Warren Barguil: “Mijn doel is top vijftien”

zaterdag 23 augustus 2014 om 17:21

Warren Barguil

foto: Sirotti

Warren Barguil staat als kopman aan de start bij Giant-Shimano. De Fransman mag bij de Nederlande ploeg proberen een goed klassement te rijden. Hij baalde eerst van het missen van de Tour de France, maar is dat al weer vergeten. “Ik zit nu al twee maanden met de Vuelta in mijn hoofd.”

De pas 22-jarige renner begrijpt de keuze van manager Iwan Spekenbrink hem niet mee te nemen naar zijn thuisronde. “Ik ben nog jong en hij denkt dat het beter is dat ik eerst nog een keer de Vuelta rijd”, vertelde hij tegen de organisatie van de Vuelta. “Ook legt hij in de Tour exclusief de focus op sprinten met Marcel Kittel en John Degenkolb.”

Vorig jaar was Barguil erg succesvol in de Ronde van Spanje, hij pakte als debutant in een grote ronde twee ritzeges door eerst Rinaldo Nocentini en Bauke Mollema af te houden en vervolgens ook Rigoberto Uran te verslaan in een sprint bergop. “Mijn beste herinneringen in wielrennen heb ik in deze wedstrijd behaald. Nu heb ik als doel de top vijftien te halen in het algemeen klassement. Het niveau is erg hoog dit jaar.”

In Polen liet Barguil al zien goed bergop mee te gaan, maar verloor hij veel tijd in de tijdrit. Sinds die World Tour-koers heeft de Fransman zich voorbereid in de Pyreneeën. “In eerste instantie om te rusten, ten tweede om aan een soepele tred te werken in de bergen.”

De renner van Giant-Shimano reed onder meer op de Tourmalet en Hautacam. “Vergeleken met vorig jaar ben ik bergop sterker geworden. Dat heeft mijn SRM-data bewezen.”

Om definitief voor een goed klassement te gaan bepaald Barguil pas later. “Ik ga voor het klassement tot de eerste rustdag. Als ik er dan op één of andere manier niet ben dan verander ik mijn doel in een ritzege.”

Dit artikel delen:

Headlines

Populair

Materiaalzone