Wallays: “Wilde met een groepje weg, maar was opeens alleen”

zondag 13 oktober 2019 om 17:56
Wallays: “Wilde met een groepje weg, maar was opeens alleen”

foto: Cor Vos

Jelle Wallays was niet van plan om bij zijn aanval in Parijs-Tours de laatste 45 kilometer solo af te leggen. Toch deed de Lotto Soudal-renner het, waardoor hij voor de tweede keer in zijn loopbaan de Franse najaarskoers won. “Ik wilde een gaatje slaan met een groepje, maar was opeens alleen”, reageert hij na afloop.

Wallays reageerde in de finale vol met onverharde stroken op een vroege aanval van uittredend winnaar Søren Kragh Andersen. “Ik reed naar hem toe, maar hij reed lek, dus ik moest alleen verder. Ik had een goede focus en kon het afronden, met een happy end”, lacht Wallays.

Vergeleken met zijn overwinning in 2014 is deze heel anders, vindt Wallays. “Nu is de wedstrijd ook off-road”, legt hij uit. “De eerste keer was het een sprint tegen Thomas Voeckler vanuit de vroege vlucht. De wind was ook anders: toen hadden we rugwind, nu complete tegenwind. De wind draaide onderweg wel en daardoor kregen we waaiers, wat de koers heel lastig maakte.”

Het seizoen van Wallays was er een met vooral tegenslagen. “Er gebeurde altijd wel iets. Begin dit jaar viel ik heel hard en brak ik drie tanden en veel in mijn gezicht”, begint hij met een opsomming. “Ik kon daarna starten op het BK, maar ik werd niet geselecteerd voor de Tour. In de Vuelta werd ik daarna ziek, dus werd Parijs-Tours mijn doel. Het is mooi om hier zo af te sluiten.”

Dit artikel delen:

Headlines

Populair

Materiaalzone