WielerFlits interviewt Mollema: “Vrije rol in de Giro”

vrijdag 15 januari 2010 om 10:25

Bauke Mollema verruilde in 2008 het continentale team in voor een plekje bij de Rabobank ProTour-formatie. Het eerste seizoen bij de profs verliep redelijk succesvol. Met een derde plaats in een etappe in Castilla y León en een zesde plek in het eindklassement van de Ronde van Duitsland fietste hij niet onopgemerkt. Het tweede seizoen verliep wat minder soepel als zijn debuut jaar bij de profs. In mei werd er bij Mollema de ziekte van Pfeiffer geconstateerd. Hierdoor zag hij zijn seizoen grotendeels in rook opgaan. “Vorig seizoen zie ik als een verloren seizoen”, zegt Mollema tegen Wielerflits.

Terugblik
In februari reed Mollema goed in de Ronde van Californië, de vooruitzichten op het seizoen zagen er goed uit. Tot dat in het voorjaar uit bloedonderzoek bleek dat Mollema gegrepen was door de ziekte van Pfeiffer. Fietsen zat er niet meer in. De dokter schreef een aantal weken absolute rust voor om te herstellen. “Vorig seizoen zie ik als een verloren seizoen, ondank dat ik goed was in het voor- en najaar.” Hiermee doelt Mollema op zijn goede presentaties in de Italiaanse najaarklassiekers. “Gelukkig heb ik geen last meer van pfeiffer, in mei heb ik nog een kleine terugslag gehad, maar vanaf juni was ik op de weg terug.” zegt Mollema.

Voorjaar 2010
Mollema start het nieuwe seizoen op het Spaanse eiland Mallorca. Mollema: “Ik kijk uit naar het nieuwe seizoen, deze winter ben ik sterker geworden dan in andere winters.” Na Mallorca start hij in de Ruta del Sol en Parijs-Nice. In mei staat Mollema in Amsterdam aan de start van de Giro d’Italia.

Giro d’Italia
Nadat Mollema vorig jaar de Ronde van Spanje aan zich voorbij zag gaan maakt hij dit jaar zijn debuut in een grote ronde. In mei start Mollema in de Ronde van Italië. “De Giro word mijn eerste grote ronde, ik rijd sowieso geen Tour de France, immers debuteren in twee grote rondes is iets teveel van het goede,” licht Mollema toe. Denis Menchov en Robert Gesink hebben aangekondigd niet te starten in de Ronde van Italië. Mollema krijgt een vrije rol in de Giro. “In principe heb ik een vrije rol, wie er nog meer meegaan naast Freire en mij is nog niet bekend, wel zal ik Freire helpen in de vlakke en heuvel etappes,” aldus de Groninger.

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair