Weening in selectie Orica voor Amstel Gold Race, Matthews kopman

woensdag 15 april 2015 om 13:14
Weening in selectie Orica voor Amstel Gold Race, Matthews kopman

Pieter Weening doet zondag mee aan de Amstel Gold Race. Hij is opgenomen in de selectie van zijn ploeg Orica-GreenEDGE, dat de Australiër Michael Matthews nadrukkelijk naar voren schuift als kopman. Weening behaalde zijn beste resultaat in de Amstel Gold Race in 2013, toen hij achtste werd.

Simon Gerrans zal in de Limburgse heuvels fungeren als de belangrijkste luitenant van Matthews. Gerrans eindigde weliswaar in drie van de afgelopen vier edities van de Gold Race op het podium, maar een elleboogbreuk schopte zijn voorjaar danig door de war. Volgens zijn ploeg is hij daarom nog niet in staat zondag het kopmanschap te dragen.

Volgens sportdirecteur Matthew White zal de strijd zoals gebruikelijk op de Cauberg worden beslist. “De favorieten zijn Daniel Martin, Joaquim Rodriguez, Alejandro Valverde, Michal Kwiatkowski en drievoudig winnaar Philippe Gilbert. Zij zullen er op de laatste klim wel weer bij zijn,”

Selectie Orica-GreenEDGE voor Amstel Gold Race (19 april)

flag-au Michael Matthews
flag-au Simon Clarke
flag-au Mathew Hayman
flag-au Simon Gerrans
flag-nl Pieter Weening
flag-ch Michael Albasini
flag-za Daryl Impey
flag-ca Christian Meier

Dit artikel delen:

61 Reacties

LyndaLid 15 april 2015 om 15:40
Quote:
@ll
Zoals degenkolb in Dubai omhoog reed kan die het zeker op de Cauberg waar je absoluut geen binnenblad voor nodig hebt.

Dit is toch niet een serieuze vergelijking? Dat was een recht toe recht aan etappe zonder hindernissen ervoor, laat staan constant draaien en keren. Om nog maar niet te spreken over de afstand..

Quote:
Ik neem aan dat je het er mee eens bent dat een traditionele Amstel geen heel ander koersverloop laat zien dan het WK 2012.

Oneens. Niet vanwege het koersgedrag, maar het parcours is veel zwaarder in de AGR, daar worden die jongens vanzelf uirgeput.

Het is nu terecht allemaal hosanna rond Kristoff en Degenkolb, maar vergeet niet dat Kristoff het op de Cipressa al moeilijk had. Dan is de AGR nog wel even een tandje erbij hè. Bovendien, wat betreft dat WK: daar reden renners als Hagen en Boom zoals gezegd bij de besten. Het is niet voor niets dat die de AGR altijd links zullen laten liggen. Dan weten zij het zelf neem ik aan toch beter. We zullen het nooit weten zeg je? Ja, maar daar is een reden voor natuurlijk. Als ze zelf zouden denken kans te maken op winst zou dat echt wel anders zijn.

Giant-GreenEdge 15 april 2015 om 15:45

@ll

Freire kwam toch ook een paar keer dicht? Als een degenjolb/kristof zich hier echt op zouden toeleggen zie ik echt niet in waarom niet. Je ziet ze nu al elk jaar wat beter klimmen. Het zou wel niet echt slim zijn want het is een onzeker scenario. Doen wat ze nu doen geeft veel meer kans op succes.

wie heeft er trouwens gezegd dat je ook de agr zou kunnen winnen als je pr hebt gewonnen? Zou inderdaad een redelijk dwaze conclusie zijn, maar ik lees dat nergens…

Tutu888 15 april 2015 om 15:48

Dat Degenkolb en Kristoff, maar ook Hagen, Boom, Cancellara en Boonen de heuvelklassiekers links laten liggen heeft vooral te maken met de specialisatie die in het wielrennen heeft plaatsgevonden. Renners richten zich op de koersen waar zij vanuit hun lichaamsbouw de meeste kans op succes hebben. Maar dat betekent niet dat zij in andere koersen kansloos zouden moeten zijn!
Kijk naar die momenten waarop renners buiten hun “natuurlijke omgeving” moeten fietsen. Het WK 2012 is een goed voorbeeld maar ook de kasseienrit in de Tour vorig jaar waar Nibali en Fuglsang als ware keienvreters reden.

Giant-GreenEdge 15 april 2015 om 15:48

@ll

volgens mij rijdt boom dit jaar de agr en het is niet omdat John of Alexander denken hier goed te kunnen scoren dat ze het ook het risico waard vinden om de koersen te laten waar ze weten dat ze kunnen winnen.

LyndaLid 15 april 2015 om 15:49

@ giant-greenedge

Freire was toch geen kasseirenner? Dat is het hem nou juist! Freire valt in de categorie Matthews, niet in de categorie Degenkolb en Kristoff. Zoek anders voor de grap eens het gewicht op van die twee en van Freire. Freire reed niet de RVV en Roubaix voor winst en die twee kunnen niet de Gold Race voor winst rijden.

schipperaar 15 april 2015 om 15:55

@ll
Heb jij wel eens iemand gelijk gegeven buiten jezelf dan? Degenkolb reed fluitend de Poggio over nadat Dumoulin hem veilig tot daar geloodst had. Toch al 280 in de benen in natte omstandigheden, niemand die zijn turbo weerstaat momenteel.
Toen ik contador voorin de vuelta verwachtte kreeg ik nauwelijks bijval, ook niet toen ik aangaf dat Tom meer kon dan tijdrijden, hij zou nooit geschikt zijn voor het rondewerk volgens menigeen.
Uit optimisme dicht ik renners liever kansen toe dan ze bij voorbaat voor kansloos uit te maken en zowel in agr als lbl zat er id finale nog heel veel bijeen de laatste jaren.

Giant-GreenEdge 15 april 2015 om 16:00

@ll

neen, maar wel een sprinter die goed een heuvel overkan. Waarom zou degenkolb die elk jaar vlotter lijkt te klimmen dit ook niet kunnen. Terwijl je dat gewicht opzoekt, mag je de kilo’s van een Gilbert en dzgenkolb ook eens opzoeken. Zo licht is die nu ook weer niet.

de rvv is trouwens wat heuvels betreft nu ook geen lachertje. Dat zou ook te zwaar zijn, alleen volgen zou kunnen,…

jij zegt gewoon stellig dat het onmogelijk is, ik zie niet in waarom het niet zou kunnen als ze zich erop toeleggen… Ik ga dus alweer voor grijs ipv voor zwart of wit…

Tutu888 15 april 2015 om 16:01

Er zijn wel meer renners te verzinnen die zowel AGR als P-R kunnen winnen: Sagan, Van Avermaet, Stybar en zeker ook Gilbert in goede doen. Probleem is de enorme inspanning van P-R die je nog in je benen hebt en de omschakeling van het rijden op de keien naar de klimmetjes van de Ardennen.
Wellicht moeten we toch naar een afgeslankte WT met startverplichting voor de toprenners of als alternatief een langere periode tussen de twee soorten klassiekers.

Giant-GreenEdge 15 april 2015 om 16:21

@tutu

dat is waar maar dat is niet hetzelfde als stellen dat iemand die pr wint ook agr kan winnen.

Tutu888 15 april 2015 om 16:26

@Giant-GreenEdge
Niet in z’n algemeenheid. En op basis van de huidige wielerkalender en het specialisme is het ook bijna onmogelijk.

albertooo 15 april 2015 om 20:00

@Tutu888
Een WK is niet te vergelijken met een klassieker. Daar is het altijd wachten tot de laatste ronde, vandaar dat Kristoff vorig jaar nog zo dicht kwam in Penferrada. Ik geloof best dat specialisten van de kasseien meekunnen in een AGR, maar ze kunnen nooit de punchers volgen op de Cauberg. Ik zou het eng vinden, als een van die twee het ooit zou kunnen.

LyndaLid 15 april 2015 om 20:24

@ albertoo

Maak je geen zorgen, dat gaat ook niet lukken.

@ schipperaar

Waarom moet ik je nou weer gelijk geven, als je het niet hebt? Sowieso, dit soort beweringen van jullie… Zeggen dat renners het ergens heel goed zouden kunnen doen. Het gebeurt nooit en toch wil je gelijk hebben? Is een beetje raar toch? Het gaat sowieso niet om gelijk krijgen, ik snap gewoon niet waar het vandaan komt. De ene keer is het bijzonder dat ze de kasseiklassiekers overheersen als “sprinters” zoals velen ze noemen, en nu opeens zouden het kanshebbers in de Amstel zijn. Er zit totaal geen logica in, dus dan geef ik je geen gelijk, sorry!

schipperaar 15 april 2015 om 20:34

@ll
Verwacht geen gelijk van jou maar wie wel? Dumoulin maakte geen schijn van kans vorige week en nu opnieuw, logisch?

albertooo 15 april 2015 om 20:45

@Schipperaar
Dumoulin wordt dit hele topic niet genoemd.

En @Lyndalid
Goed dat je Boasson Hagen noemt, want zijn enige noemenswaardige resultaat boven de 250 km is dat WK. Dat zegt wel iets over de zwaarte van die koers.

LyndaLid 15 april 2015 om 21:00
Quote:
@ll
Verwacht geen gelijk van jou maar wie wel? Dumoulin maakte geen schijn van kans vorige week en nu opnieuw, logisch?

Kom op hè, als je een keer iets zegt dat daadwerkelijk enige substantiële waarheid bedraagt dan geef ik je zo gelijk. Dat heb je in deze alleen niet, en waar je dan naar op zoek bent snap ik niet zo goed.. (Edit: dit bedoelde ik overigens niet degrirend. De enige discussie die wij hebben gehad ging over de tijdrit vorige week geloof ik, waarbij je ook zeker ongelijk had, zie ook hieronder)

Wat betekent trouwens dat tweede gedeelte van je post? Wat is er met Dumoulin? Was ik niet juist degene die hem noemde voor die tijdrit, waardoor je me bier verschuldigd was? En wat is er nu met Dumoulin precies?

schipperaar 15 april 2015 om 21:14

@ll
Je haalt weer dingen door elkaar, vorige week verwachtte ik zowel Dumoulin als Martin bij de kanshebbers, gezien wk vorig jaar.

biazzi 15 april 2015 om 21:20

Amstel toch veel te zwaar voor matthews? Of ben ik mis? Die kan dat toch niet aan

LyndaLid 15 april 2015 om 21:22

Ja zeg, zo kan ik ook mijn gelijk zoeken. Jij had het alleen maar over Martin die topfavoriet was, oa gezien het WK van vorig jaar. Ik zei dat dat totaal niet waar was en Dumoulin een veel grotere kanshebber was, en ik zelfs Quintana voor hem zag eindigen. Wie haalt er nou dingen door elkaar :)

Maargoed, zo heeft discussiëren dus geen zin. Het is ook nogal makkelijk om (in dit geval) iets te beweren in de wetenschap dat het toch nooit getest gaat worden. En als ze een keer starten heb je altijd een excuus dat ze moe zijn door de kasseiklassiekers. Maar goed, zo is de discussie dus echt af.

@ biazzi

Zeker wel! Ik roep het al sinds het begin van het seizoen, maar voor mij al lang een van de favorieten. Kijk ook even de uitslag van vorig jaar, was toen al dichtbij!

albertooo 15 april 2015 om 21:34

In verhouding met de jongens die in dit topic het meeste besproken zijn(Dege en Kristoff) hoeft Matthews zo’n 10 kg minder mee te slepen als ze de laatste keer de Cauberg opvliegen. Die is een grote favoriet.

biazzi 15 april 2015 om 21:40

Bij een demarrage van Gilbert kan die toch niet volgen?

LyndaLid 15 april 2015 om 21:42

Dat is dus de vraag die zondag beantwoord gaat worden. Zoals Gilbert zelf zegt: als er ongunstige wind is wordt het erg lastig hem eraf te rijden.

Giant-GreenEdge 15 april 2015 om 22:08

@ll

als je jouw mening als absolute waarheid ziet en die van een ander als nonsens kan je inderdaad onmogelijk discussiëren… We uiten hier meningen, geen feiten.

het was ook vrij logisch om een type wiggins onmogelijk als tourwinnaar te beschouwen, maar het gebeurde. Een renner met de kwaliteiten van een zaugg kan normaal nooit een monument winnen, maar het gebeurde. Gilbert was te weinig klimmer voor de Waalse pijl, maar hij pakte hem. In dit lijstje vind ik een degenkolb die ooit een agr zou winnen helemaal niet onlogisch. Zeker niet wanneer ze zoals de laatste jaren met zowat een volledig peloton richting cauberg rijden…

LyndaLid 15 april 2015 om 22:36

@ giant

Wat betreft Wiggins heb je een punt, lijkt het. Het verschil is echter dat de Wiggins die de Tour won een totáál andere Wiggins was dan de renner die we daarvoor kenden. Die transformatie was daarin cruciaal. Ik zou ook niet durven zeggen dat als Degenkolb zich volledig zou omscholen tot een volleerd heuvelrenner hij nóóit een kans zou maken. Dat zijn alleen zoveel "als"-en dat het toch eigenlijk nutteloos is daarover te praten? Het gaat mij om déze Kristoff en Degenkolb en die maken geen schijn van kans. Nogmaals: ze gaan er ook niet voor. Ze hebben het er zelfs nooit over gehad, ik snap dan niet dat jullie het perse beter willen weten dan zijzelf. Dat je het met mij oneens wilt zijn snap ik wel, maar de renners tonen zelf aan dat er op dit moment geen logica in zit.

Oh en wat betreft het niet kunnen discussiëren, dat is lekker makkelijk scoren van je. Dat ging me om het feit dat ik een uitgebreide discussie had met schipperaar tijdens het Baskenland, waarin hij Tony Martin de meeste kans toedichtte in de tijdrit en ik dat inderdaad "onzin" vond. Ook daar werd het parcours dus door hem onderschat. Nu doet ie echter alsof ie de hele tijd Dumoulin al als topfavoriet zag, en dán kan je dus niet normaal discussiëren.

Giant-GreenEdge 15 april 2015 om 22:57

@ll

lees je eigen post dan nog eens terug. Het gaat niet alleen over Martin dumoulin dat de discussie geen verdere zin heeft.

ik zeg al van in het begin dat ik hem dat zie doen als hij er zich op toelegt. Dat moet zelfs geen transformatie zijn. Gewoon nog wat verder ontwikkelen zoals hij bezig is. Hij lijkt steeds sterker te klimmen. Dan moet hij inderdaad wel keuzes maken en dat zie ik hem niet direct doen. Misschien wel binnen een paar jaar als hij genoeg andere dingen gewonnen heeft…

stellen dat wij het beter willen weten dan die renners zelf vind ik dan weer makkelijk scoren van jou. Ik kan ME namelijk geen enkel interview herinneren waarin degenkolb of kristof vertelden dat ze helemaal niet in staat zijn om de agr te winnen of hem nooit als doel willen nemen. Andersom weet ik wel dat Boonen, een gelijkaardig type, wel met dat gedacht gespeeld heeft…

Stoempert 15 april 2015 om 22:58

Eens met LL wat betreft Kristoff en Degenkolb.
Ze kunnen zelf wel inschatten of ze kansrijk zijn of niet, lijkt me. Blijkbaar denken ze van niet.
Als dit soort leden er wel voor zouden gaan, zal de koers harder worden gemaakt en liggen ze er waarschijnlijk al eerder af, bij de eijserbosweg of de keut wellicht. Misschien dan ze dan weer terug kunnen keren maar dan zal hun enige vuurpijl verschoten zijn. Ik geloof dus ook niet dat deze 2 hier zouden kunnen winnen.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair