Walscheid voltooit hattrick in Tour of Hainan

Walscheid voltooit hattrick in Tour of Hainan

foto: Giant-Alpecin

woensdag 26 oktober 2016 om 08:35

Max Walscheid heeft ook de vijfde etappe van de Tour of Hainan gewonnen. Voor de 23-jarige Duitser van Giant-Alpecin is dat zijn derde ritzege op rij in de Chinese rittenkoers. In Changjiang wist hij met een half wiel Rafael Andriato te verslaan. Door de overwinning breidt Walscheid zijn voorsprong in het klassement nog verder uit.

Uit een kopgroep van vijf bleven twee Vorarlberg-renners over. De ploeggenoten Sérgio Sousa en Patrick Jäger sloegen de handen ineen, maar Jäger moest dertig kilometer van de streep alleen door toen Sousa lek reed. De Oostenrijkse leider gaf een voorgift van drie minuten uit handen.

Vijf kilometer voor de finish volgde een algemene hergroepering. Drapac nam het heft in handen, maar dit was alleen maar in het voordeel van Walscheid. De klassementsleider kon vanuit het wiel van Brenton Jones zijn sprint beginnen. In de laatste meters maakte Andriato het nog een beetje spannend, maar Walscheid wist hem achter zich te houden.

Dit artikel delen:

4 Reacties

Koel 26 oktober 2016 om 09:12

Nipt, maar dat telt ook.
Extra bijzonder voor deze jongen, hij was ook betrokken bij de crash in Spanje, gebroken hand- en scheenbeen.

Sunrider 26 oktober 2016 om 09:21

Kwart wiel, Walscheid was zelf ook onzeker wie er had gewonnen maar goede jump, hij heeft geleerd van de eerste etappe. Andriato moest van te ver komen, Ferrari heeft de macht niet. Het was spannender dan gisteren want er werd flink gekoerst op een gegeven moment door CCC waardoor er ook een vervelende valpartij ontstond, later in de laatste paar km nog één.

ivo001 26 oktober 2016 om 12:54

Iemand een link naar beelden? Kan deze nog niet terug vinden op Youtube.

Cyclinglover 26 oktober 2016 om 13:02

Hier vind je de beelden terug: https://twitter.com/eurosport_de/status/791183775723958272

Volg hier

Headlines

Materiaalzone

Populair