Weinig verrassingen op slotdag NK Baan

Weinig verrassingen op slotdag NK Baan

foto: Gert Bonestroo

maandag 19 december 2016 om 09:15

Op de slotdag van het NK Baanwielrennen in Apeldoorn, hebben Kirsten Wild, Jeffrey Hoogland, Melvin van Zijl, Nick Stöpler en Kyra Lamberink zondag de laatste nationale titel voor zich opgeëist.

Wild slaat opnieuw toe
Bij de dames pakte Wild haar vierde nationale titel van het weekend. Ze heerste op de Puntenkoers. “Beter kon niet toch?”, knipoogt de winnares van de Koppelkoers, de Scratch, de Achtervolging én dus de Puntenkoers. Op het sprinttoernooi bij de vrouwen werden de titels keurig netjes verdeeld tussen de verschillende favorieten. Lamberink, die goud won op 500 meter Tijdrit, constateerde hetzelfde: “Je ziet dat we erg aan elkaar gewaagd zijn, niemand stak er met kop en schouders bovenuit in dit sprinttoernooi.”

Hoogland weer primus
Sprintkanon Hoogland startte op twee onderdelen. Nadat hij vrijdag al de individuele Sprint had gewonnen, was hij ook in de Keirin het beste. “Ik voelde me sterk en dat kwam er hier uit. Al verbaas ik mezelf ermee dat ik echt een stukje boven de rest uit steek in deze fase van het seizoen. In de finale van de Keirin dreigde het even mis te gaan toen ze me bijna insloten, maar dat wist ik tijdig te herstellen door voluit gas te geven en naar het goud te rijden.” Van Zijl en Stöpler grepen goud op de Koppelkoers, door Roompot-Oranje Peloton-renners Michel en Raymond Kreder te verslaan.

Dit artikel delen:

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair