Walscheid blijft leider Cort voor in Tour de Yorkshire

zaterdag 5 mei 2018 om 18:39

foto: Sirotti

Max Walscheid heeft zijn ploeg Sunweb een dienst bewezen door de heuvelachtige derde etappe in de Tour de Yorkshire op zijn naam te schrijven. Na 184 kilometer was de Duitser in de straten van Scarborough de snellere van Magnus Cort Nielsen en Jon Aberasturi. Cort breidt zijn leidende positie in het klassement uit met nog één dag te gaan door bonificatieseconden te pakken.


Omdat Magnus Cort Nielsen gisteren Greg van Avermaet uit het wiel knalde in de rit naar Ilkley, mocht de Deen in derde rit naar Scarborough starten in de leiderstrui met nog twee ritten te gaan. Op papier was de etappe andermaal op het lijf geschreven van de leider; met een aantal steile heuveltjes was de rit niet selectief genoeg voor de klimmers, maar wel selectief genoeg om pure sprinters als Mark Cavendish te lossen. Cavendish moest er voor het inrekenen van de vroege vlucht al af.

Deze vlucht bestond uit vijf renners met daarin Robbert de Greef van de Roompot-Nederlandse Loterij als bekendste naam. Meer dan drie minuten kregen ze niet van het peloton, waardoor ze bij het ingaan van het laatste uur teruggegrepen werden door het peloton. In de slotkilometers hoopte Cort zijn tweede etappezege op rij te boeken, maar Walscheid bleek net iets rapper te zijn.

Morgen staat de laatste rit in de Tour de Yorkshire op het programma tussen Halifax en Leeds, waarin het peloton liefst zes gecategoriseerde klimmen voor de kiezen krijgt.

7 Reacties

Henki 5 mei 2018 om 19:01

Mooie zege van Walscheid. Had het Chavanel ook zeker gegund, mooie finale verder. Morgen laatste etappe en een hele mooie! Wat een prachtig rondje is dit zeg, de omgeving alleen al.

Verweggistan 5 mei 2018 om 19:27

Netjes van Walscheid.

Lalsacien 5 mei 2018 om 19:38

Chavanel net niet lang genoeg vol kunnen houden! Jammer!

vlek 5 mei 2018 om 19:55

Blijft een aparte sprinter om te zien; beetje de massasprint variant op die jongen van de eerste rit. Duidelijk degene met de meeste snelheid in dit veld.

Arema Pro Cycling Team 5 mei 2018 om 20:29

Sunweb is eindelijk in de winning mood. Mooi rondje dit.

Baik-Baik 5 mei 2018 om 22:54

Knappe overwinning.

Schollekop 6 mei 2018 om 11:53

Kan Danny Nelissen aub terugkeren naar Eurosport? Wat vreselijk dat geneuzel van die twee zemelaars.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.