Wie is Dorian Godon? “Oersterk, maar tactisch is hij niet de slimste”
foto: Cor Vos
donderdag 13 april 2023 om 10:43

Wie is Dorian Godon? “Oersterk, maar tactisch is hij niet de slimste”

Dorian Godon was al twee keer de beste in Parijs-Camembert en won al eens een etappe in de Tour du Limousin, maar na zijn zege in de Brabantse Pijl is zijn doorbraak op het grote podium nu ook een feit. Volgens AG2R Citroën-ploegmaats Oliver Naesen en Stan Dewulf is Godon een zeer sterke renner, die nog (veel) meer uit zijn carrière kan halen.

In de slotronde rond Overijse reed Godon weg met medevluchter Ben Healy, waarna het uitdraaide op een sprint-à-deux. De Ier van EF Education-EasyPost bleek geen partij voor Godon in de sprint en zo boekte de 26-jarige Fransman de (voorlopig) grootste zege uit zijn carrière. Voor de meeste wielervolgers kwam dit als een complete verrassing, maar Naesen en Dewulf schetsen in gesprek met Het Laatste Nieuws een ander beeld van Godon.

“Dorian is oersterk, maar hij heeft geen Master in koersverstand. Qua pure power is hij misschien wel de sterkste van de ploeg, maar tactisch is hij niet de slimste, waardoor hij al meer uit zijn carrière had kunnen halen. Dorian zit meestal iets te ver geplaatst, wanneer het net niet mag. Of hij doet halverwege een inspanning om het peloton in te halen, als het net allemaal op een lint ligt.”

In de Brabantse Pijl koerste Godon echter wel de hele dag attent van voren. “Dorian weet niet hoe sterk hij is en dat speelt hem parten, maar als hij plaats krijgt om zijn ding te doen zoals in een afvallingskoers als deze Brabantse Pijl, dan wordt hij gevaarlijk. Woensdag heeft hij eigenlijk de eerste honderdtwintig kilometer bij de eerste tien van het peloton gereden. Doe hem dat maar eens na”, schetst Naesen.

Kanshebber in de Amstel Gold Race? “Zou hem toch maar niet onderschatten”
De vraag is nu of Godon de goede lijn kan doortrekken en zondag ook een rol van betekenis kan spelen in de Amstel Gold Race. Dewulf en Naesen geloven alvast in zijn kansen. “In de Brabantse Pijl behoorde hij toch bij de twee sterksten van de koers. Hij en Healy rijden in de finale nog anderhalve minuut weg van het peloton. Als Dorian plaats krijgt en hij rijdt in de finale weg in een groepje van tien man, zou ik hem toch maar niet onderschatten.”

 
11 Reacties
Sorteer op:
Gisteren heeft hij in ieder geval wel verstandig gereden. Het was duidelijk dat Cavagna en Healy met hun krachten smeten. Godon oogde nerveus, maar hield zich prima in.
13 april 2023
Godon won in 2021 al de Coupe de France, en dan moet je toch behoorlijk all-round zijn. Maar om hem nu als kanshebber (of zelfs outsider) voor de AGR te zien gaat me te ver. Het is een prima renner, maar behoord mijn inziens niet bij de sterkste 15 in de AGR.
Bij een rare koers als deze is het prima dat hij boven komt drijven, maar bij de AGR zijn er denk ik wel 20 renners beter. Godon komt trouwen best goed aan op finales als dit. Was in Catalonie ook 7e in de 1e etappe die Roglic won en 7e in de etappe die Groves won. Komt wellicht ook beetje overeen met een type als Ide Schelling.
Grappig dat collega-toetsenbordridders hier blijkbaar beter weten of Godon wel of niet bij de sterkste/beste renners van AG2R hoort dan zijn ploeggenoten!
  13 april 2023
  Uiteraard;-)
  13 april 2023
  het verschil tussen AGR en AG2R is wellicht waar de spraakverwarring door komt?
  13 april 2023
  Je kan net zo goed redeneren dat een onafhankelijke mening op wielerflits op gebied van belangen (dus los van belangen) meer zegt dan een gekleurde mening van iemand die voor dezelfde sponsor actief is. Ik zie liever argumenten Duinkerken, dus argumenteren bij wat er wordt gezegd en of dat hout snijdt en niet zo zeer wie het zegt. Daarnaast, de uitspraak van collega-ploeggenoot "Als Dorian plaats krijgt en hij rijdt in de finale weg in een groepje van tien man, zou ik hem toch maar niet onderschatten” heeft maar liefst twee vooronderstellingen/voorwaarden gekoppeld aan de uiteindelijke conclusie dat Godon dan uiteindelijk niet onderschat mag worden. Volgens mij is er niemand die de eindconclusie aanvalt en worden er slechts twijfels gezet bij haalbaarheid van de voorwaarden.
  13 april 2023
  @4jours Zijn collega's van AG2R zijn natuurlijk volledig onafhankelijk en hebben een volledig neutrale kijk er op?
  @mattje123 zijn collega's bij AG2R zijn waarschijnlijk een stuk beter ingelicht over de verhoudingen binnen AG2R dan volstrekte buitenstaanders die hun mening online delen. Lijkt mij niet meer dan logisch toch?
  Op basis van het aantal uren koers dat ik kijk/volg, durf ik te stellen dat ik wel door heb welke renners het goed doen in bepaalde koersen. Uiteraard zijn er soms renners die het minder doen en renners die het beter doen, ik heb ook geen glazen bol. Godon kan zeker een uitschieter naar boven hebben in de AGR, aangezien hij blijkbaar in vorm is, maar op papier zou ik minstens 20 renners op basis van hun eerder behaalde resultaten, vorm, etc. hoger plaatsen dan Godon. Daarnaast is AGR 50km langer, 1300 extra hoogtemeters vergeleken met BP. En wat verwacht je van ploeggenoten als je net een koers hebt gewonnen, dat ze zeggen dat dit een eenmalige uitschieter naar boven is? Nee, die prijzen je ook de hemel in.
13 april 2023
Nou des te mooier dat het nu dan eens goed uitvalt voor deze stoemper.

Reacties zijn gesloten.