Walscheid boekt eerste profzege in Hainan

Walscheid boekt eerste profzege in Hainan

foto: © Giant-Alpecin

maandag 24 oktober 2016 om 09:15

Max Walscheid heeft de derde etappe in de Tour of Hainan 2016 aan zijn palmares toegevoegd. De 23-jarige Duitser van Giant-Alpecin was de snelste in een massasprint. Op de streep klopte hij Andrea Pasqualon en Tino Thömel. Walscheid is ook de nieuwe leider.

Klassieke sprintersrit
Op het Chinese eiland Hainan stond er maandag een vlakke etappe op het programma over 208 kilometer, van Haikou naar Chengmai. Het weerhield Kamil Malecki (CCC Sprandi Polkowice), Mirko Tedeschi (Wilier-Southeast), Lachlan Norris (Drapac), Clément Koretzky (Vorarlberg), Guangtong Ma (Wisdom-Hengxiang), Nazaerbieke Bieken (Hy Sport-Look), Carlos Ospina (RTS-Monton) en Oleksandr Prevat (Kolss-BDC) om hun geluk te proeven middels een vroege vlucht.

Het achttal werd al snel gereduceerd tot zeven renners, want Koretzky moest opvallend genoeg lossen. De overige vluchters reden snel een voorsprong bijeen van een dikke vijf minuten. In het peloton bepaalden Giant-Alpecin en Lampre-Merida het tempo. Toen het gat na de eerste passage in Chengmai een stuk kleiner was, besloot Lucas De Rossi (Delko Marseille-Provence KTM) de oversteek te maken. De Fransman bleef in de finale alleen over, maar op zestien kilometer van de meet was zijn liedje ook over. In de massasprint was het vervolgens aan Walscheid, die ingesloten leek te zitten. In de laatste honderden meters rukte hij zich los en boekte zo zijn eerste profzege.


Dit artikel delen:

4 Reacties

Piet Lut 24 oktober 2016 om 09:18

Mooie sprint licht omhoog. Genieten zo in de ochtend met een bak koffie.

Chaba 24 oktober 2016 om 10:25

Zo dat was nog close op de streep. Hij moest nog even inhouden toen hij bijna werd ingesloten. Hij komt er mooi uit en gelukkig juicht hij nu niet te vroeg. :)

Covadonga 24 oktober 2016 om 11:06

Leuk dat het nu wel lukt. Ik ben benieuwd of hij uiteindelijk een topsprinter kan worden. Giant zal dit talent zeker koesteren.

Koel 24 oktober 2016 om 14:40

Hij sprint een beetje als Degenkolb.

Volg hier

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair