Warren Barguil: “Ik had bijna opgegeven”

zondag 14 september 2014 om 10:18

Warren Barguil

foto: Sirotti

Giant-Shimano beleefde in het begin van de twintigste etappe van de Vuelta bange dagen. Warren Barguil had het moeilijk en leek vroeg te moeten lossen uit het peloton. Deze problemen waren te wijten aan knieproblemen die hij opliep na afloop van de negentiende rit.

“Ik had bijna opgegeven in het begin van de etappe”, verklaart de Fransman in een persbericht. “Ik had pijn in mijn knie nadat ik gisteren na afloop mijn knie stootte.” Hij raakte een auto, maar wilde de anderen in het klassement niet laten zien dat hij pijn had en de mogelijkheid bieden om hem aan te vallen.

Barguil was dan ook erg blij met zijn ploegmaten. “Zonder hen had ik niets gehad.” Op het vlakke had hij het meeste pijn, als er geklommen werd waren zijn spieren warmer en ging het beter. Uiteindelijk eindigde hij zelfs als zesde in de rituitslag en staat hij nog achtste in het klassement.

“Gelukkig is het nu bijna klaar en kan ik mijn doel om in de top tien te eindigen bevestigd zien. Ik zal alles geven om mijn achtste plek te behouden.”

Dit artikel delen:

Headlines

Populair

Materiaalzone