Wellens start met ambitie in Omloop Het Nieuwsblad
foto: Sirotti
zondag 18 februari 2018 om 08:52

Wellens start met ambitie in Omloop Het Nieuwsblad

Tim Wellens staat komend weekend voor het eerst in zijn carrière aan de start van de openingsklassieker Omloop Het Nieuwsblad. De 26-jarige klimmer verkende samen met Thomas de Gendt het parcours en verwacht veel van zijn eerste voorjaarsklassieker, zo vertelt hij aan Sporza.

Op dit moment gaat hij aan de leiding in de Ruta del Sol, waar een sterk deelnemersveld is gestart. Met zijn vorm zit het dus wel goed. “Ik ben altijd heel goed in het begin van het seizoen. Dat is ook de reden waarom ik dit jaar meerijd in de Omloop Het Nieuwsblad. Het zou zonde zijn om daar niet van te profiteren”, legt hij uit.

Wellens stond nog nooit aan de start van een Vlaamse voorjaarsklassieker maar verwacht desalniettemin dat er een hoop mogelijk is. “Een paar maanden geleden heb ik het parcours verkend met Thomas De Gendt. Het is een mooi parcours. Alles draait om positionering en daar ben ik goed in. Als ik in een goede positie de hellingen kan opdraaien, dan is er veel mogelijk”, is de Vlaming van mening.

Eindzege in Andalusië
Vandaag ligt de focus echter nog even op de Ruta del Sol, waar hij hoopt de eindoverwinning te behalen. “Het was mooi om gisteren te winnen op die steile kasseihelling. Vooral omdat hier mooi volk meerijdt. Ik zal er nu alles aan doen om mijn leidersplaats vast te houden. De slottijdrit vandaag gaat over grindwegen, dat heb ik nog nooit gedaan. De nummers 2 (Mikel Landa) en 3 (Wout Poels) in de stand zijn normaal de betere tijdrijders, maar het is geen normale tijdrit. Die Strade Bianche-wegen zouden me vandaag goed moeten liggen.”

RIDE Magazine
15 Reacties
Sorteer op:
18 februari 2018 09:15
Mag meteen bij de favorieten want is idd in geweldige vorm al, zeker bij uitdagende weersomstandigheden liggen er kansen.
18 februari 2018 09:42
edit wf: bedankt, aangepast
18 februari 2018 09:43
De neerslagkans voor volgende week zaterdag is 0%, dus dat is zeker niet in zijn voordeel.
18 februari 2018 09:43
Er liggen sowieso kansen voor deze klasbak. En wat een bescheidenheid. Zie niet in waarom ie minder is in de tijdrit dan Landa.
18 februari 2018 09:59
Leuk! Ik denk dat hij serieus mee kan doen voor het podium, maar in zo'n koers wel altijd op een snellere renner zal botsen. Daarnaast zal dat positioneren nog wel eens tegen kunnen vallen. Ik betwijfel of hij werkelijk veel referenties heeft voor hetgeen hij o.a. richting Taaienberg tegenkomt.
18 februari 2018 09:59
Leuke renner met hoge gunbaarheid..
We duimen voor hem.
18 februari 2018 10:00
Vorig jaar in de tijdrit hier werd hij 7e: een eind voor Landa en maar vier seconden na Poels. Met dezelfde uitslag wint hij het eindklassement.
18 februari 2018 10:03
Wel mooi die grindwegen en kasseienhellingen in de Ruta del Sol. De aankomst in de Omloop lijkt me te glad, te vlak en te droog voor Wellens. De Strade Bianche daarintegen...
18 februari 2018 10:47
Het Vlaamse voorjaar moet hem volgens mij beter liggen dan het Ardense. Wat Gilbert vorig jaar in de ronde deed, was iets wat ik in eerste instantie Wellens zou zien doen. Wegknallen op een kasseiheuvel en wegblijven. In Hoei en Luik gaat hij toch altijd met sterkere punchers moeten afrekenen. Ik zie hem geen van beide koersen ooit winnen...tenzij er een orkaan over het parcours trekt.
18 februari 2018 11:44
@ de man die me vertelde dat heuvelrenners niet naar het klassieke werk kunnen... Wellens doet het wel. Maarja misschien is Nathan gewoon een angsthaas
18 februari 2018 12:15
Zou beter vol gaan de week erop. Jammer.
18 februari 2018 12:18
@vlek: de Taaienberg zit dit jaar niet in het parcours.
Maar de koers lezen en op het juiste moment op de juiste plaats zitten en mee zijn, is in de Omloop heel belangrijk.
18 februari 2018 13:51
Groot gelijk, gewoon erin knallen met deze vorm.
18 februari 2018 14:42
Taaienberg inderdaad eruit dit jaar. Ik ben benieuwd wat dan nu het richtpunt voor het openen van de finale gaat worden. Hopelijk wordt het niet teveel wachten tot 'De Muur'.
19 februari 2018 14:47
Waarom rijdt Wellens niet in Strade Bianche? Zie hem daar eerder winnen dan in de Omloop.

Reacties zijn gesloten.