Wackermann zegeviert in Tour de Limousin

Wackermann zegeviert in Tour de Limousin

foto: Sirotti

donderdag 16 augustus 2018 om 17:14

Luca Wackermann heeft de tweede etappe in de Tour de Limousin op zijn naam geschreven. De 26-jarige Italiaan van Bardiani-CSF was op Coteau de Grèzes de sterkste. Zeven seconden na hem sprintten Marco Canola en Elie Gesbert naar de plekken twee en drie. Frans kampioen Anthony Roux behoudt de leiding in het algemeen klassement.

Van Goethem doet bijnaam eer aan
Het startschot had amper geklonken, of de vlucht van de dag was al vertrokken. Breakaway Brian van Goethem luisterde zijn transfer naar Lotto Soudal op met andermaal een dagje in de kopgroep. Hij kreeg Simone Antonini (Wanty-Groupe Gobert), Romain Feillu (St. Michel-Auber 93), Pierre Gouault (Roubaix-Lille Métropole), Massimo Rosa (Wilier Triestina-Selle Italia), Aleksey Rybalkin (Gazprom-RusVelo) en Julien Trarieux (Delko-Marseille Provence-KTM) met zich mee. Zij verzamelden een maximale voorsprong van vier en een halve minuut.

Lastige finale zorgt voor verschillen
Rosa moest vooraan de rol lossen en niet veel later gaf hij ook op. De overige zes hielden dapper stand, maar Direct Energie en Groupama-FDJ controleerden in het peloton. Naarmate het verschil kleiner werd, probeerden steeds meer renners vanuit het peloton naar de kopgroep – of wat daar van over was – te springen. In de finale ontstond er zo een spervuur aan demarrages, waarna er van een peloton nooit echt sprake meer was. Onder meer jongerentruidrager Jeroen Meijers (Roompot-Nederlandse Loterij) en Marco Minnaard (Wanty-Groupe Gobert) roerden zich.

Ook klassementsleider Roux mengde zich in de debatten. Op acht kilometer van het einde was het uiteindelijk Wackermann die een splijtende versnelling in huis had. De rest van het veld moest een antwoord schuldig blijven. De Italiaan reed snel een voorsprong van een halve minuut bijeen. Ondanks verwoede pogingen uit de achtergrond, hield Wackermann stand. Michel Kreder (Aqua Blue Sport) en Floris Gerts (Roompot-Nederlandse Loterij) moesten genoegen nemen met respectievelijke een achtste en tiende plek in de daguitslag.

Dit artikel delen:

1 Reactie

Verweggistan 16 augustus 2018 om 18:11

Gesbert weer met goede benen uit de Tour gekomen, vorig jaar wist hij hier een etappe te winnen. En mooi dat Wackermann een zege pakt. Kwam bij Lampre binnen als talent, maar wist het niet waar te maken; daarna ergens in de woestijn gaan rijden en daar zoveel gewonnen dat hij weer werd opgevist door Bardiani, maar vorig jaar was het weer matig. Nu dus een zege.

Volg hier

Headlines

Populair

Materiaalzone