De ASO heeft vandaag de wildcards voor de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik uitgedeeld. Waar Roompot-Nederlandse Loterij vorig jaar nog een uitnodiging kreeg voor Luik-Bastenaken-Luik, zijn ze dit jaar niet welkom. Tevens presenteerden beide wedstrijden een nieuw parcours.
Het parcours van Luik-Bastenaken-Luik kent enkele kleine veranderingen. De Côte de la Roche-en-Ardenne, vorig jaar aanwezig in het begin van de koers, is dit jaar niet opgenomen in de wedstrijd. Daarvoor in de plaats zullen de renners Côte de Bonnerue aandoen. Daarnaast zullen de renners dit jaar de Côte de Mont-le-Soie beklimmen.
〽 11 côtes au programme dont 4 à plus de 10% / 11 climbs – 4 will surpass 10% 〽 #LBL2018 pic.twitter.com/ilOAwZKC61
— Liège-Bastogne-Liège (@LiegeBastogneL) 25 januari 2018
Wildcards Luik-Bastenaken-Luik (22 april)
Aqua Blue Sport
Cofidis
Direct Energie
Sport Vlaanderen-Baloise
Fortuneo-Samsic
Wanty-Groupe Gobert
WB-Aqua Protect-Veranclassic
Ook bij de Waalse Pijl vindt in het deelnemersveld slechts één verandering plaats. Direct Energie kan dit jaar niet rekenen op startrecht. Delko-Marseille Provence-KTM vult dit jaar hun plek in. Het parcours kent wel een aantal flinke wijzigingen. De finale, waarin de Muur van Huy drie keer wordt aangedaan, blijft grotendeels hetzelfde. Wel verdwijnt de Côte de Villers-le-Bouillet uit de wedstrijd. Daarentegen zijn er drie beklimmingen toegevoegd die in aanloop naar de finale van de koers worden beklommen. Dit zijn de Côte de La Vecquée, de fameuze Côte de La Redoute en de Côte de Mont.
Au programme: 11 côtes sur 198,5 km avec un circuit final de 2 tours de 29 km et son fameux Mur de Huy 〽 / 11 climbs on 198,5 km, with 2 loops of 29 km whose the Mur de Huy ! #FlecheWallonne pic.twitter.com/tz25AGvtA7
— Flèche Wallonne (@flechewallonne) 25 januari 2018
Wildcards Waalse Pijl (18 april)
Cofidis
Delko-Marseille Provence-KTM
Fortuneo-Samsic
Sport Vlaanderen-Baloise
Vital Concept
Wanty-Groupe Gobert
WB-Aqua Protect-Veranclassic
[poll id=”708″]
26 Reacties
Direct-Energie komt er behoorlijk bekaaid vanaf tot dusver. Waar zo’n bijkans bejaarde, schmierende waggelkont al niet goed voor is.
Weet iemand of WvA nog ambities had in een van deze koersen?
Mooi, Barguil er dus bij. Roompot heeft hier ook geen holle klap te zoeken niet.
oei, dat is toch slecht nieuws voor roompot, geen Pieter Weening helaas
@jkjustin Nee joh dat zijn tog niet zijn wedstrijden?! Maar er is ander nieuws…
Jammer dat Direct Energie er niet bij is inderdaad. Had Calmejane graag in L-B-L gezien.
In Luik starten ze wél, DerEffe.
@Dereffe
In Luik zijn ze er wel bij, dus dat treft. Ook de wedstrijd waar ik hem het meest verwacht.
Direct Energie staat er toch gewoon bij voor LBL ?
Hopelijk volgend jaar weer met Wanne-Stockeu-Haute Levee erbij
Verrassend dat WB-Aqua Protect-Veranclassic zowel in WP, LBL als in Roubaix mag meedoen. Dat is toch maar een matige ploeg.
@Imbatido WP en LBL niet, WB staat namelijk voor Wallonie-Bruxelles en daar worden de koersen verreden. Logisch dus dat ze daar erbij zijn. P-R is dan ook weer min of meer te verklaren door de samenwerking tussen de ASO en de Province de Liège.
Overigens is het wel duidelijk dat Roompot bij de ASO er niet best op staat. In geen van hun koersen een wildcard. Nu hopen voor ze dat ze Vlaanderen mogen rijden anders wordt het een heel mager voorseizoen.
Roompot moet gewoon op een wat lager niveau de pannen van het dak koersen ipv tranen in de ogen te krijgen bij wat finishers en ergens een top-20 stek. Die hebben de afgelopen tijd teveel wildcards gekregen.
Boogerd bij Roompot heeft negatieve invloed op keuzes voor wildcards WT
wedstrijden.
Dat ze Waals zijn is me bekend. Die tickets voor ze voor WP en LBL kan ik ook nog wel plaatsen, ook omdat veel andere ploegen er verder net zo weinig te zoeken hebben qua resultaat. Maar in Roubaix had ik dan eerder Sport Vlaanderen verwacht, of Wanty, of toch nog eens Pozzato.
Voor Roompot is het wel jammer. Vorig jaar mochten ze ook nog meedoen in Catalonië. Nu wordt het programma dus wel een stukje minder. Ik ben wel benieuwd hoe ze dat gaan invullen qua bezetting, want vorig jaar hadden ze een beetje een kasseiteam en een heuvelteam (die Catalonië deden). Nu met alleen de Brabantse Pijl en de Gold Race is dat tweede team wel karig bedeeld.
@marehoek: Dat is ook het eerste wat ik dacht. Maar zou dat echt zo zijn?
Ik dacht het ook, maar dat staat nergens. Voorbarige conclusie, Roompot heeft vorig jaar ook geen potten gebroken.
Weening richt zich vooral op etappes in rondes. Heb hem buiten dat nk zelden in eendagskoers gezien.
Wel weer super lokaal die wildcards. Alleen Belgische en Franse ploegen. Nou zijn er weinig Nederlandse en Duitse alternatieven en zijn de pct teams van Italië en VS misschien wat te versnipperd qua goede renners. Maar dat geld voor deze be en fruit ploegen ook.
Wat RV zegt. Ze sprokkelen leuk puntjes maar, op Weening na, weinig echt aansprekende resultaten. Doen ze een keer mee aan een .2 eindigen er amateurs nog voor de eerste Roompot renner. Kom op.
Ik betwijfel dat het iets met Boogerd te maken heeft. De ploegen zonder zondaars zijn wat dat aangaat op één hand te tellen en dan hou je vingers over.
Er zijn ook aanzienlijk meer procontinentale ploegen dit jaar, 27 maar liefst dit jaar. Dan worden niet alleen grote ronden een probleem, maar ook deelname aan monumenten. En dan helpt het ook niet als de organisatie van deze belgische koersen in franse handen is.
@Djoop
Precies dat. Geen wildcard voor Roompot heeft niets met Boogerd te maken.
Is WP een stuk zwaarder geworden, of lijkt dat maar zo? Dat zou de koers een stuk aantrekkelijker maken, wellicht.
De waarde van het terughalen van Michael Boogerd bij Roompot vertaalt zich in ieder geval niet in extra startplaatsen.
Blijft verrassend dat de familie Zijlaard/van Moorsel, die beweren nog nooit doping gebruikt te hebben, in zee blijven gaan met Michael Boogerd.
Mooi dat WP over de Vecquee en Redoute gaat, maar op 65 en 85 km liggen ze helaas veel te vroeg om een verschil te maken.
Mont le Soie is minstens even zwaar als Wanne, ook door slecht wegdek. Ferme Libert is ook kuitenbijter, maar de opeenvolging hier is minder uitdagend dan het bekende trio Wanne-Stockeu-Haute Levée.