Wereldbekersucces voor BEAT, Büchli en Wild

Wereldbekersucces voor BEAT, Büchli en Wild

Foto: Guy Swarbrick

Door Julian Dubbeld
zaterdag 20 januari 2018 om 20:01

Nederland heeft op de tweede dag van de Wereldbekerwedstrijden in Minks drie gouden medailles aan de prijzenkast toegevoegd. Na het eerdere succes op de puntenkoers werden er vandaag medailles gewonnen op de teamsprint met Roy van den Berg, Theo Bos en Matthijs Büchli, de keirin met Matthijs Büchli en het omnium met Kirsten Wild.

Op de teamsprint wisten de drie renners van BEAT in de finale Polen van zich af te houden. Met hun tijd van 43,397 waren zij bijna een seconde rapper dan de drie sprinters uit Polen.

Matthijs Büchli vervolgde zijn medaillejacht vervolgens op de keirin. De winnaar van een zilveren medaille op dit onderdeel op de Olympische spelen was in de finale duidelijk de sterkste. Hij bleef Stefan Ritter en Lewis Oliva voor.

Kirsten Wild won met het omnium haar tweede gouden medaille in twee dagen tijd. Wild werd vijfde op de scratch, derde op de temporace en won vervolgens de afvalkoers. Op de afsluitende puntenkoers wist zij Elinor Barker net voor te blijven, zij werd tweede.

Morgen staat de laatste dag op het programma van de Wereldbeker in Minsk. Op het programma staan onder andere nog de keirin voor vrouwen, de sprint voor mannen en de scratch voor zowel de mannen en de vrouwen.

Dit artikel delen:

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone