Wegploeg Alvarado, Worst en Cant heet voortaan Plantur-Pura

woensdag 24 maart 2021 om 14:55
Wegploeg Alvarado, Worst en Cant heet voortaan Plantur-Pura

foto: RV

Plantur-Pura is de nieuwe naam van Ciclismo Mundial, de wegploeg van veldrittoppers Ceylin del Carmen Alvarado, Annemarie Worst en Sanne Cant. Net als vorig jaar verzamelen de vrouwen van een aantal crossteams zich voor een wegprogramma, in aanloop naar de winter.

“Het belangrijkste doel blijft een mooi wegprogramma afwerken richting het veldrijden. Maar, bij de mannen weten we intussen dat een doordachte combinatie tussen weg en veld mogelijk is”, licht ploegmanager Philip Roodhooft toe. “Daarom maken de dames deze lente ook kennis met enkele voorjaarswedstrijden.”

Donderdag gaat de ploeg van start in de OxyClean Classic Brugge-De Panne. Vervolgens staan de vier wedstrijden van Flanders Classics op de agenda, met onder meer Gent-Wevelgem en de Ronde van Vlaanderen. Ook Parijs-Roubaix staat op de planning. Na een break volgen dan onder meer de Baloise Ladies Tour en de Ladies Tour of Norway.

foto: RV

Volgens ploegmanager Roodhooft worden deze koersen een ontdekkingstocht. “Resultaten staan niet voorop. Maar we starten niet onvoorbereid of zonder ambitie. De ploeg heeft een stage en twee verkenningen achter de rug en met Heidi Van De Vijver hebben we een ervaren ploegleidster in huis.”

Kern uitbreiden met specifieke wegrensters
Als de kennismaking met de voorjaarswedstrijden bevalt, wordt de kern in 2022 uitgebreid met een aantal specifieke wegrensters. “Zo kunnen we een uitgebreider programma afwerken, de crossvrouwen gerichter inzetten en op termijn het multidisicplinaire concept van Alpecin-Fenix kopiëren, aangezien er met Alvarado, Eibl en Pieterse ook MTB-talent in de kern zit.”

Dit artikel delen:

4 Reacties

Doswielos 24 maart 2021 om 15:00

Rijdt dit team nou op Stevens of Canyon fietsen? Op de foto zie ik namelijk beide…

Nico Dick 24 maart 2021 om 15:41

Elke renster rijdt met het merk waar ze ook in de winter mee rijdt. Cant dus op Stevens, Alvarado op Canyon.

RidderSchwobin 24 maart 2021 om 15:11

Nog meer Paars…?

Jean Dumas 24 maart 2021 om 17:23

Mooi team.

Volg hier

Headlines

Materiaalzone

Populair