Wout van Aert: “Eerlijk gezegd ben ik wel verbaasd over het grote verschil”

zondag 8 januari 2023 om 16:22
Wout van Aert: “Eerlijk gezegd ben ik wel verbaasd over het grote verschil”

foto: Cor Vos (archief)

Wout van Aert blijft maar winnen. Zondag schreef hij de Wereldbeker Zonhoven op zijn naam en dat deed hij ogenschijnlijk moeiteloos. Of het daadwerkelijk een walk in the park, werd hem gevraagd in het flashinterview na afloop. “Zo leek het misschien, maar het was zeker een pittige hike“, antwoordde Van Aert lachend.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

“Het was heel zwaar”, vervolgde de Belgisch kampioen. “Maar met al het publiek in de beroemde Kuil was het supermooi. We konden er nog meer van genieten vandaag, want we doken per ronde een keertje extra de Kuil in. Zelf hield ik ook van de lange loopfase omhoog, maar dit is zeker spectaculairder.”

Van Aert won de Wereldbeker Zonhoven met een minuut en 23 seconden voorsprong op Mathieu van der Poel. Een groot verschil. “Eerlijk gezegd ben ik daar wel wat verbaasd over, maar het is voor iedereen een zware periode geweest”, zei Van Aert voor de camera van Play Sports “Ik probeerde te profiteren van de foutjes die Mathieu in het begin maakte. Ik kon de kloof slaan toen hij net voor mij viel.”

De Belgisch kampioen was zondag echter niet op zijn allerbest, vertelde hij. “Ik had vandaag het gevoel dat ik wel aan een hoog tempo kon rijden, maar die echte versnelling zit er na een aantal zware crossen niet meer in. Die versnelling is afgebot en die moet terugkomen door even te rusten. Ik wil eerst even goed rusten en dan flink trainen op ploegstage. Ik heb gewoon nood aan trainingskilometers.”

Dit artikel delen:

8 Reacties

Wheely 8 januari 2023 om 16:24

Ridin Solo van Jason Derulo maar als lijflied nemen?

0
Romāns Vainšteins 8 januari 2023 om 16:37

Wat zijn lijflied is wordt door redbull bedacht, daarna doet hij alsof hij er zelf al lang fan van was.

0
Mooie Sjors 8 januari 2023 om 16:56

Fly Away van Lenny Kravitz?

-1
Romāns Vainšteins 8 januari 2023 om 18:02

Voila, daar heb je je meezinghit die iedereen, inclusief amuzikalen, begrijpen.

Ooit eens op Rock Werchter gezien. Daar zit op zich wel muziek in maar dat nummer is onvergefelijk.

1
Wieler-Joke 9 januari 2023 om 07:41

Wout gaat er misschien ook wel voor zorgen dat Mathieu zijn voorjaar een mager beestje wordt, je ziet dat zijn gezicht op onweer staat dus die gaat zich op stage binnenstebuiten draaien om die kloof te willen dichten, om daarna misschien WK in het veld te worden (uiteindelijk ligt niemand hier echt wakker van).

0
Posterix 8 januari 2023 om 17:52

Sorry Wout, maar doe je oude bril maar weer. Met deze heb je net het gelaat van een kleuter van 4.
Verder is Wout denk ik vertrokken voor een hele dikke vis dit jaar, denk ik. Misschien zelfs meerdere dikke vissen.

-1
Mooie Sjors 8 januari 2023 om 18:11

Ziet er inderdaad niet geweldig uit, gewoon voor een Redbull-brilletje opteren. Denk Elton John, denk vleugelmontuur.

-1
DonQuijote 8 januari 2023 om 19:17

@posterix
Tijdens de wedstrijd zei ik ook al bij mezelf: Wout gaat de tour winnen dit jaar :)

0

Headlines

Populair

Materiaalzone