde, is voor slechts € 1.500.000,- van je totale budget (€ 43.000.000,-) beschikbaar. Edvald Boasson Hagen is een koopje! Op hele jonge leeftijd wist hij bovendien al eens Gent-Wevelgem te winnen. De sterke Noor zou in principe alle klassiekers kunnen winnen, behalve de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik. Enig nadeel: Dimension Data rijdt ze niet allemaal. Zo zien we Boasson Hagen tijdens het openingsweekend bijvoorbeeld niet. Desondanks is hij het overwegen zeker waard.

flag-kz Alexey Lutsenko (Astana) – € 750.000,-

Is Lutsenko klaar voor de volgende stap? – foto: Sirotti

Sommige mensen kunnen urenlang bezig zijn om de laatste centen van hun budget juist uit te besteden. In dat geval kan Alexey Lutsenko een welkome toevoeging zijn. De Kazach is snel aan de meet en kan goed over heuveltjes en kasseien heen. Vorig jaar werd de 24-jarige renner van Astana bijvoorbeeld veertiende in de Ronde van Vlaanderen. Bijkomend voordeel: door de hertekening van de Amstel Gold Race, zou Lutsenko ook daar kunnen scoren. Hij werd op dezelfde aankomst wereldkampioen bij de beloften in 2012.

flag-fr Adrien Petit (Direct Energie) – € 1.500.000,-

Wie weet is Petit wel een lachende derde straks – foto: Sirotti

Waar Adrien Petit in zijn beloftentijd te boek stond als een toekomstig sprinter, is daar bij de profs weinig van terecht gekomen. Toch bleek hij feeling voor een ander specialisme te hebben. De 26-jarige Fransman gedijt namelijk goed op kasseien. Vorig jaar zette hij al een mooie reeks neer in Omloop Het Nieuwsblad (zevende), Kuurne-Brussel-Kuurne (dertiende), Dwars door Vlaanderen (twaalfde) en Parijs-Roubaix (tiende). Met zijn snelle benen kan hij wel sprintjes van groepjes winnen, wat je net de dagzege kan opleveren. Enig nadeel: Direct Energie start niet overal en daardoor is hij relatief aan de dure kant.


Vijf outsiders voor de heuvelklassiekers
Na het zogenaamde Vlaamse voorjaar, staan de Ardennenklassiekers voor de deur. Een heel ander peloton met renners stroomt de weg op. Het rare is eigenlijk dat de heuvelklassiekers dit jaar zijn gedowngraded en dat heeft alles te maken met de Amstel Gold Race. Door het verwijderen van de laatste keer Cauberg, ontstaat er in Zuid-Limburg een soort Milaan-San Remo 2.0. Daardoor blijven alleen de Waalse Pijl, Luik-Bastenaken-Luik en misschien de Brabantse Pijl over als echte heuvelwedstrijden.

flag-be Ben Hermans (BMC) – € 750.000,-

Hermans zegevierde in de Brabantse Pijl 2015 – foto: Sirotti

Hoewel het natuurlijk nog geen april is, is man in vorm Ben Hermans een renner die je voor een zacht prijsje kunt toevoegen aan je Scorito-ploeg. Nu Philippe Gilbert bij BMC vertrokken is, kan Hermans zijn eigen ding doen in koersen als de Waalse Pijl, Luik en de Brabantse Pijl. Die laatste won hij overigens in 2015 al eens. De Amerikaanse ploeg heeft met Loïc Vliegen (€ 1.000.000,-) en Dylan Teuns (€ 750.000,-) overigens nog twee interessante opties in haar rangen. Een keuze op een van de drie kan wel eens goed uitpakken.

flag-it Alberto Bettiol (Cannondale-Drapac) – € 500.000,-

Alberto Bettiol

Laat Bettiol zich opnieuw zien in heuvelachtige koersen? – foto: Sirotti

Alberto Bettiol werd samen met Davide Formolo en Davide Villela prof bij Cannondale. Eerstgenoemde was op papier de minst getalenteerde, maar heeft zich in 2016 enorm ontwikkeld. De 23-jarige Italiaan liet vooral in het tweede deel van het seizoen zien dat hij de komende jaren een rol kan spelen in de finales van klassiekers. In de GP Ouest France-Plouay (tweede) en het Canadese tweeluik (vierde en zevende) onderstreepte Bettiol zijn goede Ronde van Polen. Een man om rekening mee te houden en dat voor ‘slechts’ € 500.000,-.

flag-fr Bryan Coquard (Direct Energie) – € 3.000.000,-

Coquard is afhankelijk van wildcards – foto: Sirotti

Een renner die eigenlijk niet in je ploeg mag ontbreken, is Bryan Coquard. De 24-jarige Fransman hikt tegen zijn grote doorbraak aan en dat kan zo maar eens dit voorjaar gebeuren. De coureur van Direct Energie is veel meer dan alleen een sprinter en kan vrijwel iedere koers aan die meetelt in het voorjaarsspel van Scorito. Alleen La Doyenne en de Waalse Pijl behoren normaal gesproken niet tot zijn mogelijkheden. Daarnaast zal Coquard Milaan-San Remo en Strade Bianche sowieso niet rijden, omdat zijn ploeg geen wildcard ontving. Een kwestie van voordelen tegenover nadelen wegstrepen.

flag-co Rigoberto Urán (Cannondale-Drapac) – € 750.000,-

Urán richt zijn pijlen op de Ardennen – foto: Sirotti

Bij Cannondale-Drapac hebben ze voor zowel de kasseienklassiekers, als de heuvelklassiekers een mooie kern die kan meedoen voor de zeges. Denk aan Sep Vanmarcke, Dylan van Baarle en Taylor Phinney voor de keien, terwijl men in de Ardennen kan rekenen op Tom-Jelte Slagter, Bettiol en Rigoberto Urán. De 30-jarige Colombiaan slaat voor het eerst sinds jaren de Giro schieten en scoort altijd goed in dit soort type wedstrijden. “Ik wil in de eendagskoersen WorldTour-punten voor mezelf en het team verzamelen”, zegt Urán er zelf over.

flag-it Diego Ulissi (UAE Emirates) – € 2.000.000,-

Ulissi won al voor zijn nieuwe werkgever, toen nog zonder Fly Emirates – foto: Sirotti

Bij UAE Emirates gokken ze tijdens de heuvelklassiekers op twee paarden. Enerzijds Rui Costa, anderzijds Diego Ulissi. Beiden zijn even duur, maar Ulissi heeft het voordeel dat hij net iets rappere benen aan de meet heeft dan Costa. De Portugees zal ook zeker zijn partijtje meeblazen in de Waalse Pijl en Luik, maar dat kan Ulissi ook. Bijkomend voordeel met de Italiaan is dat hij ook in koersen als Strade Bianche en Milaan-San Remo punten kan sprokkelen, waar dat voor Costa veel moeilijker is.


Dark horses
Tot slot geeft WielerFlits je nog een aantal dark horses prijs, renners die heel gevaarlijk uit de hoek kunnen komen tijdens deze voorjaarscampagne. Het is niet zo dat deze gegarandeerd punten voor je pakken, maar een gokje zou net het verschil kunnen maken aan het einde van de streep. Want winnen is natuurlijk belangrijker dan meedoen.

flag-it Sonny Colbrelli (Bahrain Merida) – € 2.500.000,-

Sonny Colbrelli

Colbrelli klopt op z’n stuur na de derde plek in de Amstel – foto: Sirotti

Scorito heeft een prijskaartje van € 2.500.000,- om de nek van Sonny Colbrelli gehangen. Dat is niet meer dan terecht, want de Italiaan van Bahrain Merida kan straks zo maar eens een van de revelaties van het voorjaar zijn. Colbrelli verteert heuveltjes namelijk erg gemakkelijk en heeft daarna zijn sterke sprint als wapen. Vorig jaar leverde hem dat bijna de winst op in de Amstel Gold Race. Ook koersen als Milaan-San Remo, Strade Bianche en de Brabantse Pijl moeten hem liggen. Colbrelli maakt dit jaar voor het eerst kennis met kasseien, maar als hij daar goed overheen komt, is hij ook in al die wedstrijden een gevaarlijke outsider.

flag-au Michael Matthews (Sunweb) – € 2.000.000,-

Schittert Bling dit voorjaar? – foto: Marcel Koch

Bij Sunweb moet Michael Matthews het vertrek van John Degenkolb opvangen. De Australiër kan zelf natuurlijk ook een aardig houtje fietsen. We mogen Bling vooral verwachten in Milaan-San Remo en de hertekende Amstel Gold Race, die op zijn lijf lijkt geschreven. Met zijn snelle benen zou hij ook een gooi kunnen doen naar zeges in Gent-Wevelgem, de Scheldeprijs en de Brabantse Pijl. Bovendien wil Sunweb hem ontwikkelen tot een renner voor de kasseien. Hij gaat dit seizoen al een paar rijden en kan daar zo maar verrassen. Voor € 2.000.000 is hij zeker het overwegen waard.

flag-dk Mads Pedersen (Trek-Segafredo) – € 750.000,-

Pedersen maakte indruk in de eerste rit van De Panne 2016; hij won er de jongerentrui – foto: Sirotti

Bij Trek-Segafredo rekenen ze vooral op het duo Degenkolb-Stuyven. Achter hen hebben ze echter nog een strategische pion die dit voorjaar de volgers kan verbazen. Hoewel Mads Pedersen pas net 21 jaar is, is hij een klassiekerspecialist in wording. Pedersen won vorig jaar op indrukwekkende manier Gent-Wevelgem voor beloften en had hetzelfde gedaan in de Ronde van Vlaanderen, ware het niet dat een lekke band hem in diepe finale de kop kostte. Ook tussen de profs in de Driedaagse De Panne-Koksijde liet hij zich zien. Bovendien won hij bij de junioren al eens Parijs-Roubaix. In de kleinere koersen kan hij gevaarlijk uit de hoek komen.

flag-it Gianni Moscon (Sky) – € 750.000,-

Grijpt Moscon zijn kansen? – foto: Sirotti

Bij Sky fietst er op dit moment geen échte kopman voor de klassiekers, al zal de druk op de kasseien liggen bij Rowe en Stannard en wacht voor Michal Kwiatkowski hetzelfde lot in de Ardennen. Op termijn heeft de Britse miljoenenploeg echter wel een kopman in huis. Gianni Moscon bulkt namelijk van het talent. Het lijkt hem niet veel uit te maken op wat voor ondergrond en profiel hij koerst, want hij kan bijna alles aan. De jonge Italiaan rijdt van Omloop Het Nieuwsblad tot en met Luik-Bastenaken-Luik bijna alle koersen, waarin hij zeker eens voor eigen kansen mag rijden.

flag-dk Søren Kragh Andersen (Sunweb) – € 500.000

Kragh Andersen hoopt ook in het voorjaar het zegegebaar te maken – foto: © Cor Vos | Team Sunweb

Bij Sunweb is het dit jaar zoeken naar een kopman voor de kasseienklassiekers. Mike Teunissen vertelde eerder dit jaar dat de jonge renners in de ploeg allemaal hun kans gaan krijgen, omdat er op de keien een duidelijk leider binnen de ploeg ontbreekt. Ramon Sinkeldam wil die rol bovendien niet vervullen. Daarom zou het zo maar eens kunnen dat Søren Kragh Andersen die opstap maakt dit voorjaar. Het Deense supertalent pakte onlangs in de Tour of Oman zijn eerste profzege. Hij heeft aanleg voor dit soort klassiekers (alleen de Waalse Pijl en Luik liggen normaal niet binnen zijn grenzen), maar moet dat nog wel bewijzen. Een echte dark horse, dus.


Wie nog geen Scorito-ploeg aangemaakt heeft voor de klassiekers, kan dat nog tot zaterdagmorgen 11:45 doen. De WielerFlits-pool vind je hier. Veel plezier bij het invullen van jullie team en succes in de voorjaarsklassiekers. Moge de beste winnen!

Dit artikel delen:

41 Reacties

Laatste man 24 februari 2017 om 10:12

Jammer.

0
Abysmal 24 februari 2017 om 10:18

Op zich leuk om op weg geholpen te worden, maar toch blijf ik het een beetje jammer vinden dat dit soort tips gegeven wordt. Laat mensen het lekker zelf uitzoeken. Dat is toch veel leuker? Dan moet je nét even wat meer je best doen voor je pooltje.

0
LyndaLid 24 februari 2017 om 10:27

Damien Howson!!

0
Explorer 24 februari 2017 om 10:30

Gok site promoten door middel van tips…
No thanks. Doe maar gewoon de voor beschouwing.
Redactie: zitten er veel jonge internetters op de wielerflits site ? Zo ja is een maatschappelijk belang van de site ook erg belangrijk en daar hoort gokken in mijn ogen niet bij.

0
raymankapeens 24 februari 2017 om 10:34

Is toch niet gokken is gratis he die poule

0
Woestwatje 24 februari 2017 om 10:37

Laat de mensen zelf al die talentjes ontdekken, beetje jammer om ze allemaal prijs te geven

0
fringale 24 februari 2017 om 10:40

Ik schaar me achter de repliek “you’re killing all the fun”

0
thombvb 24 februari 2017 om 10:44

Dit is al 3/4 keer eerder gebeurd. Toen was toch ook bijna iedereen tegen?

@fringale

Ben het helemaal eens met je uitspraak.

0
ivo001 24 februari 2017 om 10:52

Ik denk dat ze hier toch te veel opbrengsten uit halen. Zd hebben dit vorig jaar ook bij de TDF en Vuelta pools geflikt, en ondanks de vele klachten in de reacties gaan ze hiermee gewoon door.

Overigens heb ik geen enkele van deze renners in mijn team.

0
Youri IJnsen 24 februari 2017 om 10:53

Jullie hoeven het niet te lezen, hè ;)

0
Explorer 24 februari 2017 om 11:00

Ja Youri dat hoeven we niet. Het is dus uit financieel belang dat jullie dit posten.
Begrijpelijk uiteraard maar kun je het niet anders brengen…

0
Jeje 24 februari 2017 om 11:05

Het gaat er niet om dat wij het niet hoeven te lezen, het gaat erom dat dit gewoon het hele poulespel verziekt. Gasten zonder kennis klikken nu gewoon wat tips aan en scoren dan misschien nog wel punten ook.

Gelukkig zijn jullie geen echte kenners, want de echte pareltjes ontbreken gelukkig.

0
iLLan 24 februari 2017 om 11:13

Waar mensen zich al druk om maken… Als dit werkelijk je poulespelletje verziekt, dan schrijf je je toch weer uit?

0
Maxim Horssels 24 februari 2017 om 11:32

Dit artikel plaatsen we met hetzelfde financiële belang als ieder ander nieuwsbericht, voorbeschouwing of interview. Ik kan jullie verklappen dat dit artikel minder bezoekers trekt dan de voorbeschouwingen op Omloop Het Nieuwsblad en Kuurne-Brussel-Kuurne (en daarin noemen we ook namen!). In dit artikel staan 16 renners, jullie hebben keus uit een heel peloton. En zoals Jeje terecht opmerkt zijn heel wat kanshebbers niet genoemd.

0
tak 24 februari 2017 om 11:34

Gewoon jammer zo’n artikel. Daar doet het feit dat je het niet hoeft te lezen niks aan af

0
tendam 24 februari 2017 om 11:39

Wat een zielige reacties joh. Sommige mensen nemen een spelletje iets te serieus.

0
TIJN2007 24 februari 2017 om 11:39

Ik vind dat er erg veel geld gegeven wordt om rijders te kopen. Ik heb echt heel veel toppers. juist leuker als je moet gaan afwegen tussen renners die rond de miljoen en lager kosten.

0
arviidd 24 februari 2017 om 11:45

Wat maakt het uit? Het artikel had ook ''Renners om in de gaten te houden dit voorjaar." kunnen heten.

Alleen dit trekt meer aandacht. Logisch toch?

Allemaal bang om te verliezen en nemen het spel iets te serieus. En met echte kennis kom je wel veder dan iemand die dit overneemt. Het gaat om het totaal plaatje.

0
LyndaLid 24 februari 2017 om 11:54

Haha dat mensen zich zo opwinden hierom, vanwege een gratis pooltje waar toch niet echt iets te winnen valt..

Lach er gewoon om, vorig jaar was Howson de aangekondigde revelatie van de Giro, daar hebben we toch een lol om gehad? Nu is het allemaal een stuk veiliger geformuleerd, en schiet toch geen enkele fanatieke wielerspelletjes-speler hier iets mee op? En als je je zorgen maakt dat je verliest van je buurman of broertje die niks van wielrennen moet je een spelletje voor geld spelen, want dan doet ie niet mee. Scorito is hartstikke laagdrempelig, gratis en wordt daarom gespeeld door enorm veel mensen. Wie daar dagen, of zelfs weken, aan écht puzzelwerk instopt moet een baan vinden ;)

Dat laatste was een grapje voor diegenen die zich aangevallen zullen voelen. Maar neem zo’n gratis spelletje niet zo serieus, of speel echt ergens om.

0
fringale 24 februari 2017 om 12:01

@ll : eer en prestige zijn sommigen veel meer waard dan prijzengeld, en wat mijn eergierige zelf betreft, het doet gewoon deugd om anderen in je subpoule te slim af te zijn. Ik weet wel dat je dat niet meent van "zoek een baan", maar het is net door een drukke en veeleisende baan dat "maar een spelletje" veel kan betekenen aan ontspanning en amusement.

0
LyndaLid 24 februari 2017 om 12:05

@ fringale

Dat laatste ben ik helemaal met je eens hoor, heb ik ook! Maar dan nog hoef je je toch geen zorgen te maken over zo'n lijstje? Wat staan hier nou voor pareltjes op die je op andere sites niet tegen kan komen? En iemand die niks van wielrennen weet, en zich alleen op dit lijstje focust, wint echt niet hoor. Dat durf ik je te garanderen! Er moeten trouwens ook nog kopmannen geselecteerd worden, en dat gaat het hele spel bepalen. Niet zo'n nietszeggend lijstje van 16 bekende en onbekende namen.

Ik vind het ook erg slap van wielerflits om zichzelf zo te verkopen. Maar tegelijkertijd is het een verdienmodel, en kan je toch moeilijk zeggen dat je eigen eer in een gratis spelletje meer waard is dan dat wielerflits wat geld verdient?

0
Noud89 24 februari 2017 om 12:24

Achja een lijstje waarin renners als Stuyven, Rowe, Matthews, Coquard en Ulissi nog als pooltips worden genoemd. Mensen die dat nodig hebben om hun keuzes te maken gaan sowieso niet winnen. Ik heb er dus niet zo’n moeite mee.

Waar ik dan meer moeite mee heb is dat het in tegenstelling tot de voorbeschouwingen altijd maar matige lijstjes zijn. Als je dan met pooltips wilt komen geef dan ook echt tips. Niet renners die door Scorito zelf ook al met heel veel sterren worden aangegeven.

Ik bedoel, zo’n 99% van de deelnemers op Scorito zal een Matthews of Stuyven op zijn minst overwogen hebben. Noem dan een Felline/Wisniowski/Van Keirsbulck/Sinkeldam/Bardet of Haas ofzo die op Scorito qua sterren (mogelijk) ondergewaardeerd worden. ;)

0
RubenAV 24 februari 2017 om 12:27

Yes, mooi lijstje Youri! Nu kan ik mijn vrienden en zogenaamde ‘kenners’ mooi verslaan, muhahaha. Ik zie ze al helemaal vloeken voor hun laptop na deze lijst, heerlijk.

0
klootje kriekeljon 24 februari 2017 om 12:50

Volgens mij zijn deze artikelen er vooral voor Youri als speeltuin.

Maxim, drogargument. Maar wel eentje die mijn eerste zin ondersteunt. Je motiveert de keuze om dit artikel te plaatsen door te wijzen naar het gebrek aan interesse dat er naar dit soort artikelen is.

En mensen die zelf de essentie van het (voor)plezier van invullen wielerspelletjes niet begrijpen mogen hun mening echt voor zich houden. Wielerflits is hier gewoon elk jaar de clue van een jaarlijkse grap waarop iedereen wacht aan het verklappen.

Maar geef voortaan ook maar de antwoorden op prijsvragen voor een groot gedeelte weg enz. Zou net zoveel logica in verscholen zitten.

0
achtpuntzes 24 februari 2017 om 13:00

wielrennen kijken is een stuk leuker geworden sinds ik gestopt ben met die stomme poolspelletjes.

verder lach ik me kapot om de reacties hier. en daarom alleen al is dit een uiterst geslaagde actie van wielerflits. :)

je zit gewoon naar een bepaalde sport te kijken, net als de rest. maar sommige gasten steken zichzelf het predikaat 'kenner' toe en nemen dit uiterst serieus. ik kan er alleen maar om lachen.

0
  • 1
  • 2

Headlines

Populair

Materiaalzone