Wanhopig Nippo-Vini Fantini doet voorstel aan UCI en RCS Sport

Door , vrijdag 10 februari 2017 om 09:11
Wanhopig Nippo-Vini Fantini doet voorstel aan UCI en RCS Sport

foto: Sirotti

Nippo-Vini Fantini heeft in een artikel in La Gazzetta dello Sport de UCI en Giro-organisator RCS Sport aangesproken. De ProContinentale formatie wil koste wat het kost meedoen aan de Giro d’Italia en vraagt de UCI om het deelnemersveld uit te breiden van 198 naar 210 renners, om zo plek te creëren voor twee extra wildcardteams.

Er is al veel over en weer gezegd en geschreven door aan de ene kant Nippo-Vini Fantini en Androni Giocattoli, en aan de andere kant door Mauro Vegni, de directeur van RCS en de Giro. Beide ploegen hebben geen wildcard ontvangen en proberen nu op alle mogelijke manieren toch deelname af te dwingen aan de honderdste editie. “Ik heb al uitgelegd dat onze keuzes zijn gebaseerd op sportieve, commerciële en strategische redenen. Het is niets persoonlijks tegen Androni Giocattoli-Sidermec of Nippo-Vini Fantini. Als privaat bedrijf hebben wij het recht om zelf te besluiten wie de wildcards krijgen”, vertelde Vegni eerder al.

Dispensatie
Toch doet het Nippo-Vini Fantini nog een poging. De ploeg van Damiano Cunego vraagt de UCI om het aantal deelnemers uit te breiden van 198 naar 210. Ook doet het team een verzoek aan de andere wildcardploegen om elk één renner minder op te stellen, zodat er in totaal zestien extra plekken gecreëerd worden. Hierdoor kan RCS twee extra ploegen van acht renners opstellen. “We weten dat dit een verzoek is tot dispensatie. Het blijft een exceptioneel evenement, uniek en niet herhaalbaar”, aldus Nippo-Vini Fantini over de jubileumeditie van de Giro.

Dit artikel delen:

28 Reacties

SCIC 11 februari 2017 om 06:47

De eenvoudigste oplossing is te starten met 24 ploegen en 8 renners per team. Meteen een mooie test hoe dit uitpakt en iets is om in de toekomst standaard in te voeren.

Haanaf 11 februari 2017 om 08:15

Het Italiaanse wielrennen gaat al jaren gebukt onder sportieve, financiële en ethische problemen.

Ik ben niet goed bekend met wat er in het land van de Appenijnen achter de schermen afspeelt. Maar dat dit spanningen oplevert is inmiddels wel duidelijk. Mogelijk dat Vegni dezelfde ambities heeft als zijn Franse counterpart.

Overigens vraag ik mij dan af of we dit in Spanje ook gaan krijgen.

achtpuntzes 11 februari 2017 om 12:06

een weekje zonder geforceerd grappige one-liners bij elk bericht is ook wel eens lekker. :)
on:
triestig gedoe van die Italianen. ze kunnen het echt niet accepteren. ik hoop dat dit er niet doorkomt, anders schept het zo een precedent en gaan we straks continue dit soort gedoe krijgen van niet geselecteerde ploegen.

Headlines

Materiaalzone

Populair

Poll