Vuelta-sensatie Mas: “Droom hier al jaren van”

zaterdag 15 september 2018 om 19:54
Vuelta-sensatie Mas: “Droom hier al jaren van”

foto: Sirotti

Schreeuwend kwam Enric Mas vandaag over de finish. De 23-jarige Spanjaard had zojuist niet alleen de koninginnenrit gewonnen, maar ook een podiumplek veiliggesteld. In het flashinterview na afloop vertelt hij: “Na de ritwinst in de Ronde van het Baskenland is dit mijn tweede grote overwinning. Ik ben er heel erg blij mee. Ik ben ook heel erg blij met mijn tweede plek in het eindklassement, al ben ik nog een beetje nerveus voor morgen. Hier heb ik jaren van gedroomd.”

“Ik heb de video gekeken van Alejandro Valverdes ritwinst hier in 2012, dus ik wist dat ik als eerste door de laatste bocht moest. Ik ben vol gas richting de laatste bocht gesprint en daarna heb ik het doorgetrokken tot de streep”, vertelt Mas over zijn zege.

“Vandaag ga ik genieten. En morgen ook. Ik hoop niet dat dit de enige keer is dat ik hier sta. Ik ben niet de nieuwe Alberto Contador, maar gewoon Enric Mas. Ik hoop dat ik de helft van wat hij bereikt heeft bereik, dat vind ik genoeg. Ik vond het echt leuk hoe hij koerste, dus daarom probeer ik soms zoals hem te koersen”, besluit de Quick-Step Floors-coureur met lovende woorden over zijn mentor.

Dit artikel delen:

7 Reacties

stibadi 15 september 2018 om 20:28

Leuke renner die samen met Soler en Landa de hoop van Spanje gaat zijn! Ik heb onder meer van hem genoten deze Vuelta :)

sjaspatat 15 september 2018 om 21:14

toppertje in wording

sjaspatat 15 september 2018 om 21:14

sorry is toppertje

Sunnyweb 15 september 2018 om 22:10

Dat moeten we nog zien. Aru, Chavez en wel meer van die mannen werden ook bewierookt maar zien we nu vooral als ze lossen. In de Vuelta komen wel vaker jonge knapen vooraan omdat het peloton hier niet hetzelfde nivo meer heeft als in de giro of tdf. Ritwinnaars die je hier vaak ziet winnen, winnen vaak nauwelijks in andere wedstrijden. Als je van de Vuelta een hoofddoel kan maken of onbevangen mag rijden kan je hierin gewoon heel ver komen. Maar gaat men daarna wat van je verwachten dan kan menig jonge renner in een diep gat vallen als ze het op moeten tegen het sterkste peloton. De Vuelta is de leukste maar je kan er verder zo weinig van zeggen.

sjaspatat 15 september 2018 om 22:31

@sunnyweb 4e in ronde van zwitserland 6e in Baskenland dit jaar … er doen er een paar snachts in hun droom in hun broek om dat te rijden hoor … schrijf maar op

elrio 16 september 2018 om 08:36

Overigens vond ik dat hij Lopez wel afsneed toen hij vol gas naar de laatste bocht reed, als een sprinter zo gereden had was hij zeker teruggezet.

Sonsbach Allstars 16 september 2018 om 08:49

Mooie prestatie van Mas en dat op die leeftijd. Maar wat hebben we hier gezien? Ouderwets Colombiaans pieken op erg jonge leeftijd? Of gaat hij nog doorgroeien? Moeilijk te zeggen, maar het ziet er zonnig uit. Lefevre heeft het in ieder geval weer goed voor elkaar.
En ja die manoeuvre in de laatste bocht vond ik ook apart. MAL moest bergop hard in de remmen knijpen daardoor

Headlines

Materiaalzone

Populair