WielerFlits Live #1
maandag 12 oktober 2015 om 08:30

WielerFlits Live #1

De WielerFlits Podcast gaat live. Vanaf vanavond kunnen wielerfans genieten van een live online talkshow op YouTube: WielerFlits Live. Om 20.00 uur start de uitzending. Doe mee, stel vragen en deel opmerkingen via de Twitter-hashtag #WFLive of tijdens de show via de chatbox.

WielerFlits-redacteuren Maxim Horssels en Youri IJnsen bespreken de laatste ontwikkelingen binnen de wielersport. Onder andere een uitgebreide terugblik op de eerste Abu Dhabi Tour en Parijs-Tours, ook zetten we de grootste transfers in de WorldTour op een rijtje, Skypen we met kenners uit de wielerwereld en nog veel meer.

WielerFlits Live is een productie van WielerFlits.nl en Yiro.


Gemist?
Heb je de eerste uitzending van WielerFlits Live, waarin we spraken met Bobbie Traksel en Marijn de Vries, gemist? Het is onbeperkt terug te kijken via YouTube.

WielerFlits Live #WFLive

RIDE Magazine
40 Reacties
Sorteer op:
11 oktober 2015 22:33
rahimns, ik had hetzelfde geruis bij de Skype-verbinding met Marijn, maar bij Traksel niet.

Coldeportes maakt een mooi compliment naar Youri over de volzinnen, dat herken ik zeker.
11 oktober 2015 22:57
Kon het vanuit het zuid-Spaanse heuvellandschap niet bekijken maar sowieso een mooi initiatief!
11 oktober 2015 23:07
Mooie openingsaflevering. Wat mij goed bevalt is dat niet alleen het prof-wegwielrennen de aandacht krijgt, maar dat de vrouwen, het veldrijden, talent ed. ook de nodige aandacht krijgt. Mooie mix om vast te houden wat mij betreft. Mijn complimenten jongens!
12 oktober 2015 08:48
Ik heb de hele aflevering met plezier gekeken, mijn complimenten voor de professionaliteit van een eerste aflevering! Ga zo door. Wat opbouwende kritiek waarmee het nog wat beter kan:
- Na een goed half uur begint mijn concentratie wat op te raken. Het aantal kijkers liep ook wat terug, dus wellicht goed om voor een show van maximaal 45 minuten te blijven gaan? Kan je nog genoeg in bespreken, maar op dit moment bleef de show iets te lang hangen bij bepaalde onderwerpen.
- Extra gasten in de studio voor discussie, maakt het dynamischer omdat je dan discussies kan oproepen tussen Youri en de gast(en).
- Interview aan het begin en eind waren mooi, middenstuk daardoor wat lang. Wellicht het tweede interview wat naar voren halen en dan de mooiste beelden van de week aan het eind laten zien? Al weet ik niet of je die zomaar mag laten zien.
- De vragen met online kijkers behandelden jullie goed, dat is denk ik ook de kracht van zo'n liveshow. Iedereen die mee wil doen, moet erbij betrokken blijven.

Nogmaals, een goede eerste show! Ik ben al benieuwd naar volgende week.
12 oktober 2015 09:13
Leuke eerste aanzet van wielerflits Live om het laatste nieuws te brengen op wielergebied, wellicht in de toekomst aan tafel met evt. gasten. Al met al een geslaagd nieuw project, chapeau heren.
12 oktober 2015 09:25
mooi shirt ook die rechter :|
12 oktober 2015 10:22
En een GoPro met actiebeelden 'live uit koers' op de borst van Youri hangen ;)
12 oktober 2015 11:55
Complimenten over dit initiatief. Goed bezig! Leuk dat het live gemaakt wordt en ook fijn dat je het terug kan kijken.

Heb het al vaak gezegd maar jullie beginnen zo echt een instituut op het gebied van wielrennen te worden binnen de media. Hou vol en straks halen jullie de NOS nog in.
12 oktober 2015 12:29
De setting mag trouwens wel wat vrolijker, die zwarte achtergrond vind ik maar niks, en die shirtjes en bidons beetje rommelig. Dan kan je beter voor een gezellige Ikea kast gaan zitten zoals Marijn. ;)
12 oktober 2015 14:26
ben nog wel benieuwd hoe de heren Youri en Maxim het zelf hebben ervaren...
12 oktober 2015 14:48
Youri's hartslag lag in het begin hoger dan de gem renner, duurde een tijdje voor ie relaxed werd, gewoon doen of je thuis bent youri en ja, de achtergrond mag best wat vrolijker/speelser.
12 oktober 2015 18:25
Kijkt wel lekker weg zo tijdens het eten (Y)!
12 oktober 2015 21:17
Chapeau mannen, met interesse gekeken. Wat tips: speel niet teveel met de presentatieblaadjes en laat tijdens de aflevering ook wat filmpjes zien (bijvoorbeeld beelden uit de koers, onverwachte Youtube-filmpjes of verrassende foto's die de coureurs tweeten), dat was er nu te weinig. De spanningsboog is nu zowel voor de kijker als de presentatoren een uur lang gespannen. Af en toe lachen kan weer voor nieuwe energie en sfeer zorgen. En daarnaast: wellicht nieuwe literatuur bespreken? En tech-talk? Anderzijds, teveel op The GCN Show lijken is ook weer niet een goed streven. Ik heb er alle vertrouwen in dat de volgende afleveringen nog beter worden.
14 oktober 2015 09:37
@Iedereen

Dank voor de feedback! Wat betreft het gebruik van beelden uit de koers: dat heeft met rechten te maken en gaat heel lastig zijn. Wat betreft de zenuwen: die had ik totaal niet, al begrijp ik uit de reacties dat het wel zo overkwam. Ik ga eraan werken, hernieuwde feedback voor zondag is welkom! :D

Ik vond het in ieder geval een hele gave ervaring en kan niet wachten op de komende aflevering(en)!
14 oktober 2015 09:47
@Youri het zou al enorm helpen als je het papiertje niet in je handen hebt en er telkens mee frommelt. Is het wellicht een optie om achter de camera een whiteboard met belangrijke punten op te stellen. Dat geeft al een veel beter beeld.

Reacties zijn gesloten.