Waarom Nuyens Van Aerts mecanicien uit de VS terugroept

Door , vrijdag 21 september 2018 om 10:44
Waarom Nuyens Van Aerts mecanicien uit de VS terugroept

foto: Photopress.be

Het woord vechtscheiding was al op zijn plaats, maar het spel tussen Sniper Cycling en Wout van Aert wordt nu nog harder gespeeld. Nick Nuyens roept Kristof Cop, Wout van Aerts ‘persoonlijke’ mecanicien en beste vriend, terug uit de VS. Dat verdient wat duiding…

Kristof Cop (29) is al jaren de vaste mecanicien van Wout van Aert. De twee zijn goede vrienden geworden, zelfs in die mate dat Wout van Aert ook peetoom (‘dooppeter’ voor onze Vlaamse lezers) is van Finn, het twee jaar oude zoontje van Cop. Pikant detail: om Van Aert een plezier te doen na het vertrek van zijn verzorger Wesley Theunis uit het team, gaf Nuyens Cop eind vorig jaar een vast contract bij Veranda’s Willems-Crelan.

Dat betekent concreet dat Cop dinsdagmorgen naar de VS is vertrokken in officiële loondienst van het team. Juridisch dus niet eens onlogisch dat Nuyens zijn werknemer terugroept, nu Van Aert geen deel meer uitmaakt van de ploeg. Bij het Sniper Team luidt het dat Cop – zodra hij terug is uit de VS – zal ingezet worden voor andere opdrachten binnen de ploeg. Hetzij op de ‘service course’, hetzij in wegwedstrijden.

Dubbel
Anderzijds behoorlijk dubbel, uiteraard. Vooral als je weet dat de twee beste vrienden zijn en dat in het veldrijden elke crosser zijn trip naar de VS zelf bekostigt, inclusief de kosten van zijn entourage – op Cops loon na dan. Het spreekt voor zich dat Van Aert het risico niet zal nemen om tijdens de Amerikaanse wereldbekermanches zijn mecanicien toch aan zijn fietsen te laten werken. Een probleem dat ter plekke kan worden opgelost. Van Aert is nu immers een vrij renner en kan iedere mecanicien in dienst van een materiaalleverancier inhuren. Veel extra kopzorgen zal dat de wereldkampioen wellicht niet opleveren, al is het nooit leuk iemand waar je honderd procent op vertrouwt, niet te kunnen inzetten.

Update 11.50 uur: Nick Nuyens en Sniper Cycling wensten niet officieel te reageren.

Dit artikel delen:

137 Reacties

aru123 21 september 2018 om 15:31

@Mwielerfan leuk hè iemand beoordelen terwijl je werkelijk geen idee hebt over wie je het hebt. Eerder werd ik al uitgemaakt voor dwaas…
Het is nooit mijn bedoeling geweest om hier iemand ook maar mee te kwetsen daar is dit woord ook niet voor bedoeld. Mocht iemand zich er toch door gekwest hebben gevoeld doordat diegene mij niet begreep, dan mijn excuses.

stafvdw 21 september 2018 om 15:34

Veel muggenzifters hier, ik lees in het artikel niks fout, of het moet zijn dat er leugens in staan, maar die heb ik niemand zien weerleggen, dus, een goed stuk met eerlijke info, dat de achtergrondinfo eenzijdig is kan je WF moeilijk verwijten, of er is geen achtergrondinfo over de andere partij of die zou de situatie alleen maar gekleurder maken, dat Nuyens geen weerwoord wil geven is voor zijn rekening.

west 21 september 2018 om 15:59

Er is ook niks fout aan, het is alleen superknullig als het over je eigen werknemer gaat.

Mwielerfan 21 september 2018 om 16:11

Het enige wat je zou kunnen verwijten is een gebrek aan kritische houding richting wva. Dat gebeurt hier dan ook.
En openheid over banden maar dat is reeds gezegd

rahimns 21 september 2018 om 15:37

Het is allemaal niet zo moeilijk, op het moment dat je begint met iemand uit te maken voor dwaas, weet je dat je boodschap niet overkomt en er alleen maar weerstand ontstaat. Plaats je een reactie zoals bv die van mij eerder, was de discussie waarschijnlijk daar klaar geweest. De toon maakt nog steeds heel vaak de muziek. Wij met z’n allen zouden vaker eerst eens wat meer moeten nadenken voordat we op die knop reageren drukken.

Poeksel 21 september 2018 om 15:55

Ik vind het (ook) een slecht artikel, maar om een andere reden: er staat niet of er Cop overbodig was in Amerika of niet. Rijden er geen andere renners van Veranda’s Willems-Crelan? Was Cop alleen de mecanicien van Van Aert? "Juridisch dus niet eens onlogisch" maar alleen juridisch of sowieso niet onlogisch? Een duiding die meer vragen oproept dan beantwoordt is een geen goede duiding.

vlek 21 september 2018 om 16:05

Exact! Die vragen blijven onbeantwoord en zijn nogal relevant voor dit artikel. Dat de biograaf de schrijver is, daar valt makkelijk doorheen te lezen, maar dat je met cruciale vragen blijft zitten is wel storend.

vlek 21 september 2018 om 16:02

Zitten de veldrijders van Crelan nu zonder mecanicien in de VS?

xistnc 21 september 2018 om 16:13

Welnee, met meerdere materiaalposten met een bezetting >1 is dat altijd wel op te vangen. Een fiets afspuiten kan iedereen, als je weet waar de spuit hangt en hoe je concurrenten met je ellebogen moet wegduwen.

Ik schat zo in dat Cop degene is die Nuyens is vergeten uit de mailgroep te verwijderen, toen hij zijn poederbrief rondstuurde met de vraag om belastende verklaringen over Van Aert.

peervaneynthoven 21 september 2018 om 16:15

@KimjungPoels. Je verwacht inderdaad geen bewegend doelwit, mening blijft echter overeind op basis van het “origineel”. @Nico Dick. Jammer dat je je hebt laten (ver)leiden tot aanpassing op basis van de (selectieve) commotie. Wat mij betreft blijft een journalist achter zijn stuk staan, anders heb je er van te voren onvoldoende over nagedacht, toch?

girardengo 21 september 2018 om 16:42

Het nadenken houdt toch niet op als het stuk eenmaal geplaatst is?

Djoop 21 september 2018 om 17:00

Als je hier al op aan gaat zou ik de heren critici vooral aanraden nog even te wachten met het lezen van de columns in de krant.

west 21 september 2018 om 17:44

Werkt van Aert ook voor die krant? En is die schrijver van Aert’s biograaf?

vluggejapie 21 september 2018 om 18:12

Ze hadden het voor Cop ook op onbetaald verlof kunnen houden. Terugroepen is Van Aert heel verongelijkt niks meer gunnen. Goed recht maar kleinzielig.

vlek 21 september 2018 om 18:19
Quote:
Ze hadden het voor Cop ook op onbetaald verlof kunnen houden.

Op basis waarvan?

vluggejapie 21 september 2018 om 19:37

Als je Cop echt geen vakantiedagen wilt laten opnemen.

Romāns Vainšteins 21 september 2018 om 18:38

Dick verstaat de kunst van het stoken uitstekend. Binnen veldrijden een zeer belangrijk wapen en sowieso mooi dat de verhouding Poellikers en Aertsvrienden weer wat meer gelijk getrokken wordt hier…

IKZELF heb geen favoriet trouwens, IK hou me daarbuiten, MIJ interesseert alleen een sportieve strijd.

Marcel1112 21 september 2018 om 19:44

IKZELF vol uit in hoofdletters. De God van WF spreekt Zich uit. Wie durft Hem nog tegen te spreken.

DorHer 21 september 2018 om 19:01

Dit doet wielerflits geen eer aan. De manier waarop de titel geschreven is, is al suggestief en doet me denken aan het niveau van een rioolkrant. Als ik al op wielerflits kom wil ik graag informatie en is een neutralere, informatieve titel al meer op zijn plaats. De rest van het artikel is op hetzelfde niveau geschreven. Suggestief en een kant kiezen in een dispuut. Dat het dan nog om van Aert gaat, die voor wielerflits schrijft, is extra pijnlijk… Foutje!

Col du Bramont 21 september 2018 om 19:11

Prima verslaggeving van Wielerflits in deze, waar de feiten en relevante achtergrond info voorop staan.
Moraalridders, lees zij die als de waarheid hen ongevallig is feitelijk voor censuur pleiten, heb je uiteraard ook hier, niets van aantrekken en vooral gewoon zo lekker doorgaan!

EddyB1958 21 september 2018 om 19:38

Als je zoals hier in het verleden al gesuggereerd werd een 10.000 € aan startgeld zou krijgen en je je een advocaat als Van Steenbrugge kan veroorloven,dan moet je toch ook een eigen mecanicien kunnen betalen, zeker als het je beste vriend is…

Marszzz 21 september 2018 om 23:15

Dan moet die beste vrind dan ook zichzelf ontslaan van zijn verplichtingen ten opzichte van zijn werkgever Sniper.

EddyB1958 22 september 2018 om 05:36

Daar moeten ze dan maar werk van maken.

kleomantre 21 september 2018 om 23:54

Ik begin na het lezen van dit artikel, geschreven door een biograaf van het lijdend voorwerp, met een aanpassing na misplaatst commentaar toch iets anders te denken.

Ik heb ooit eens iets gelezen over probleem met fietsen bij de ploeg. Verder weet ik weinig van de hele soap in ieder geval van de wortels ervan. Ben wel benieuwd of de kritiek op functioneren Nuyens daadwerkelijk breed gedragen is en niet dat het afgelopen jaar eigenlijk vooral stemmingmakerij van 1 of enkele mensen is geweest. Zonder de details te kennen zou ik ook zomaar kunnen denken dat er een zorgvuldig uitgedachte karaktermoord wordt gepleegd enkel om een breuk te forceren die 1 partij geen windeieren legt.

Sowieso al oppassen geblazen met zogenaamde journalisten die maatjes zijn met iemand en over die persoon of kwesties rondom die persoon berichten. Het sluit niet uit dat er van correcte en integere verslaggeving geen sprake kan zijn doch kan het ook zomaar gaan aks in de politiek waarbij bevriende journalist wordt gebruikt om tegenstander zwart te maken en dat die persoon blind is voor de eigenlijke intenties of nog erger hier graag aan bijdraagt als vriedendienst.

west 22 september 2018 om 08:51

Het treurige aan dit artikel is, dat van Aert volgens de UCI Regelementen geen gebruik mag maken van Mechaniciens die bij een andere ploeg (Crelan-charles) in diens zijn. Maar dat dit feit (dit is wel een feit, Maxime), eventjes niet benoemd wordt. En dat is zeer slordig in een eenzijdig artikel.

stafvdw 22 september 2018 om 20:22

edit wf: dergelijke opmerkingen mag je achterwege laten

Jean Dumas 23 september 2018 om 10:03

Fijn dat UCI regeltjes bedenkt over mecaniciens en ploegtrouw. Wat zou het profbestel moeten zonder die mensen.

Poeksel 23 september 2018 om 10:30

kleomantre, probeer voor de grap eens te zoeken naar iemand die positief is over de samenwerking met Nuyens…

bloemist 22 september 2018 om 08:55

Dat zwart maken daar heeft Nick al jaren zijn best voor gedaan . Eens het etiket weinig betrouwbaar op je kleeft raak ge daar nog moeilijk vanaf.

achtpuntzes 22 september 2018 om 18:52

Ik vond van Aert als columnist een meesterzet, maar als dat gaat leiden tot dit soort ‘nieuwsberichten’, denk ik dat WF toch beter af is zonder van Aert.

Nick Dick is in ieder geval niet geschikt als schrijver van berichten over van Aert, dat lijkt me wel duidelijk.

stafvdw 22 september 2018 om 20:25

Inderdaad, hier is een karraktermoord bezig, maar dan wel op Nick Dick, duidelijk dat er hier een afrekening is.

Headlines

Materiaalzone

Populair