Wereldbeker in Wit-Rusland ‘ideale test’ voor BEAT-baanploeg

dinsdag 16 januari 2018 om 10:09
Wereldbeker in Wit-Rusland ‘ideale test’ voor BEAT-baanploeg

foto: WielerFlits

De renners van BEAT Cycling Club reizen deze week af naar Wit-Rusland voor de Wereldbeker baanwielrennen. De teamsprint, individuele sprint en Keirin gelden als ultieme laatste voorbereiding op de wereldkampioenschappen in Apeldoorn.

BEAT-renners Roy van den Berg, Theo Bos en Matthijs Büchli waren de afgelopen periode actief tijdens de NK in Almaar en de Wooning Zesdaagse van Rotterdam, waar Büchli tot tweemaal toe zijn eigen baanrecord aanscherpte. Vrijdag starten zij ook in Wit-Rusland voor de vijfde en laatste wereldbekerwedstrijd van deze cyclus. De ploeg maakt in Minsk haar debuut in de rood-wit-blauwe trui na de winst van het NK Teamsprint in Apeldoorn in november en de nationale titels van Büchli in Alkmaar eind december.

“We zijn heel blij met de vorm van onze renners op dit moment”, zegt Tim Veldt, coach van de baanploeg. “We merken dat de renners de nationale kampioenschappen en de Rotterdamse zesdaagse goed hebben verteerd en ze rijden op dit moment allemaal goede tijden. We gaan dan ook in Minsk weer voor de medailles.”

Kwalificeren
Veldt: “We starten dit weekend met de teamsprint, Matthijs rijdt met Theo of Roy de individuele sprint en Matthijs rijdt tot slot ook de Keirin. Voor Roy is zijn rol als starter in de teamsprint op dit moment essentieel. Hij zou zich graag voor die positie kwalificeren voor de wereldkampioenschappen. Ook voor Matthijs is dit een belangrijk weekend, omdat de volgorde van de onderdelen gelijk is aan de volgorde op de WK. Hier kan hij goed testen hoe hij zich door zo’n toernooi ontwikkelt.”

Dit artikel delen:

Volg hier

Net binnen

Populair

Materiaalzone