Wanhopig Nippo-Vini Fantini doet voorstel aan UCI en RCS Sport

Wanhopig Nippo-Vini Fantini doet voorstel aan UCI en RCS Sport

foto: Sirotti

vrijdag 10 februari 2017 om 09:11

Nippo-Vini Fantini heeft in een artikel in La Gazzetta dello Sport de UCI en Giro-organisator RCS Sport aangesproken. De ProContinentale formatie wil koste wat het kost meedoen aan de Giro d’Italia en vraagt de UCI om het deelnemersveld uit te breiden van 198 naar 210 renners, om zo plek te creëren voor twee extra wildcardteams.

Er is al veel over en weer gezegd en geschreven door aan de ene kant Nippo-Vini Fantini en Androni Giocattoli, en aan de andere kant door Mauro Vegni, de directeur van RCS en de Giro. Beide ploegen hebben geen wildcard ontvangen en proberen nu op alle mogelijke manieren toch deelname af te dwingen aan de honderdste editie. “Ik heb al uitgelegd dat onze keuzes zijn gebaseerd op sportieve, commerciële en strategische redenen. Het is niets persoonlijks tegen Androni Giocattoli-Sidermec of Nippo-Vini Fantini. Als privaat bedrijf hebben wij het recht om zelf te besluiten wie de wildcards krijgen”, vertelde Vegni eerder al.

Dispensatie
Toch doet het Nippo-Vini Fantini nog een poging. De ploeg van Damiano Cunego vraagt de UCI om het aantal deelnemers uit te breiden van 198 naar 210. Ook doet het team een verzoek aan de andere wildcardploegen om elk één renner minder op te stellen, zodat er in totaal zestien extra plekken gecreëerd worden. Hierdoor kan RCS twee extra ploegen van acht renners opstellen. “We weten dat dit een verzoek is tot dispensatie. Het blijft een exceptioneel evenement, uniek en niet herhaalbaar”, aldus Nippo-Vini Fantini over de jubileumeditie van de Giro.

Dit artikel delen:

28 Reacties

storm-biker 10 februari 2017 om 09:16

Het wordt nou een beetje zielig…

west 10 februari 2017 om 09:38

Het enige jammere aan hun afwezigheid is dat ze worden vervangen door de twee meest kleurloze (figuurlijk) ploegen uit het proconti peloton. Maar da’s wat Vengi zegt; commercieel en strategisch….

Natte spons 10 februari 2017 om 09:45

Als deze editie zo bijzonder is hadden ze voor dit jaar een renner moeten vastleggen waar de giro niet omheen kan. Voor zo’n bijzondere editie had de sponsor ook zijn portemonnee wel willen trekken….. Blijkbaar is het minder bijzonder dan dat hij er nu van probeert te maken. #janker

Thailand 10 februari 2017 om 09:48

wat storm-biker zegt….

Vastaranta 10 februari 2017 om 09:55

We zien het wel tegen die tijd wie er starten

Frits des Jeux 10 februari 2017 om 10:01

@west je kunt zeggen wat je wilt. Ccc is met het felle oranje niet kleurloos ;)

Daarnaast Polen is een land in opkomst in de sport. En ze zijn echt niet minder dan de twee andere teams.

Kingstown 10 februari 2017 om 10:33

Vanuit strategische- en financiële overwegingen zouden waarschijnlijk Postobon en Israel Cycling die 2 wildcards krijgen als men het verzoek zou honoreren. Of Roompot en Topsport Vlaanderen.

Overigens snap ik prima dat een team als Vini er alles aan doet om toch te kunnen starten. Dat kunnen mensen hier als zielig bestempelen, maar voor een dergelijk team is het van levensbelang. En dan haal je alles uit de kast. Niet meer dan logisch naar mijn mening.

Natte spons 10 februari 2017 om 11:27

@kingstown: Alles uit de kast halen zou hij eerder hebben moeten doen als het zo belangrijk is voor zijn team. Zijn team is niet sterk genoeg om op sportief nivo de voorkeur af te dwingen, dan heb je kans dat de keuze wordt gemaakt op andere gronden dan “Ik kies voor Italiaanse teams.”

Sebas 10 februari 2017 om 11:29

Vind ik ook! Niet geschoten is altijd mis. Vegni mag dan vinden dat het huidige beleid van de Italiaanse pc teams niet in zijn straatje valt; 100 jaar Giro is gigantisch. Bij iedere andere uitgave had ik hem gelijk gegeven, maar voor deze editie had hij de Italianen, met goede redenen, voorrang kunnen geven.

Romāns Vainšteins 10 februari 2017 om 11:51

Edit redactie: Tot ziens

finton 10 februari 2017 om 12:07

Het is commercieel en strategisch toch heel goed te verdedigen om ook je Italiaanse fans te bedienen. Als er straks geen hond in Italië meer geïnteresseerd is in de Giro heb je ook niet veel aan je Poolse en Russische contacten. Ik vind dat Vegni hier best de hand over zijn hart mag strijken.

SterkHoor 10 februari 2017 om 12:07

Stiekem hoop ik op wat escalatie in de oliestaatjes. Ze mogen al niet meer vrij mensen vanuit Afrika handelen, dus hoop dat de Italiaanse/Kazakse loonslaven van de prins binnen een maand of twee wat reglementaire probleempjes krijgen.

Geen Aru, Scarponi, Nibali en de Dolfijn. Nippo en Savio geweerd (geen Cunego). Zit je dan met je Polen en XXX-ovjes. Leve het Italiaanse wielrennen!

roadrider 10 februari 2017 om 12:11

Het blijft toch een bizar gegeven, een Italiaanse organisator die een eigen ploeg aan de kant laat voor een buitenlandse. Meestal zijn ze daar in het zuiden vrij fanatiek in, en zeker voor een honderdste Giro. Voor een Italiaanse ploeg veruit de belangrijkste koers van het jaar. En ja, het is niet de sterkste ploeg van het lot, maar gelukkig moeten er ook minder sterke teams aan de start staan…

jorryt 10 februari 2017 om 13:12

Wel jammer dat ze dan juist Gazprom wel uitnodigen maar ik snap het ook wel dat ze graag mee willen doen.

roelieman2 10 februari 2017 om 13:13

Dit kan wel eens de doodsteek zijn voor zowel androni als nippo. Sponsors willen buiten resultaten ook aanwezig zijn op het voor hun belangrijkste podium, en dat is die van de giro. Heel jammer en zou graag een uitzondering zien. Ook omdat dit de ploegen zijn waar altijd aanvallende verassingen uit voortkomen die etappes pakken en voor de bergtrui gaan!

robotour 10 februari 2017 om 13:33

Ik kan mij heel goed inleven in het feit dat Nippo en Androni aan de Giro mee willen doen als Italiaanse ploegen. Ik snap daarom ook de organisatie niet dat ze hier tot nu toe geen gehoor hebben gegeven. Commercieele belangen etc. het zal allemaal wel, maar laten we eerlijk zijn CCC-Polska presteert toch zeer matig en ook bij Gaz-prom is het niveau ondanks de aanwezige renners niet al te geweldig.

Tiim 10 februari 2017 om 13:50

Androni doet me niet zoveel, maar van Nippo vind ik het zo ongelofelijk zonde. Alleen al om Cunego moeten die gewoon een wildcard krijgen, maar ook Arredondo heeft de bergtrui al eens opgehaald, Santaromita een ritwinst, Grosu een leuk sprinttalent en nog een aantal jonge Italiaanse gasten. Zonde zonde zonde…..

Daan° 10 februari 2017 om 14:04

man man man, wat is dit hé? Walgelijke tenue’s.

Dyoko 10 februari 2017 om 15:12

Ik vind dat ze zich niet zo moeten aanstellen, er zijn nog veel meer mooie (Italiaanse) koersen.
Volgend jaar weer kans.

Coppi Coppi 10 februari 2017 om 17:03

Nou nou, zonder enige schaamte kruipen ze door het stof. En dat allemaal vanwege dit inderdaad ergerlijke pesterijtje van Vegni.

SolerEritrean 10 februari 2017 om 17:09

100 jarige Giro en je nodigt Gazprom en CCC uit, zegt genoeg over de credibiliteit van RCS.

nederbelg 10 februari 2017 om 17:18

@daan
Een vreemde kruising tussen orang-oetangs en bavianen, lijkt het wel… geweerd om vestimentaire redenen uit een 100jarig evenement met aankomst in modehoofdstad Milaan, zoveel is duidelijk.

Covadonga 10 februari 2017 om 20:10

Ik respecteer de gemaakte keuzes. Daar zal zeker heel goed over nagedacht zijn. Dat de twee Italiaanse afvallige ploegen hun best doen, is heel begrijpelijk. Ik hoop dat er een oplossing komt die iedereen tevreden stelt, al zal dat niet meevallen.

Kelder is de Man 10 februari 2017 om 22:31

Ik mis RV..

Covadonga 11 februari 2017 om 00:54

Ik niet …

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair