Vuelta Utrecht 2020, Ottema, Trek-Segafredo-kok
foto: Marcel Koch
donderdag 5 juli 2018 om 20:00

Vuelta Utrecht 2020, Ottema, Trek-Segafredo-kok

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat de site nog niet gehaald heeft. Vandaag onder andere over de mogelijke Vuelta a España-start in Utrecht, de hoop van Rick Ottema en het lekkere eten van Trek-Segafredo.

Kabinet merkt Vuelta-start aan als ’topsportevenement’

De komst van de Vuelta-start in Utrecht komt steeds dichterbij. De provincie gaf vorige maand al haar zegen en nu heeft ook het kabinet een belangrijke beslissing genomen in het traject naar 2020. De hele onderneming moet zo’n twaalf miljoen euro kosten. Volgens het Utrechtse stadsbestuur is er een substantieel deel van het geld inmiddels binnen. De landelijke Commissie Evenementen heeft de start op de landelijke topevenementenkalender gezet, meldt het Algemeen Dagblad.


Ottema droomt van loopbaan als wielerprof

Rick Ottema verzekerde zich woensdagavond van de eindzege in de Topcompetitie 2018. Hoewel de Eurode Omloop nog voor de boeg staat, kan de nummer twee hem niet meer inhalen. In tegenstelling tot de voorbije drie jaren, staat daar geen contractaanbod van Roompot-Nederlandse Loterij tegenover. Desondanks hoop de Muntendammer de stap naar de profs te maken. “Dat is wel jammer inderdaad, maar het staat nu ook wel goed op m’n CV. Ik wil nog graag de stap naar beroepsrenner maken, dus dit helpt wel. Ik kan nu misschien wel ergens solliciteren”, vertelt hij tegen RTV Noord.


Mollema smult van kookkunsten Trek-Segafredo-kok

Bauke Mollema deelde woensdagmiddag de lunch van hem en zijn teamgenoten op Twitter. Onze landgenoot is maar wat blij met de kookkunsten van Kim Rokkjær, chef-kok bij Trek-Segafredo. “Niet alleen de renners van onze ploeg zijn klaar voor de Tour de France. Ook onze kok Kim is al goed in vorm met deze gezonde lunch!”, schrijft Mollema. Oordeel zelf:

RIDE Magazine
7 Reacties
Sorteer op:
5 juli 2018 20:34
Waar is het 'Kabinet' gebleven?

Zou dat voor de hele ploeg zijn? Dan moeten ze niet teveel trek hebben :p
5 juli 2018 22:05
Sorry hoor, maar wat daar op tafel staat wordt niemand toch enthusiast van? Wat gepelde eitjes, geraspte wortelen, beetje mystery meat en een "lege" pasta. Ik eet zelden zo sober. Misschien ben ik verwend maar dat dat zich dan een kok mag noemen...???
5 juli 2018 23:38
Uitermate gezonde lunch, zou ook voor vele niet topsporters een weldaad zijn.
6 juli 2018 08:20
Die eieren zijn wel precies goed gekookt. Das ook een kunst...
6 juli 2018 09:42
Wat is de consequentie van topsport status? Nu zegt het niks.

Hoe oud is ottema?
6 juli 2018 11:13
26, net geworden.
6 juli 2018 11:45
Ik vind het er anders smakelijk uit zien. Prima lunch

Reacties zijn gesloten.