Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik delen wildcards uit, Roompot ontbreekt

Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik delen wildcards uit, Roompot ontbreekt

foto: Sirotti

donderdag 25 januari 2018 om 12:06

De ASO heeft vandaag de wildcards voor de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik uitgedeeld. Waar Roompot-Nederlandse Loterij vorig jaar nog een uitnodiging kreeg voor Luik-Bastenaken-Luik, zijn ze dit jaar niet welkom. Tevens presenteerden beide wedstrijden een nieuw parcours.

Net als vorig seizoen hebben de Ardennenklassiekers dit jaar zeven wildcards voor ProContinentale ploegen uitgedeeld. Vorig jaar stond Roompot-Nederlandse Loterij in Luik aan de start, dit jaar gaat hun wildcard naar het Fortuneo-Samsic van kopman Warren Barguil.

Het parcours van Luik-Bastenaken-Luik kent enkele kleine veranderingen. De Côte de la Roche-en-Ardenne, vorig jaar aanwezig in het begin van de koers, is dit jaar niet opgenomen in de wedstrijd. Daarvoor in de plaats zullen de renners Côte de Bonnerue aandoen. Daarnaast zullen de renners dit jaar de Côte de Mont-le-Soie beklimmen.

Wildcards Luik-Bastenaken-Luik (22 april)
flag-ie Aqua Blue Sport
flag-fr Cofidis
flag-fr Direct Energie
flag-be Sport Vlaanderen-Baloise
flag-fr Fortuneo-Samsic
flag-be Wanty-Groupe Gobert
flag-be WB-Aqua Protect-Veranclassic

Ook bij de Waalse Pijl vindt in het deelnemersveld slechts één verandering plaats. Direct Energie kan dit jaar niet rekenen op startrecht. Delko-Marseille Provence-KTM vult dit jaar hun plek in. Het parcours kent wel een aantal flinke wijzigingen. De finale, waarin de Muur van Huy drie keer wordt aangedaan, blijft grotendeels hetzelfde. Wel verdwijnt de Côte de Villers-le-Bouillet uit de wedstrijd. Daarentegen zijn er drie beklimmingen toegevoegd die in aanloop naar de finale van de koers worden beklommen. Dit zijn de Côte de La Vecquée, de fameuze Côte de La Redoute en de Côte de Mont.

Wildcards Waalse Pijl (18 april)
flag-fr Cofidis
flag-fr Delko-Marseille Provence-KTM
flag-fr Fortuneo-Samsic
flag-be Sport Vlaanderen-Baloise
flag-fr Vital Concept
flag-be Wanty-Groupe Gobert
flag-be WB-Aqua Protect-Veranclassic

[poll id=”708″]

Dit artikel delen:

26 Reacties

Koersmaniak 26 januari 2018 om 11:06

Nog altijd werkzaamheden in Stavelot, jammer dat het trio ontbreekt.
De Stockeu is echt een beest (voor een bescheiden fietser)

  • 1
  • 2

Volg hier

Headlines

Materiaalzone