‘Wegrit EK wielrennen drie dagen voor start Tour de France’

maandag 18 mei 2020 om 19:01
‘Wegrit EK wielrennen drie dagen voor start Tour de France’

foto: Cor Vos (archief)

De Europese wielerbond UEC heeft de plannen uit de doeken gedaan voor het EK wielrennen van dit jaar. Volgens DirectVélo wordt het kampioenschap gehouden van 24-28 augustus, met de wegrit voor de mannen op 26 augustus. Dat is drie dagen voor het Grand Départ van de Tour de France.

Op maandag 24 augustus moet het EK van start gaan met de tijdritten in alle leeftijdscategorieën. Op woensdag 26 augustus komen vervolgens de beloften vrouwen en elite mannen in actie. Donderdag 27 augustus staan de wedstrijden voor beloften mannen en elite vrouwen op het programma. Op de slotdag (vrijdag 28 augustus) zijn de wedstrijden voor junioren en de mixed estafette relay.

Nog altijd geen locatie bekend
Ook is nog altijd onduidelijk waar het Europees kampioenschap op de weg plaats moet vinden dit najaar. Eerder deze maand trok het Italiaanse Trento, dat eigenlijk het evenement zou organiseren, zich terug. De Italiaanse regio zal in 2021 de organisatie op zich nemen.

De afgelopen jaren waren Plumelec, Herning, Glasgow en Alkmaar het decor voor de Europese kampioenschappen. Elia Viviani en Amy Pieters zijn de huidige titelhouders bij de elites.

Dit artikel delen:

2 Reacties

Cyclinglife 18 mei 2020 om 21:09

Voor de tour rijders dus geen optie. Voor de grand depart moet je al aanwezig zijn. Voor allerlei plichtplegingen. Nu zal dat met de corona enzo wel iets minder zijn maar alsnog.
Vrij zinloze actie dit. Cancel het ek af of op organiseer het wanneer er wel alle toppers aan de start kunnen staan.

ChefSpijker 19 mei 2020 om 15:32

Alsof de afgelopen jaren wel alle toppers aan de start stonden. Is toch maar een B-kampioenschap in het wielrennen.

Headlines

Materiaalzone

Populair