Wereldkampioen Pim Ronhaar kwam er niet aan te pas op EK veldrijden

Wereldkampioen Pim Ronhaar kwam er niet aan te pas op EK veldrijden

foto: Cor Vos

zondag 7 november 2021 om 07:30

Pim Ronhaar kon met de regenboogtrui aan geen vuist ballen op het EK veldrijden in eigen land. De huidige wereldkampioen veldrijden bij de beloften eindigde als tiende. “Ondanks een goede start, kwam ik er al snel achter dat het niet mijn dag was”, vertelde hij na afloop aan onder meer WielerFlits.

“Ik ben met mijn neus tegen de muur gestoten”, denkt de jongeling uit Hengelo. “Ik ging in het begin iets te hard van stapel. Maar dat is nu eenmaal hoe ik een cross graag wil rijden. Voor hetzelfde geld rijd je wel met een paar man weg. Maar zaterdag reden we met negen rond en dat is gewoon rot. De sterkste heeft ook gewonnen (Ryan Kamp, red.). So be it.”

Ronhaar hing steeds aan de rekker, maar op de voorlaatste keer kasseienklim probeerde hij de rest toch onder druk te zetten. “Het was alles of niets, maar er zat niets meer op. Je weet dat alleen nooit. Wie weet lukt het toch om een gaatje te creëren, maar ze lieten me niet rijden en ik kon ook niet wegkomen. Toen was bij mij helemaal het beste er vanaf.”

En dus is de conclusie niet mals: een ‘klote’ wedstrijd. “Ik vond het ook meer een criterium dan een cross”, aldus Ronhaar. “Ik doe dat niet graag. Maar dat hoort er ook bij. Het viel bij de doorkomst aan de finish ook steeds stil, omdat de wind op de kop stond. Daardoor kwam ook steeds weer alles samen. Staat de wind anders, dan krijg je ook een andere koers.”

Dit artikel delen:

5 Reacties

Oblomov 7 november 2021 om 08:40

Die gaat zijn wedstrijden wel winnen in de toekomst. Zal alleen wel zand of modder aan te pas moeten komen.

harryjohan71 7 november 2021 om 09:24

Ronhaar had gisteren ook gewoon voor winst kunnen meestrijden als hij in het begin verstandiger had gereden. De VAM berg vol op rijden met gelijkwaardige renners in het wiel is niet het slimste wat je kunt doen. Ik ben benieuwd hoe de profs dit aanpakken. Als de wind weer op kop staat, kan het wel eens een tactische race worden en de slimste winnen. Bijvoorbeeld als er een Belg een gaatje heeft, wie gaat hem terughalen.

xistnc 7 november 2021 om 09:49

Een andere Belg.

notriple 7 november 2021 om 09:33

Of de belgen worden 1 t/m 7 in de rangschikking. Of ze kijken elkaar weer aan en v.d.Haar wint.

MrBerend 7 november 2021 om 10:43

De belegenbelgenbrigade wordt mooi 2, 4, 5, 6, 7, 8, 10. Ze doen met 90 man mee en rijden geen platte prijs. Wel blaten (Nys) of indekken (Evenepoel) en dan klagen (Evenepoel) of appen (Nys). Topsportmentaliteit in Belgie ver te zoeken, zie medaillespiegels van eender welke Olympische Spelen.

Headlines

Materiaalzone

Populair