Wereldbeker Overijse schrapt junioren- en beloftencrossen

woensdag 13 januari 2021 om 11:21
Wereldbeker Overijse schrapt junioren- en beloftencrossen

Slecht nieuws voor onder meer Thibau Nys - foto: Cor Vos

Slecht nieuws voor de junioren en beloften in het veldrijden: de UCI heeft vandaag laten weten dat de organisatie van de wereldbekercross in Overijse (24 januari) geen junioren- en beloftenwedstrijden zal organiseren.

De organisatie is vanwege de huidige coronapandemie genoodzaakt om de jeugdcrossen te schrappen. De wedstrijden voor elitevrouwen en elitemannen gaan wel gewoon door. De UCI moest eerder al een streep zetten door de wereldbekermanches voor junioren en beloften in Namen, Dendermonde en Hulst.

De UCI hoopt wel dat de junioren en beloften later deze maand kunnen meedoen aan het WK in Oostende (30-31 januari). Dat is nog niet honderd procent zeker, maar het ziet er ruim twee weken voor het WK wel goed uit.

De UCI bepaalde onlangs de quota voor het WK veldrijden in Oostende. In laatste instantie is een wijziging doorgevoerd en die levert zowel de Belgische als de Nederlandse selectie een extra plekje op bij de junioren én beloften. Die waren in eerste instantie benadeeld omdat ze er niet bij waren in de Wereldbeker in Tábor.

Dit artikel delen:

6 Reacties

Arie den Blanken 13 januari 2021 om 12:03

Puur voor mij prima want Sporza brengt beloften en junioren voor de WB toch niet rechtstreeks. Voor het WK hoop ik wel dat die jongerencategorieën mogen doorgaan want dat wordt wel altijd rechtstreeks door Sporza gebracht.

CechRepublic 13 januari 2021 om 12:13

Het TV-schema van Arie bepaalt het belang van koersen…..

SnellePelle 13 januari 2021 om 12:53

Hypocriete beredenering Arie.

Wat mij betreft is de beslissing logisch, maar wel zuur voor de Belgische en Nederlandse jeugdsporters. Junioren en Beloften renners hebben zo geen deelname gehad aan eigen wedstrijden en geen punten voor de startopstelling.

Gala 13 januari 2021 om 13:35

Slecht nieuws Arie.
Ik heb uit goede bron vernomen dat de jeugd wel degelijk een eigen WK krijgt maar dat deze wedstrijden NIET rechtstreeks op TV komen. Dat is even balen!

Arie den Blanken 13 januari 2021 om 19:14

Ja Gala , dat is even slikken. Ben er de hele middag al niet goed van.

Arie den Blanken 13 januari 2021 om 19:15

@CechRepublic: Niet alleen voor mij maar ook voor veel renners.

Headlines

Materiaalzone

Populair