Warren Barguil maakt aanloop richting Tour de France bekend

maandag 29 december 2014 om 09:26

Barguil

foto: Sirotti

Warren Barguil heeft zijn wedstrijdprogramma bekendgemaakt. De Fransman ziet de Ardennenklassiekers en de Ronde van Frankrijk als hoofddoelen. Dat zegt hij tegenover L’Equipe. Barguil begint zijn seizoen op 18 februari met de Ronde van Oman.

Hij zal vervolgens deelnemen aan Parijs-Nice en de Ronde van Catalonië. Daarna staan de Ardennenklassiekers op het programma. De Fransman neemt na Luik-Bastenaken-Luik geen rust, maar vliegt naar Amerika om de Ronde van Californië te rijden. Het Critérium du Dauphiné wordt zijn laatste koers in aanloop naar de Tour de France.

Barguil deed nog niet eerder mee aan La Grand Boucle. Afgelopen seizoen werd de renner van Giant-Shimano achtste in de Vuelta. “Het etappeschema van de Tour de France moet mij goed liggen”, stelt de 23-jarige renner. “Er zijn veel bergetappes en juist weinig tijdritkilometers. We gaan bovendien naar Bretagne, daar kom ik vandaan.”

Na de Tour de France zal Barguil een aantal eendagswedstrijden rijden. Op zijn programma staan de Clasica San Sebastian, GP de Plouay, het wereldkampioenschap en de Ronde van Lombardije.

Dit artikel delen:

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone