WF interviewt Reus: “De oude Kai gaan we dit jaar zien”
maandag 11 januari 2010 om 07:38

WF interviewt Reus: “De oude Kai gaan we dit jaar zien”

Kai Reus kende vorig seizoen een jaar met ups en downs, in het voorjaar moest de Noord-Hollander regelmatig voortijdig de koers verlaten. Echter liet de voormalig wereldkampioen bij de junioren in september zien een nog zeer goede wielrenner te zijn en pakte hij op indrukwekkende wijze etappewinst in de Ronde van Engeland. Tijdens de ploegenpresentatie liet Reus aan WielerFlits weten hier veel vertrouwen uit te halen en hij zag deze winst ook als opmaat om zich in 2010 weer volledig te laten gelden.

Seizoensstart
Reus zal zijn seizoen starten in de Ronde van Mallorca, hier zal hij ongeveer drie of vier koersen rijden van de vijf startmogelijkheden. Vervolgens zal hij zich achtereenvolgens opmaken voor de start in de Tour du Haut Var en de Ronde van Murcia. Hierna staat het programma voor de Raborenner nog niet geheel vast. “De Vlaamse klassiekers zal ik zeker niet rijden, wel zal ik starten in de Waalse pijl. Als ik goed rijd start ik misschien ook in de Amstel Gold Race of in Luik-Bastenaken-Luik. De Vlaamse klassiekers zou ik op zich qua koers ook aankunnen, maar dat is dit jaar niet aan de orde.”

Ronde van Spanje
Na de Waalse klassiekers zal Reus even gas terugnemen en vervolgens aan de start verschijnen van de Tour of Californië. “Ik wil een kleine break hebben na de Waalse klassiekers en dan mij richten op de Ronde van Californië. We hebben bewust voor deze koersen gekozen als eventuele voorbereiding of test op de Ronde van Spanje. Na het voorjaar beslissen we of ik Spanje ga rijden, Californië is hier een goede graadmeter voor.”

Ronde van Engeland
In september boekte de wereldkampioen van 2003 bij de junioren op magistrale wijze winst in de tweede etappe van de Ronde van Engeland. Reus bleef hier solo een jagend peloton voor en nam ook nog de leiderstrui over. “Deze overwinning smaakte naar meer, ik wil dit jaar een stabiel seizoen rijden en meer hoogtepunten hebben dan in 2009. Dat was ook een heel ander verhaal, ik stond toen heel ergens anders en was ik soms onzeker. Nu is dit weer anders, de oude Kai Reus gaan we dit jaar weer zien.”

RIDE Magazine