Wereldbeker Rucphen gaat door zonder publiek

zaterdag 27 november 2021 om 08:24
Wereldbeker Rucphen gaat door zonder publiek

Zowel Van der Poel als Pidcock is van de partij in Rucphen - foto: Cor Vos

De aangescherpte coronamaatregelen van het Nederlandse kabinet hebben als consequentie dat geen publiek is toegestaan bij de veldrit in Rucphen, de elfde ronde van de Wereldbeker. Aan BN DeStem liet Kees Kools, voorzitter van de cross, weten dat de wedstrijd wel gewoon doorgaat op zaterdag 18 december.

De organisatie leefde de afgelopen weken in onzekerheid. “Gaan we wel of niet rijden met publiek. Dus, gaan we wel of geen publieks- en VIP-tenten bouwen. Die discussie is nu voorbij”, laat Kools in een reactie weten. “De wedstrijd gaat gewoon door op zaterdag 18 december, maar dan wel zonder toeschouwers en VIP’s. Dat laatste is doodjammer, maar het is niet anders.”

Rucphen kon rekenen op veel interesse van toeschouwers aangezien de wedstrijd zowel Mathieu van der Poel als Tom Pidcock aan de start heeft. Die inkomsten loopt de organisatie mis nu door het kabinet de maatregel dat geen publiek is toegestaan bij sportwedstrijden, is verlengd. “Maar de hele boel afblazen omdat we die recette mislopen, kost ons bijna net zo veel geld.”

Vertrouwen
Volgens Kools blijven nog genoeg redenen over om de cross wél door te laten gaan. “De wedstrijd wordt live uitgezonden op televisie. Wat goed is voor de exposure van onze sponsors. Het is goed voor de uitstraling van de gemeente Rucphen. En we bouwen er vertrouwen mee op naar de toekomst”, aldus Kools.

Met Flanders Classics, organisator van de Wereldbeker, wordt komende week doorgenomen wat contractueel de gevolgen zijn, nu geen publiek is toegestaan. Kools onderzoekt ondertussen de mogelijkheid of de veldrit in aanmerking komt voor overheidssteun, nu de organisatie zo’n 50.000 euro aan entree-inkomsten misloopt.

Dit artikel delen:

3 Reacties

BvD13 27 november 2021 om 08:54

Kom maar op met die steun, deze koers moet blijven!

0
Wheely 27 november 2021 om 09:07

Fijn dat het doorgaat, wellicht kunnen de tenoren ook wat water bij de wijn doen.

0
platteprijs 27 november 2021 om 10:00

De tenoren maar vooral ook Flanders Classics en de UCI. En dan niet de hand bij de overheid ophouden.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone