Walscheid na derde zege op rij: “Alles ging volgens plan”
foto: Giant-Alpecin
woensdag 26 oktober 2016 om 12:20

Walscheid na derde zege op rij: “Alles ging volgens plan”

Max Walscheid is de zegekoning van de Tour of Hainan. De 23-jarige Duitse sprinter van Giant-Alpecin heeft inmiddels de derde, vierde en vijfde etappe van de Chinese rittenkoers op zijn naam geschreven. Al ging dat vandaag niet gemakkelijk. “De finale was een beetje hectisch”, zegt hij op de ploegsite.

“Het was een goede dag om te koersen. Alles ging volgens plan en ik ben ontzettend blij met mijn derde overwinning op rij”, aldus Walscheid. “De finale was een beetje hectisch, maar de ploeg deed erg goed werk. We bleven samen en de jongens deden een goede lead out voor mij.”

“Op 250 meter van de streep begon ik de sprint, maar het was lastiger dan ik dacht met de wind”, legt Walscheid uit. Rafael Andriato van Wilier-Southeast kwam in de laatste meters nog opzetten, waardoor Walscheid niet zeker van zijn zaak leek. “Het was spannend, maar ik ben blij dat ik als eerste bij de finish was.”

RIDE Magazine
6 Reacties
Sorteer op:
26 oktober 2016 13:34
Je moet het toch maar doen, ik had niet op voorhand gedacht dat hij hier zou domineren. Er rijden toch wat ervaren mannen mee die kunnen sprinten.
26 oktober 2016 13:51
Ja, hopelijk kan die deze lijn, naar volgend jaar, doorzetten, want dan hebben ze naast Matthews ook een goede tweede man voor de sprints. Tot op heden is Arndt niet zo'n goed alternatief (voor de hoofdsprinter) gebleken om zeges te pakken.
26 oktober 2016 14:49
Wie won de laatste giro rit dit jaar?
26 oktober 2016 18:03
Negentig kilo bij 2m lichaamslengte, kijken wat hij in de heuvelritten gaat doen.
26 oktober 2016 18:59
@Jeffrey
Eigenlijk was Nizzolo sneller. Ik geloof niet dat Arndt daar heel veel gehinderd werd.
27 oktober 2016 06:15
@Contador;

Ze hebben ook de sprinter Bauhaus gehaald van Bora.
Dus voor de sprints; Matthews,Bauhaus,Arndt,Walscheid en Sinkeldam.

Reacties zijn gesloten.