Warren Barguil keert in Critérium du Dauphiné terug na bekkenbreuk

dinsdag 30 mei 2017 om 17:00
Warren Barguil keert in Critérium du Dauphiné terug na bekkenbreuk

Sunweb kan weer rekenen op Warren Barguil De Fransman die in de Ronde van Romandië zijn bekken brak, staat zondag aan de start van het Critérium du Dauphiné.

“We kijken uit naar een aantal spannende en uitdagende etappes in het Critérium du Dauphiné”, zegt Sunweb-ploegleider Morten Bennekou in het persbericht van de ploeg. “We zijn blij met de terugkeer van Warren na zijn harde val. In feite is het al een overwinning dat hij zo snel terug is na deze blessure. Hij doet voornamelijk mee om wedstrijdritme op te doen.”

Sunweb start in de Franse rittenkoers met als doel ritzeges te behalen in de sprints met Phil Bauhaus. Vrijdag lees je alles over het Critérium du Dauphiné 2017 in onze uitgebreide voorbeschouwing.

Selectie Sunweb voor Critérium du Dauphiné (4-11 juni)
flag-fr Warren Barguil
flag-de Phil Bauhaus
flag-be Bert De Backer
flag-de Johannes Fröhlinger
flag-us Chad Haga
flag-au Chris Hamilton
flag-nl Lennard Hofstede
flag-nl Sam Oomen

Dit artikel delen:

25 Reacties

Slaro89 30 mei 2017 om 17:01

Barguil moet gewoon lekker voor het bergklassement gaan, hij heeft de kwaliteiten niet om ooit de Tour te winnen, een mindere versie van Quintana zullen we maar zeggen.

0
Blaudzun 30 mei 2017 om 17:03

Ik denk dat hij weinig potten gaat breken in de tour.

0
Random wielerliefhebber 30 mei 2017 om 17:23

Knecht voor tom?

0
Jacco van Stierop 30 mei 2017 om 17:24

Goed nieuws. En vanaf nu lekker aanvallend koersen in de grote ronden zonder zich te bekommeren om een klassement en zich richten op de Ardennenklassiekers en de najaarswedstrijden. En wellicht Dumoulin af en toe eens helpen. Komt tekort als ronderenner maar als vrijbuiter zie ik hem wel leuke resultaten boeken.

0
flashke 30 mei 2017 om 17:45

Zeggen dat zijn talent er nog niet volledig is uitgekomen: ok.
Zeggen dat deze jongen de kwaliteiten niet heeft:
In zijn laatste jaar als belofte wint hij een rit, het eindklassement, het puntenklassement en het bergklassement de Tour de l’Avenir; als eerstejaars prof zomaar 2 ritten in de Vuelta, het jaar daarna als 22-jarige 8e AK in de Vuelta te worden; twee jaren geleden reed hij met een barst in zijn knie bijna top tien in de Tour, vorig jaar in de Tour was eigenlijk pas de eerste keer dat hij ontgoochelde in zijn hele carrière.

Niet iedereen die geen toekomstige Tourwinnaar is meteen als knecht bombarderen is natuurlijk een domme visie, Dumoulin kan geen 3 ronden per jaar kopman zijn. Deze Barguil kan top vijf halen in een grote ronde. Ik zou niet durven zeggen dat leeftijdsgenoot Kelderman evenveel talent heeft.

0
assen 30 mei 2017 om 18:30

Sam Oomen weer aan de bak? Toe maar!

0
limburgia 30 mei 2017 om 18:34

Een Franse klimmer die gaat knechten voor een Nederlandse kopman
ik moet het nog zien vooral als hij zo goed getalenteerd is Barguil .

0
Koel 30 mei 2017 om 18:35

Het grote probleem is zijn tijdrit, daar verliest hij altijd veel, maar het is een renner die je eerder af moet remmen dan stimuleren, niet te beroerd om voor een ander te rijden.

0
TykkeThor 30 mei 2017 om 18:48

Talentvolle jongen, heeft hij echt wel laten zien in de Vuelta en Tour. Heeft hetzelfde probleem als Wilco, namelijk dat hij behoorlijk vaak op z’n plaat ligt. Misschien weer eens terug naar de basis in de minder chaotische Vuelta. Een stap naar een andere ploeg zou ook geen kwaad kunnen. Bij Sunweb hebben ze toch al een overschot aan kopmannen. Beetje salarisdruk eraf voor twee klimknechten voor Dumoulin en Barguil naar Katusha ofzo.

0
Pietertje2 30 mei 2017 om 19:17

Behoorlijk snel terug.
Nu hij niet voor het klassement gaat, zou het leuk zien om Oomen daarvoor te laten gaan.

0
PeterSelie 30 mei 2017 om 19:36

Alweer Haga.

0
hardfietser 30 mei 2017 om 19:47

Haga voor de tijdrit?

0
Turtlehead 30 mei 2017 om 20:27

Barguil is een beetje type Tim Wellens vind ik. Zit veel in hoor! Laatste anderhalf jaar heel mager, maar hij kan er zomaar weer staan met een of twee etappezeges of een mooie top tien plek.

0
@llardo 30 mei 2017 om 20:46

Ben benieuwd hoe Barguil gaat rijden. Ik hoop dat hij in de Tour een etappe pakt, qua Tour-klassement weet ik het zo niet met hem…

0
nederbelg 30 mei 2017 om 21:22

@Turtle
Altijd een toptien kandidaat, meer dan Wellens, maar staat wel al bijna vier jaar droog na zijn twee ritzeges in de Vuelta 2013. Toch een heel ander type dus, geen killer.

0
horsm 30 mei 2017 om 22:57

benieuwd naar Hofstede – en of hij op termijn ook in de Dumoulin-trein kan.

0
Wheely 30 mei 2017 om 22:59

Tja, klassementen rijden is killing voor je palmares als je een subtopper bent. Dan moet je het hebben van ereplaatsen, laat ook deze man af en toe vrijbuiten en je hebt een zeer aantrekkelijke renner in je ploeg.

0
Retro Lex 30 mei 2017 om 23:24

Barguil , een leuke jonge talentvolle renner. Hij zal nog wel mooie ereplaatsen halen in kleine rondes. Een GT winnen zit er niet in denk ( net zomin als Bardet en Pinot voorlopig )
Maar ik vind hem niet passen of op zijn plaats bij Duits/Nldse sunweb.
Een frans team lijkt me echt beter ( hoeveel fransen rijden bij buitenlandse teams ? ) Ag2r om Bardet bij te staan en de concurrentie met Latour aan te gaan ( worden ze beide beter van ) En Frank gaat het toch niet worden daar ( die misschien ruilen als knecht voor Tom )
Of FDJ wie hebben ze daar ná Pinot ? Geniez is daar weg ( ag2r) . Of de grote man worden bij Direct Energy ( als Voeckler en Chavanel stoppen ).
Eerst maar eens kijken hoe die er nu voor staat in deze koers.

0
simplex 30 mei 2017 om 23:57

Mijn idee hierover:
Ook in de grote rondes en dan zeker in de Tour zullen de franse renners zich steeds meer gaan bewijzen. Op een leuke aanvallende en dus voor liefhebbers echte manier hoe je het publiek vermaakt en je successen kan boeken. Pinot, Bardet en zeker ook Barquil laten nog wel een tijdje van zich horen en zien!
Trouwens naast onze Nederlandse toekomst op rondegebied liggen de Belgen gelukkig ook niet stil. D'r komt eindelijk wat aan. Italianen en Spanjaarden zie ik nog niet echt opdoemen.
Keert de tijd dan toch weer terug naar de jaren voordat de internationalisering met o.a. Herrera en wat Amerikanen werd doorbroken?

0
Retro Lex 31 mei 2017 om 01:01

@ Simplex
De Plus uit Belgie heeft zich inderdaad goed laten zien.
Maar Aru uit Italië (’90) en Landa (’89) zijn ook nog best jong
Yates brothers & Oomen voor de komende jaren.
Nog wat namen uit Centraal en oost Europa wellicht. ? Als ze allemaal maar willen koersen !

0
Pietertje2 31 mei 2017 om 06:04

Beetje lachwekkend om te stellen dat België wel talent heeft op rondegebied en Italië niet, als de beste Italiaan gewoon meer dan één uur voorsprong heeft in het jongerenklassement.

0
Sephiroth 31 mei 2017 om 08:04

Pietertje, Simplex stelt dat het er aan komt, en als je bij de jonkies kijkt (18-21 jaar) dan zijn er inderdaad een paar onderweg. Geen idee echter hoe het in die leeftijdscategorie is bij de italianen/Spanjaarden. Oftewel: eerste deel over belgen kan ik bevestigen, de italianen/Spanjaarden: geen idee.

Bardet mist net dat kleine beetje wat bardet en pinot wel hebben voor mij. Die uitstraling. En Kelderman onderdoen voor Bardet: nee niet echt, hij heeft het toch ook meermaals laten zien als ronderenner en rit winst.

0
nederbelg 31 mei 2017 om 08:14

@retro lex
‘Hoeveel Fransen rijden bij buitenlandse teams?’
Kwaliteit lijkt me hier belangrijker dan kwantiteit. Met Chavanel, Gallopin en Alaphilippe heb je alvast een aantal sleutelfiguren van de voorbije jaren bij Belgische teams.

0
tvm 31 mei 2017 om 09:37

Ik lees hier dat Turtlehead Barguil vergelijkbaar vindt met Wellens.
In mijn ogen is het een totaal andere type renner. Barguil is een lichtgewicht die bergop in goede dagen met de besten mee kan, Wellens heeft een grote motor(Barguil niet) en gaat voor dagwinst in grote rondes en kan wellicht eens winnen in een klassieker, maar zal bergop nooit met de besten mee kunnen.

0
Romāns Vainšteins 31 mei 2017 om 10:04

Barguil zou je misschien tot een soort Poels om kunnen bouwen die je ook nog eens kunt gebruiken als aanvaller indien je kopman uitvalt. Een AK-rijder is het, in al zijn grilligheid en dikke bottleneck TT, zeker niet.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone