Waarschijnlijk geen Vuelta a España voor Mollema

vrijdag 24 juli 2015 om 08:49
Waarschijnlijk geen Vuelta a España voor Mollema

Het lijkt erop dat Bauke Mollema niet te zien zal zijn in de Ronde van Spanje. Dat liet Trek-ploegbaas Luca Guercilena weten tegenover Nu.nl. De Vuelta is volgens hem wellicht wat te zwaar na deze Tour de France.

“Ik denk dat de Vuelta niet helemaal aansluit bij de zware Tour van dit jaar, al hebben we nog geen besluit genomen”, zei Guercilena. “Ik weet niet of drie weken genoeg zijn om te herstellen en dan weer een grote ronde te rijden, we zullen dat samen moeten bespreken.”

Overigens betekent dit niet dat de agenda van Mollema na de Tour helemaal leeg is; hij zal te zien zijn in de Clasica San Sebastian en neemt mogelijk ook deel aan de Canadese WorldTour-wedstrijden.

Dit artikel delen:

14 Reacties

NumberSeventeen 24 juli 2015 om 09:05

Zo hebben we 6 Nederlandse klimmers in een ronde en zo hebben we er 1. Echt jammer dat ze zo slecht verdeelt zijn over de rondes. Ik had liever enkele Nederlandse klimmers in de Vuelta potten zien breken. Vuelta ligt Mollema sowieso meer dan de Tour.

rennerske 24 juli 2015 om 09:09

Verstandig. Die grote rondes voortaan links laten liggen en richten op de kleine rittenkoersen en de klassiekers. Wellicht nog wel de Tour maar dan als rittenkaper

Brummel 24 juli 2015 om 09:11

yeah! de canadese versie van Mollema vs Gesink, Bauke strikes back!

Sephiroth 24 juli 2015 om 09:14

Hopelijk kan mollema wat in canada laten zien. Dat zou hem moeten liggen.

Javier 24 juli 2015 om 09:35

@Rennerske

Jij hebt gisteren goed naar Tour du Jour geluisterd ;)

LyndaLid 24 juli 2015 om 10:08

Benieuwd hoeveel jaar Mollema nog op deze manier grote rondes wilt rijden, ik was vorig jaar ook al (voor sommigen té) hard voor hem maar ik zie helemaal niks in hoe hij rijdt. Hij is ook nauwelijks in beeld, waar iemand als Gesink wel veel in beeld is doordat ie de besten kan volgen. Misschien toch meer op de klassiekers gaan toeleggen en die droom van die grote rondes even in de ijskast doen. Of je richten op andere rondes dan de Tour, want tegen vermoeide Tourgangers zou ie met een frisse start in de Vuelta heus wel wat kunnen bereiken.

Maar Bauke leeft nog steeds in de veronderstelling dat ie met “een beetje geluk” de Tour zou kunnen winnen…. Snap out of it Bauke en stel jezelf nieuwe doelen. Die kunnen ook het van de hoogste orde zijn, maar niet een plek tussen 8 en 12 in de Tour.

MaukeBollema2 24 juli 2015 om 10:10

Jammer, nu stemt hij heel het jaar af voor een 9de plek in de Tour. Liever zie ik hem dan voor ritzeges gaan, maar nog beter voor een renner van zijn kaliber zou het naar mening zijn als hij de combi Giro en Vuelta zou doen. Die 4de plek in de Vuelta van 2011 blijft me in ieder geval veel meer bij dan een 9de plek hier.

rennerske 24 juli 2015 om 10:24

@ Javier
Voor deze logische conclusie heb ik Tour du Jour niet nodig, zie ook reacties van Lyndalid en Mauke).
Hoop overigens wel dat domoor Boskamp deze wijsheid niet geventileerd heeft want dat zou toch wel enige afbreuk doen aan mijn mening.

MooieMario 24 juli 2015 om 10:41

Zijn Valverde en Purito de enige renners die er het hele jaar staan? Die rijden vaak een goed voorjaar, 2 grote rondes per jaar en in de najaarsklassiekers doen ze ook voor de prijzen mee. Ik hou van dat soort renners.

@Lyndalid
Mollema is gehaald als opvolger van Andy Schleck. Als kopman voor in de tour want die wedstrijd is het belangrijkst voor ze. Hij is de enige van Trek daar die een goed klassement kan rijden. Frank Schleck is het beste ook wel vanaf. Als je zo dun in je kopmannen zit dan heb je weinig keue en dan kun je moeilijk spreiden over de grote rondes. Mollema heeft goede klassementen gereden in de Vuelta en Tour en wordt dit jaar in een sterke Tirreno gewoon 2e. Dus hij kan het wel. Het is misschien niet de meest attractief koersende renner maar het is gewoon een goede ronderenner en in de tour doet hij het gewoon goed. Kijk eens wie er voor hem in het klassement staan. Dat is op Frank na gewoon de absolute wereldtop.

LyndaLid 24 juli 2015 om 11:12

@ MooieMario

Het is natuurlijk gewoon een steengoede renner. De Tour is er echter wel te veel aan denk ik, hij is ook altijd slechter geworden in de derde week tegenover zijn concurrenten. Wat dat betreft zijn de kleine rondes beter geschikt voor hem, net als de klassiekers.

123poetertjes 24 juli 2015 om 11:30

Ik gok op Zoidl, Stuyven, Zubeldia, Popovych, Sergent, Felline, Cancellara, Schleck en Arredondo. Misschien nog Nizzolo in plaats van Arredondo, maar er zijn maar erg weinig sprintkansen. Best een sterke formatie.

Jovic 24 juli 2015 om 12:59

Ik geloof dat zelfs de top 10 in de Tour nog teveel voor Mollema is. Heb eigenlijk nooit gelooft in hem. Hoop nog op een uitsmijter van Robert Gesink.

Wim Kruithof 24 juli 2015 om 13:17

LyndaLid, dan heeft hij een verkeerde keuze gemaakt door weg te gaan bij Lotto-Jumbo.

Hij was de heuvelklassieker-kopman bij uitstek en had diezelfde rol kunnen verwerven tot de Vuelta 2025. Een zege in Tour de Suisse had er op termijn ook in gezeten, zeker als hij niet in opbouw hoeft te zijn naar derde week Tour.

Zonde… wat mij betreft een verkeerde keuze geweest om te verkassen (behalve financieel gewin).

hnac 24 juli 2015 om 13:25

@Wim Kruithof, naast het kopmanschap delen met Gesink voelde hij ook de hete adem van Kelderman in zijn nek. Bovendien wat is er nou mooier dan Cancellara en Zubeldia die voor jou hun benen leeg rijden? Misschien pakt het deze tour niet helemaal goed uit, maar Mollema blijft een goede renner

Volg hier

Headlines

Materiaalzone

Populair