BEAT Cycling Club pakt titel NK Teamsprint

Geplaatst op maandag 20 november 2017 om 09:15

foto: Wouter Roosenboom

In Omnisport Apeldoorn heeft BEAT Cycling Club zondag het goud gepakt op de NK Teamsprint. Het drietal Theo Bos, Matthijs Büchli en Roy van den Berg reed zowel in de kwalificatie als in de finale de snelste tijd. De tweede plaats was voor Jeffrey Hoogland, Nils van ’t Hoenderdaal en Harrie Lavreysen.

De heren van BEAT Cycling Club zijn vanzelfsprekend erg tevreden met het behaalde resultaat.  “Ik was zoekende naar deze vorm. Een nieuwe startpositie en een goede focus zorgen dat ik hier heel snel wist te starten. Theo Bos en Matthijs Büchli wisten de lijn vervolgens prachtig door te trekken. Voor ons als nieuw team is het natuurlijk heel bijzonder dat we hier een prijs weten te winnen en zeker op dit teamonderdeel. Dit deden we samen”, vertelde Van den Berg na afloop.

Bij de vrouwen was het Elis Ligtlee die samen met Kyra Lamberink het goud veroverde op de Teamsprint. “Ik had niet op het goud gerekend, maar het was heel aangenaam om na mijn goede sprintkwalificatie bij de wereldbekerwedstrijd in Manchester opnieuw enkele ronden van hoog niveau te rijden. Wedstrijdritme is heel welkom na mijn lange blessureleed na de Olympische Spelen van Rio”, aldus de Olympisch kampioene op de Keirin.


Castelli 2018 collectie: Gratis verzending en retour

Born sportvoeding: De keuze van Tom Dumoulin

Ontdek het ruime assortiment aan Shimano-onderdelen

Reacties Toon reacties Verberg reacties