Wegploeg van Alvarado, Worst en Cant naar Parijs-Roubaix

woensdag 24 februari 2021 om 19:21
Wegploeg van Alvarado, Worst en Cant naar Parijs-Roubaix

Alvarado tijdens het NK op de weg - foto: Cor Vos

Tussen de 24 ploegen die dit jaar aan de vrouweneditie van Parijs-Roubaix meedoen, staat ook het Belgische Ciclismo Mundial. Dat de wegploeg van de broers Roodhooft en Camiel van den Bergh is uitgenodigd, betekent dat de kans aanwezig is dat we veldrijdsters als Ceylin del Carmen Alvarado, Annemarie Worst en Sanne Cant in de kasseiklassieker in actie zien.

In 2020 zag de continentale vrouwenploeg Ciclismo Mundial het levenslicht – een project van de broers Christoph en Philip Roodhooft, waarin veldrijdsters een volwaardig programma op de weg kunnen afwerken. De broers zijn tevens de oprichter en eigenaar van onder meer Alpecin-Fenix, de ploeg met Mathieu van der Poel. Omdat steeds meer goede veldrijdsters deel uitmaakten van een wegploeg, wilden de broers Roodhooft niet dat hun vrouwen achterstand opliepen.

“Wij verwachten dat het vrouwenwielrennen de komende jaren verder gaat evolueren. Als je dan niet achterop wil hinken, is het noodzaak om onze vrouwen een volwaardig wegprogramma aan te kunnen bieden”, lichtte Philip Roodhooft vorig jaar toe. “Dat was tot nog toe een probleem. Door een continentale ploeg op te starten, is dat euvel van de baan en blijven we de concurrentie hopelijk een stapje voor.”

Ronde van Vlaanderen
Ciclismo Mundial bestaat uit onder meer de Nederlandse vrouwen Ceylin del Carmen Alvarado, Annemarie Worst, Manon Bakker, Yara Kastelijn, Inge van der Heijden en Aniek van Alphen, die allemaal tot de top 15 van het veldrijden behoren. Ook Sanne Cant maakt deel uit van de ploeg. Het Belgische team ontving eerder al uitnodigingen voor onder meer de Ronde van Vlaanderen, Gent-Wevelgem en Brugge-De Panne.

Dit artikel delen:

13 Reacties

madeinstars 24 februari 2021 om 19:34

Heel benieuwd naar met name Alvarado in deze koersen.

Gilberto 24 februari 2021 om 21:39

Ik ben wel benieuwd naar al die meiden

lo squalo dello Stretto 24 februari 2021 om 20:11

Leuk voor ze!

Asje Menou 24 februari 2021 om 20:47

Ik verwacht eigenlijk wel wat van Sanne Cant op de weg. Ik denk dat ze daar beter uit de voeten kan dan in het veld.

Gebruikersnaam 24 februari 2021 om 22:29

Mits ze beter in vorm is dan de voorbije winter, dan verwacht ik Kastelijn als grootste en eigenlijk ook enige kanshebber van de ploeg op een ereplaats.

Nog meer dan behendigheid gaat Parijs-Roubaix over kracht en duurvermogen en daar schiet een Alvarado vooralsnog regelmatig te kort in de cross. Ik verwacht dat het in een klassieker die nog veel langer duurt en waar vooral de tegenstand veel sterker is dus al een succes is als ze ergens tussen plek 30 en 40 eindigt.

Gilberto 24 februari 2021 om 22:39

Ik denk dat ze puur op talent wel iets dichter ken eindigen dan 30-40, maar verder ga ik wel mee met je gedachte

Thijs E 24 februari 2021 om 23:23

Die Roodhooften timmeren wel lekker door met hun ploegen. Vraag me alleen af met welk materiaal ze op de weg rijden, in het veld volgens mij Stevens en Canyon.

Dark Horse: Manon Bakker.

Gilberto 24 februari 2021 om 23:44

Ze maken in ieder geval dingen mogelijk, maar of het allemaal klopt dat die lui straks een monopolie hebben ofzo weet ik niet… is er nog geen sprake van belangenverstrengeling?

steven2743 25 februari 2021 om 07:20

Ik moet nu al huilen om al die meiden die Brand proberen te volgen als ze gas geeft op Carrefour de l’Arbre. Psychische bijstand zullen ze nodig hebben. Het is beter voor het geestelijke welzijn van het vrouwenpeleton om de koers te schrappen en de kassei gelijk aan Lucinda te geven. Gewoon opsturen met DHL en klaar.

Emergo 25 februari 2021 om 09:12

Kom na de koers nog maar eens terug.

Gebruikersnaam 25 februari 2021 om 09:45

Dit zal gewoon weer tussen van der Breggen, van Vleuten, Vos, Blaak, Deignan, Longo Borghini, Vollering, Brand, Brennauer, Pieters, Ludwig, Kopecky en co gaan, zoals alle koersen van dit type.

Brand mogelijk 1 sterretje meer dan elders, maar ik zie haar niet als absolute topfavoriete

toiletduck 25 februari 2021 om 10:52

“Ciclismo Mundial bestaat uit onder meer de Nederlandse vrouwen Ceylin del Carmen Alvarado, Annemarie Worst, Manon Bakker, Yara Kastelijn, Inge van der Heijden en Aniek van Alphen.”

Ik had me nooit gerealiseerd dat alle ploegen van deze vrouwen in het veld onder het Roodhooft-emperium vallen, weer wat geleerd.

Chippen 25 februari 2021 om 11:07

behalve pauwels sauzen dan, geen betsema of van empel

Headlines

Materiaalzone

Populair