Wereldkampioen Valverde: “Hoop mezelf op te volgen in Yorkshire”

vrijdag 1 februari 2019 om 09:34
Wereldkampioen Valverde: “Hoop mezelf op te volgen in Yorkshire”

foto: Cor Vos

Het wielerseizoen is pas net begonnen, maar Alejandro Valverde kijkt al met een schuin oog naar het WK in het Britse Yorkshire. De Spanjaard – die vorig jaar in Innsbruck de regenboogtrui veroverde – hoopt zichzelf op te volgen. “Maar er zijn dit jaar meer kanshebbers”, zo vertelt hij in gesprek met Marca.


De 38-jarige Valverde krijgt in Yorkshire een ander parcours voorgeschoteld dan in Innsbruck. “De omloop is minder zwaar, waardoor er meer kanshebbers zijn. Maar ik ga wel proberen om mijn titel te verlengen”, aldus de kopman van Movistar. De mondiale titelstrijd is echter nog ver weg.

Zo richt de Murciaan zich eerst op koersen als Strade Bianche en de Ardennenklassiekers. Daarnaast zal hij starten in de Giro d’Italia en de Vuelta a España. “Maar ik kijk vooral uit naar de Ronde van Vlaanderen”, aldus Valverde. “Het is een fantastische koers, die je moet leren begrijpen.”

Koersen op Mallorca 
“Ik zal met enorm veel enthousiasme en verlangen aan de start staan.” De Spanjaard vertoeft momenteel op Mallorca, om deel te nemen aan enkele eendagskoersen. Donderdag greep hij in de Trofeo Ses Salines-Felanitx (4e) naast de zege. “Ik ben nog niet 100%, maar de vorm is niet slecht”, zo liet hij voor de start weten.

Dit artikel delen:

8 Reacties

josi 1 februari 2019 om 09:55

Een vierde titel voor Sagan lijkt me een stuk waarschijnlijker.

Samlambeej 1 februari 2019 om 15:41

Dat was niet de beste Sagan maar in de Vuelta was Valverde ‘m de baas.

Mystery Rider 1 februari 2019 om 10:03

Nou nou, jongeman, nog steeds ambitieus blijkbaar!

Ben grote fan trouwens van Alejandro…doping of niet, haters or lovers, hij slaagt er altijd in om ons in vervoering te brengen!

Zalige renner!

guyremgabdel 1 februari 2019 om 10:28

Ik verwacht er zeker iets van in de 2 vlaamse klassiekers die hij zal rijden, nl Dwars door Vlaanderen en de Ronde. Was vorig jaar trouwens al 11e in DDVL.

thorsen 1 februari 2019 om 10:55

“Het is een fantastische koers, die je moet leren begrijpen.”

Op zich wel handig om daar op je 38e mee te beginnen inderdaad. Komt goed uit voor de toekomst.

yo-eddy 1 februari 2019 om 11:14

VdP wordt dit jaar 3-voudig wereldkampioen

Jan Blokland 1 februari 2019 om 12:02

Fantastische coureur. Er zijn liefhebbers die hem liever niet meer zien, maar ik hoop dat ze daar nog wel een paar jaartjes op moeten wachten.

Djoop 1 februari 2019 om 15:57

Geen gezicht, opa met die trui.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.