Wanty-Groupe Gobert krijgt een wildcard voor Tour de France

Wanty-Groupe Gobert krijgt een wildcard voor Tour de France

foto: Sirotti (archief)

donderdag 26 januari 2017 om 11:54

Wanty-Groupe Gobert mag zich op gaan maken voor haar debuut in de Tour de France. De Belgische ProContinental-formatie van Hilaire Van der Schueren heeft donderdagmorgen een wildcard van de ASO ontvangen.

Guillaume Martin lijkt zekerheid
Het zat er al enige tijd aan te komen dat Wanty-Groupe Gobert een wildcard zou krijgen. Bij de Belgische formatie staan enkele Fransen onder contract, onder wie klassiekerspecialist Yoann Offredo en het grote klimtalent Guillaume Martin. “Guillaume is een kwaliteitsrenner, een groot talent dat dit jaar zou kunnen doorbreken in de Ronde van Romandië, Zwitserland of het Critérium du Dauphiné (indien we een uitnodiging ontvangen). Hetzelfde geldt voor een grote ronde, waarin hij zich moet richten op enkele bergetappes en niet op het algemene klassement”, zei sportief directeur Sébastien Demarbaix daar onlangs over.

Andere wildcards naar Franse teams
Naast Wanty-Groupe Gobert, kregen ook Cofidis, Direct Energie en Fortuneo-Vital Concept een uitnodiging voor de Tour. In het Critérium du Dauphiné zijn op Fortuneo-Vital Concept na dezelfde teams van de partij. In de voorbereidingskoers neemt Delko Marseille-Provence KTM de plek van Fortuneo-Vital Concept in. Tijdens Parijs-Nice is de Belgische formatie er niet bij; voor die koers kregen zowel Cofidis, Direct Energie, Fortuneo-Vital Concept als Delko Marseille-Provence KTM een uitnodiging.

Dit artikel delen:

26 Reacties

Mathieu Moller 26 januari 2017 om 11:55

Mooi! Lijkt me een van de sterkste ProConti ploegen, dus ook wel terecht.

Belkinrabo 26 januari 2017 om 11:56

Leuk ploegje voor de aanval en meschien een etappe

thombvb 26 januari 2017 om 11:57

Cool

ChefSpijker 26 januari 2017 om 12:01

Nouja een van de sterkste ProConti-ploegen… Zegt dan vooral veel over het niveau van de ProConti-ploegen in z’n algemeenheid. Wat zou Wanty kunnen opstellen, eens kijken: Degand, Dehaes, Levarlet, G. Martin, Meurisse, Napolitano, Offredo, Van Keirsbulck en Veuchelen of iets dergelijks. Misschien een Baugnies, W. Kreder, Pasqualon of Smith erin. Ik word er niet warm van. Alleen Martin is wel een leuk talent, maar zal waarschijnlijk ook geen potten breken.

Pivaro 26 januari 2017 om 12:01

Terecht!! (Maar nu ga ik Westra nog meer missen!)

Koersmaniak 26 januari 2017 om 12:06

Mooi voor de ploeg om eindelijk eens een wildcard voor een grote ronde te scoren. In de rankings van de continentale ploegen staan zij wel hoog.
Je moet niet verwachten dat ze gaan scoren, maar ze gaan de Tour wel kleuren en hebben sterkere renners dan de 6e ploeg uit frankrijk..

michielbrands 26 januari 2017 om 12:07

Leuke ploeg, maar stiekem toch vooral voor de klassiekers, vind het niet heel erg een ploeg die in de Tour veel zal kunnen laten zien buiten de “ontsnapping van de dag” om. Een Gazprom, Aqua blue sport, de Italiaanse ploegen & zelfs roompot zouden wat dat betreft mijn inziens meer renners hebben die ook daadwerkelijk af en toe voor een overwinning kunnen strijden.

jvh93 26 januari 2017 om 12:21

Fransen, het blijft apart volk. Altijd die franse ploegen of ploegen met opvallende franse renners wildcards geven ipv te kijken naar welke ploeg echt kwaliteit aan de koers zou kunnen leveren. Overigens wel leuk dat Wanty erbij is, staan toch garant voor aanvallend koersgedrag

Il Cavaliere 26 januari 2017 om 12:31

Belachelijk.. Wanty heeft een zeer zwak team overgehouden na het vertrek van Gasparotto, Jans, Claeys en Marcato. Die hebben niets in de Tour te zoeken

TykkeThor 26 januari 2017 om 12:35

Voor het Vlaamse werk een uitstekende procontinentale ploeg, maar voor de Tour schieten ze toch echt te kort ben ik bang. Martin en Baugnies kunnen misschien nog wat laten zien. Al zijn ze altijd nog beter dan Delko.

Bassieb 26 januari 2017 om 12:39

@ jvh93, welke ploegen kunnen dan wél kwaliteit leveren?

De drie Franse wildcards zijn meer dan terecht. Leuk voor Wanty. Persoonlijk had ik de vierde WC aan Marseille gegeven.

Eerlijk is eerlijk, er is weinig keus wat betreft het geven van wildcards. Caja was misschien logisch geweest, maar vergeet niet dat die een maand later met hun ‘topformatie’ naar de Vuelta gaan.

tendam 26 januari 2017 om 12:44

Ze hebben slim een paar jonge Fransen in hun team genomen. Zo kwam Skil ook aan een wildcard, Kenny van Hummel was toch echt niet genoeg ;)

RikkyG 26 januari 2017 om 12:51

Leuk voor Marco Minnaard ook !
Was overigens al 28e in de Ronde van Zwitserland, 10 in Oostenrijk en ervaring in Dauphine en Romandie o.a.

RiGHT 26 januari 2017 om 12:59

ik vind dit geen team voor een grand tour. maar ok, als ze zich er helemaal op richten (en dat kunnen ze, want geen verplichte WT-nummertjes waar ze eigenlijk helemaal geen interesse in hebben…………), dus dan hebben ze misschien wel een mooie semi-ideale situatie.

zoetepap 26 januari 2017 om 13:00

Ieder op zen beurt mag wel eens. Is trouwens geleden van Vacansoleil voor Hillaire dat hij naar grote ronde mag en dan onmiddelijk de Tour. Al was dat natuurlijk een WT team in tegenstelling tot zijn Landbouwkredieten en Unibet-Fiasco. Uitstekende volharding en lobby werk. Wel weinig ronde-ervaring maar enkele mooie talenten ,ik zie ze meer aanvallend rijden dan de Franse proconties. Na het menselijke drama eindelijk weer sportief succes voor Hillaire en de zijne.

F e r o x 26 januari 2017 om 13:04

Toch wel straf. Moet veel betekenen voor zo een ploeg.

Wat waren de alternatieven eigenlijk? Denk niet dat de ASO al te happig is voor kleine ploegjes van Italië en Caja zet alles op de Vuelta. Gazprom zou ik dan ook weer niet al te snel aan de start willen.

woutie 26 januari 2017 om 13:21

Mooi, dacht al dacht ze voor Delko gingen gaan. Zou ik manager zijn, zou ik deze 9 namen meenemen : Doubey, Levarlet, Martin, Offredo, Pasqualon, Smith, Kreder, Baugnies en Degand en dan kom je toch aan een sterke ploeg.

martini151 26 januari 2017 om 13:23

Ik snap deze wildcard deels. Uiteraard is het geen ploeg die enorme potten zal gaan breken in sprints of klassement, maar ik gun het ze wel.

Qua sterkte van de selectie zijn er op procontinentaal niveau dan wel weer betere opties!

storm-biker 26 januari 2017 om 13:23

Enigszins verrassend, maar aan de andere kant ook weer niet. Als je de lijst bekijkt met met ProContinentale ploegen is er niet zo snel een ploeg die deze plek anders zou moeten invullen.

Delko Marseille heeft er de ploeg niet voor, CCC en Gazprom rijden al de Giro, Caja Rural al de Vuelta. Nippo en Androni had wel gekund nu ze geen Giro mogen rijden, maar een Italiaanse ploeg zal niet zo snel gebeuren.

heuvelcolombia 26 januari 2017 om 13:59

Als je dan toch een wildcard weggeeft vanwege de Franse renners (en dat zal de reden wel zijn, want volgens mij zijn er geen extra financiële belangen en vanwege de sportieve klasse van Dehaes en Van Keirsbuck :”) zal het niet zijn) hadden ze echt beter Delko kunnen kiezen.

Net zo veel kwaliteit als Wanty en een Franse sponsor en persoonlijk een veel leukere ploeg.
Saramotins, Finetto, Madrazo, Fernandez zijn al renners die veel zouden kunnen toevoegen door in een vlucht mee te springen. El Fares, Di Gregorio, Hupond en Martinez kunnen dat ook prima, heb ik het nog niet eens over als de talenten zich eens zouden ontwikkelen.

Wel lelijke shirts, maar die heeft Wanty ook.

Btw Aqua Blue had ook best gemogen van mij. Ze hebben dan geen Fransman en niet veel renners in hun selectie, maar een team met Nordhaug, Denifl, Warbasse, Blythe, Howard, Brammeier, Fenn en Hansen klinkt zeker niet minder dan de namen van Wanty.

Gompie 26 januari 2017 om 14:33

@heuvelcolombia
Klopt, maar daar zit weinig Frans bloed of taal bij en dat is zo ongeveer het enige criterium bij de ASO.

Scotty 26 januari 2017 om 17:11

Ah, Gasparotto is z’n zakken aan t vullen in Bahrain, ik dacht al, waarom noemt niemand hem.

Euh, ja, Wanty. Leuk voor ze, maar wordt er noch warm, noch koud van.

r525 26 januari 2017 om 18:41

@jvh93
Die opmerking maak je vast niet over de organisatie van de AGR…
TDF wildcards hebben over het algemeen meer met kwalitatieve teams te maken dan die van de AGR. Maarja, Frans he…

DeGroteMolen 26 januari 2017 om 18:42

Mooie opsteker voor deze ploeg. Terecht ook wel.

Verweggistan 26 januari 2017 om 19:54

Is ook wel terecht, hoewel ze in voorgaande jaren wellicht sterker waren, maar dit jaar geluk hebben dat er ook niet echt betere kandidaten zijn. Delko heeft volgens mij nog niet genoeg kwaliteit om een grote ronde te rijden.

Volg hier

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair