Wanty-Groupe Gobert heeft selectie compleet voor 2018

Door Koen Middendorp, dinsdag 21 november 2017 om 17:20

Foto: Sirotti

In navolging van Quick-Step Floors heeft ook een tweede Belgische formatie vandaag zijn definitieve selectie voor 2018 bekend gemaakt. Het ProContinentale Wanty-Groupe Gobert zal met 21 renners het nieuwe seizoen aanvatten, één minder in vergelijking met 2017.


Vijf coureurs zullen vanaf komend seizoen niet meer rijden onder de vleugels van teammanager Hilaire Van der Schueren. Sprinter Kenny Dehaes zal zijn geluk beproeven bij het eveneens ProContinentale WB Veranclassic Aqua Protect. Robin Steinut verkast naar de nieuw op te richten continentale ploeg van de Belgische ex-renner Geoffrey Coupé. De Fransman Guillaume Levarlet doet net als Stenuit een stap terug met een transfer naar St. Michel-Auber93. De andere twee vertrekkers, Frederik Veuchelen en sprinter Danilo Napolitano, hebben besloten hun fiets aan de haak te hangen.

Tegenover het vertrek van deze vijf renners staat de komst van Boris Vallée (Fortuneo-Oscaro), sprinter Timothy Dupont (Crelan-Willems) en klimmers Bart de Clercq (Lotto-Soudal) en Odd Christian Eiking (FDJ). Een transferbalans die volgens Van der Schueren positief is. “Op papier hebben we ons versterkt in vergelijking met 2017. Guillaume Martin is door het aantrekken van De Clercq en Eiking nog beter omringd. Met deze coureurs hopen we te scoren in de Ardennenklassiekers. Daar zijn we de laatste jaren namelijk nog niet in geslaagd. In de massasprints rekenen we dan weer op Timothy Dupont en Andrea Pasqualon, met Boris Vallée die kan dienen als back-up.”

Selectie Wanty-Groupe Gobert 2018
flag-it Simone Antonini
flag-be Frederik Backaert
flag-be Jérôme Baugnies
flag-be Bart De Clercq
flag-be Thomas Degand
flag-be Tom Devriendt
flag-fr Fabien Doubey
flag-be Timothy Dupont
flag-no Odd Christian Eiking
flag-nl Wesley Kreder
flag-fr Guillaume Martin
flag-gb Mark Mcnally
flag-be Xandro Meurisse
flag-nl Marco Minnaard
flag-fr Yoann Offredo
flag-it Andrea Pasqualon
flag-nz Dion Smith
flag-be Boris Vallée
flag-be Guillaume Van Keirsbulck
flag-be Kevin van Melsen
flag-be Pieter Vanspeybrouck

9 Reacties

west 21 november 2017 om 17:26

De tourtickets gaan zwaarbevochten worden dit jaar, maar ik help ze hopen… Aantrekkelijk koersende ploeg afgelopen tour.

Arry1337 21 november 2017 om 17:30

Toch het niveau zeker een stapje omhoog. Wat betreft Ardennen klassiekers wonnen ze toch de Amstel Gold Race (normaal gezien een van de "ardennen" klassiekers) met Gasparotto?

brianbentert 21 november 2017 om 17:38

Geen 22 maar 21 renners.
Kijkend naar de selectie mis ik een renners als voorheen Gasparotto bij Wanty. Een renner met een punch heuvel op. Martin zal zijn kans krijgen in de Ardennen klassiekers maar komt daarvoor nog te kort vind ik. Hij is ook meer klimmer dan “heuvel” renner.
Nu hopen op weer een wildcard voor de Tour. Als ik Wanty was had ik ook voor de Vuelta een wildcard aangevraagd. Martin voor de Tour en De Clercq voor de Vuelta. Wie weet.. :)

Leukefans 21 november 2017 om 17:56

Ploeg is er wat mij betreft zeker sterker op geworden. Hopelijk zijn ze bij ASO de sterke prestaties van Martin nog niet vergeten en kan die zich dit jaar nog verder ontwikkelen, dan maken ze nog een kansje op een tourticket.

HoofdIsVrij 21 november 2017 om 19:06

Tourticket wordt wel lastig nu alle wildcards naar Franse ploegen kunnen gaan.

Mwielerfan 21 november 2017 om 21:00

Dit team heeft niet erg veel meerwaarde tov een klein Frans ploegje. Wat mij betreft mikken ze op vuelta

zipp404 21 november 2017 om 22:15

Mooie groep renners. Rijden er altijd fraai bij wat betreft kleding/ materiaal, past precies bij hun budget en status binnen het peloton.

Scott Sunderland 21 november 2017 om 22:29

Ik ken het budget niet van dit team maar het zal niet enorm zijn. Dan vind ik dit op papier best een leuke ploeg geworden hoor. Tour wildcard wordt moeilijker ondanks de versterkingen. Ik gun deze ploeg zeker succes in het komende jaar.

Witte Trui 22 november 2017 om 09:40

Zo langzamerhand toch weer een leuke ploeg geworden, die zich voor komend seizoen hebben versterkt. Er lijkt meer structuur gekomen te zijn en er staat meer een team dan voorheen heb ik het gevoel. Rijp en breed genoeg om wederom een grote ronde te rijden.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.