Wegen Cimolai en Groupama-FDJ scheiden na dit seizoen

Door , woensdag 10 oktober 2018 om 14:29
Wegen Cimolai en Groupama-FDJ scheiden na dit seizoen

foto: Sirotti

Davide Cimolai moet op zoek naar een nieuwe ploeg. De 29-jarige Italiaan kreeg geen contractverlenging bij Groupama-FDJ. Hij uit zijn zorgen in La Gazzetta dello Sport. “De plekjes zijn steeds schaarser”, aldus Cimolai, die vijf profzeges op zijn naam heeft staan. Op het EK was hij nog goud waard voor de latere winnaar Matteo Trentin.

De snelle Italiaan maakt sinds vorig seizoen deel uit van de sprinttrein rondom Arnaud Démare, maar nu mag hij dus opkrassen. Zijn zoektocht naar een nieuw team loopt bovendien niet voorspoedig. “Ik begrijp dat ook niet”, zegt Cimolai. “Ik ben dan wel geen kampioen, maar ik beschouw mezelf niet als een van de minste renners in het peloton. Ik doe altijd wat men van mij vraagt. Ik offer mezelf altijd op en voer de taken uit die van mij waren vereist.”

Nu het seizoen op z’n eind loopt, begint Cimolai – die bezig is aan zijn negende seizoen als WorldTour-prof – stress te voelen. “Het is inmiddels oktober en dan is het vinden van een plek steeds moeilijker, maar zeker niet onmogelijk. Vooral voor een renner als ik, moet er nog ergens plek zijn. Ik ben iemand die het verschil kan maken. Zowel zelf, maar ook zeker voor anderen. Veel teams zijn hun selecties aan het afronden voor komend seizoen, maar ik zou het geweldig vinden om een ploeg te vinden.”

Dit artikel delen:

9 Reacties

Random wielerliefhebber. 10 oktober 2018 om 14:37

Prima renner voor ccc, die hebben hun selectie te snel gevuld met enkele b-renners…

Mathieu Moller 10 oktober 2018 om 14:38

Daar kan hij dan mooi de lead-out doen voor Mareczko en als er een drempel in het parcours zit, voor eigen kans sprinten.
Misschien dat ploegjes als Bardiani, Androni of Willier ook nog een optie zijn.

Pivaro 10 oktober 2018 om 15:00

Gaat echt wel een ploeg vinden..

Verweggistan 10 oktober 2018 om 15:26

Hij reed dit jaar ook nauwelijks samen met Demare.

chaspatate 10 oktober 2018 om 15:56

Cimolai die geen plaats vindt bij een WT team?! Toch al te gek?

west 10 oktober 2018 om 16:07

Zet em voor Van Poppel en ze winnen er drie in de Giro en drie in de Vuelta…

Marcel1112 10 oktober 2018 om 17:39

edit wf: dergelijke bijdragen mag je achterwege laten

Scott Sunderland 10 oktober 2018 om 17:27

Zal hij niet zo goed hebben gelegen in de ploeg ? Inderdaad geen topper maar voor deze ploeg toch wel goed genoeg. Benieuwd waar hij nu terecht komt. Ik snap best dat je nerveus bent als je in oktober nog geen ploeg hebt. Dat zal bij Wippert, Gerts en Vermeltfoort niet anders zijn. Die hebben zelfs nog minder kans een fatsoenlijke ploeg te vinden nog.

skylimit 10 oktober 2018 om 19:42

Iets voor TLJ / Sunweb? Bij FDJ dit jaar is hij mij weinig opgevallen, dus vandaar waarschijnlijk dat zijn contract niet wordt verlengd.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair