Weening in selectie Orica voor Amstel Gold Race, Matthews kopman

woensdag 15 april 2015 om 13:14
Weening in selectie Orica voor Amstel Gold Race, Matthews kopman

Pieter Weening doet zondag mee aan de Amstel Gold Race. Hij is opgenomen in de selectie van zijn ploeg Orica-GreenEDGE, dat de Australiër Michael Matthews nadrukkelijk naar voren schuift als kopman. Weening behaalde zijn beste resultaat in de Amstel Gold Race in 2013, toen hij achtste werd.

Simon Gerrans zal in de Limburgse heuvels fungeren als de belangrijkste luitenant van Matthews. Gerrans eindigde weliswaar in drie van de afgelopen vier edities van de Gold Race op het podium, maar een elleboogbreuk schopte zijn voorjaar danig door de war. Volgens zijn ploeg is hij daarom nog niet in staat zondag het kopmanschap te dragen.

Volgens sportdirecteur Matthew White zal de strijd zoals gebruikelijk op de Cauberg worden beslist. “De favorieten zijn Daniel Martin, Joaquim Rodriguez, Alejandro Valverde, Michal Kwiatkowski en drievoudig winnaar Philippe Gilbert. Zij zullen er op de laatste klim wel weer bij zijn,”

Selectie Orica-GreenEDGE voor Amstel Gold Race (19 april)

flag-au Michael Matthews
flag-au Simon Clarke
flag-au Mathew Hayman
flag-au Simon Gerrans
flag-nl Pieter Weening
flag-ch Michael Albasini
flag-za Daryl Impey
flag-ca Christian Meier

Dit artikel delen:

61 Reacties

LyndaLid 15 april 2015 om 23:16

@ giantgreenedge

Maar wat je dus eigenlijk zegt is dat als Degenkolb een goed heuvelrenner zou zijn hij kans zou maken in de Gold Race, en daarvoor moet eerst een en ander gebeuren. Dat is niet echt een sterk uitgangspunt. Bovendien hoeven ze niet hardop te zeggen dat de Gold Race geen doel is, dat blijkt wel uit het feit dat ze hem niet rijden en vol voor andere wedstrijden gaan. En wat betreft Boonen; inderdaad, daar dacht ook een heel aantal mensen van dat ie het wel even zou kunnen. Nooit gelukt, not even close.

Sterker nog, en dat zei ik eerder vandaag ook al: er is nooit (dat ik me kan heugen) een renner die ook maar een béétje lijkt op het type Degenkolb/Kristoff geweest die de Gold Race won. Misschien is daar een reden voor..

dikkechaap 15 april 2015 om 23:32

Degenkolb en Kristoff zijn te zwaar voor Amstel. Degenkolb heeft het al relatief moeilijk met de heuvels in Vlaanderen, over de Amstel hoef je het dan helemaal niet te hebben. Natuurlijk knalt hij als hij fris is als (één van de) snelste de cauberg op, maar er zit nog een klein koersje daarvoor geloof ik.

Wheely 15 april 2015 om 23:44

@LL
Zabel heeft ooit AGR gewonnen. Maar ik zie Kristoff en Degenkolb het ook niet doen hoor. Sagan of Stybar wel.

albertooo 15 april 2015 om 23:49

@Lyndalid
Iets genuanceerder zou zijn als je het specifiek over de moderne AGR hebt, die boven Valkenburg finisht. Zoals Wheely zegt wonnen machtssprinters zoals Zabel en Museeuw ook ooit deze koers, toen in Maastricht de koers eindigde.

Giant-GreenEdge 15 april 2015 om 23:50

@ll

neen, hij is nu al een goed heuvelrenner, maar niet goed genoeg. Toch niet voor het hoogste. Als hij verder ontwikkeld zoals de afgelopen jaren, zie ik in hem een outsider. Als hij zich er echt op toelegt als een potentieel winnaar…

Giant-GreenEdge 15 april 2015 om 23:55

Jij zegt dan ook nog dat het makkelijk is om te zeggen dat ze dit kunnen winnen in de wetenschap dat ze dit toch nooit zullen proberen. Welke wetenschap? Ik zie zeker degenkolb ooit de agr rijden… Maak van jouw meningen toch geen vaststaande feiten…

Boonen heeft er zich uiteindelijk nooit op toegelegd, dus natuurlijk kwam hij not even close. Alweer makkelijk scoren zo…

LyndaLid 15 april 2015 om 23:56

@ wheely en albertooo

Inderdaad, maar mijn jonge geheugen reikt vooral terug tot aan de Cauberg ;). Dat was toch echt een andere koers natuurlijk. Sagan of Stybar zie ik het ook wel doen trouwens, dat is weer een type renner dat veel dichter ligt bij Gilbert en Matthews.

@ giantgreenedge

Ok, dus eigenlijk zijn we het eens. Degenkolb is volslagen kansloos, tenzij hij veel beter gaat klimmen. En dat is dus absoluut maar de vraag, of dat wel gaat gebeuren. Zelfs dan zijn er nog een héle hoop mannen die veel meer kans maken, vandaar dat je hem een outsider noemt (wat ik zelfs nog overdreven vind). En het "toeleggen op" is dus inderdaad een transformatie, daar kunnen we moeilijk over fantaseren. Het duurde even, maar zo zijn we toch op hetzelfde plekje beland ;).

Wat betreft het niet rijden, ik zei niet dat het nooit zou gebeuren en bracht dat dus niet als feit. Ik zei er namelijk bij dat áls ze hem ooit zullen rijden er nog altijd als excuus gebruikt kan worden dat ie moe is na de kasseiklassiekers. En draai dat andere ook niet om; ik begon niet over Boonen, dat kwam juist van jou. Dat is dus inderdaad lekker makkelijk scoren haha, thanks daarvoor.

Giant-GreenEdge 16 april 2015 om 00:17

Ik moet schipperaar nog gelijk gaan geven…

Giant-GreenEdge 16 april 2015 om 00:24

@ll

ik weet trouwens niet hoe ver je geheugen terug gaat, maar ik neem aan dat je je museeuw wel kan herinneren. Die graatmagere heuvelspecialist… Natuurlijk zijn dat andere tijden, maar toen was er toch ook al heel wat specialisatie.

LyndaLid 16 april 2015 om 00:27
Quote:
Giant-GreenEdge – 16 april 2015 om 00:17
Ik moet schipperaar nog gelijk gaan geven…

Dan is er in ieder geval iemand ;). Grapje natuurlijk. Maargoed, hopeloos dit dus. Het feit dat ik niet de enige ben, en zowel de renners als andere forumleden jullie in principe ongelijk geven maakt niet uit. Kan ik natuurlijk begrijpen, dat houdt mij ook nooit tegen.

Maar doe dan niet alsof ik jullie slecht behandel in deze discussie, ik heb het constant over de inhoud, schipperaar begint zelf te zeuren over gelijk krijgen en jij over meningen als feiten. Dat staat wat mij betreft los van het feit(;)) dat jullie gewoon geen logisch punt hebben, en jullie vinden van wel. Be a man, en doe niet zo beledigd als ik gewoon aanpak wat jullie zeggen.

Museeuw kan ik me trouwens net (live kijkend) herrineren, begon toen net. Maar nogmaals, dat was een totáál andere wedstrijd.

Giant-GreenEdge 16 april 2015 om 00:49

Waar gedraag ik me beledigd?

ik zeg alleen dat ik degenkolb wel tot een prestatie in staat zie in een koers als agr. Moet hij er natuurlijk wel een doel van maken.

jij stelde dat dit type renners dat nog even ineens niet zelf denkt. Boonen dus wel en dan maak je daar een makkelijk scoren verhaal van. Zabel vroeger ook en de even zware en grote museeuw eveneens. Die reed zelfs top 10 in de veel zwaardere lbl.

sagan is maar iets lichter en reed ook al podium. Gilbert trouwens ook.

ik zeg hierboven ook helemaal niet hetzelfde als jij, vandaar dat ik stelde dat ik schipperaar nog gelijk zou geven, dat heeft niets met beledigd voelen te maken. Zo belangrijk vind ik je nu ook weer niet…

dat dit gesprek hopeloos is, daar geef ik je wel gelijk in. De reden daarvoor is wel verschillend…

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair