Warren Barguil: ”Het was wachten op het juiste moment”

vrijdag 6 september 2013 om 19:59

Warren Barguil

foto: Sirotti

Warren Barguil zorgde vandaag voor een waar huzarenstukje door de 13e rit in de Vuelta te winnen. De 21-jarige Fransman schonk zijn werkgever Argos-Shimano een onverwachte zege na een zenuwslopende finale. ”Ongelooflijk dat ik hier win als neoprof in mijn allereerste grote ronde”, jubelde Barguil na afloop.

”Zondag kwam ik nog hard ten val met als gevolg dat ik wegviel uit de top-20 van het algemeen klassement”, vertelt de ex-winnaar van de Tour de l’Avenir. ”De rustdag gaf me de gelegenheid om me opnieuw op te laden. De rit van vandaag bood immers kansen voor de aanvallers en stond dus met rood aangevinkt in de agenda.”

”Ik probeerde zoveel mogelijk krachten te sparen voor de finale en dan het juiste moment af te wachten om te demarreren. Dat het dan ook precies zo loopt is grandioos”, zo vervolgt Barguil. ”Het team heeft een groot aandeel in deze zege. Ze hebben mij nooit enige druk opgelegd en me in alle rust laten toewerken naar mijn eerste grote ronde. Het is geweldig om deel uit te maken van deze formatie!”

Dit artikel delen:

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone