Vuelta-revelatie Jay Vine keert in Italië terug in koers: “Vorm kunnen doortrekken”
foto: Cor Vos
zaterdag 1 oktober 2022 om 12:23

Vuelta-revelatie Jay Vine keert in Italië terug in koers: “Vorm kunnen doortrekken”

Jay Vine was met zijn twee overwinningen een van dé revelaties in de meest recente Vuelta a España. De Australiër van Alpecin-Deceuninck leek ook het bergklassement te gaan winnen, maar een zware valpartij dwong hem tot opgeven.

De nieuwe najaars-editie van RIDE is nu verkrijgbaar! In ons najaarsnummer kijken we vooruit naar de periode waarin ploeteren door regen & modder centraal staan. Met o.a. een uitgebreide reportage met gravelaar Niki Terpstra. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting! 

“Ik heb een week vakantie genomen na de Vuelta, zo kon mijn pols ook herstellen. Ik heb goed kunnen trainen op hoogte en heb zin in de Italiaanse klassiekers”, vertelde Vine voor aanvang van de Giro dell’Emilia aan Cycling Pro Net.

“Na de Vuelta lag de focus meteen op deze koersen. Ik wilde niet dat mijn seizoen begin september (na de Ronde van Spanje, red.) zou eindigen, dus heb ik alles gegeven om mijn vorm te kunnen vasthouden en doortrekken naar Italië. We gaan zien hoe het vandaag zal lopen. We hebben een goede ploeg mee en starten met de winst van twee dagen geleden met hoge verwachtingen”, doelt de Australiër op de winst van Sjoerd Bax in de Coppa Agostoni.

Laatste beklimming als scherprechter
In de Ronde van Spanje won Vine telkens door aan te vallen, al dan niet vanuit de vroege vlucht. Of dat vandaag opnieuw kan, weet de klimmer niet. “Het zal op de laatste beklimming aankomen. Wil je de groep daar voorblijven, heb je meer dan een minut nodig.” Naast Vine zullen ook Bax, Xandro Meurisse, Jimmy Janssens, Nicola Conci, Robert Stannard en Alex Bogna in actie komen voor Alpecin-Deceuninck.

 
5 Reacties
Sorteer op:
1 oktober 2022
Iemand nog iets gehoord over die vermeende interesse van UAE in Vine? Of was dat een verhaaltje uit de Bramati-Evenepoel-doos?
  1 oktober 2022
  Die deal is rond…
  1 oktober 2022
  Jammer voor de ploeg, maar ik heb wel leedvermaak met Deceuninck nadat ze bij het afscheid van Lefevre toch wel een beetje hebben nagetrapt. Zonder reden. 4 goede renners waarvan er 1 naar SQS gaat, 1 naar UAE en 1 voor dé rel van 2022 heeft gezorgd (het grootste uitgangsbord dan nog). En zelfs al hebben ze Jasper nog, het moet toch allemaal een beetje pijn doen.
  1 oktober 2022
  Vine rijdt volgend jaar gewoon voor Alpecin hoor.
1 oktober 2022
Het wielrennen verdiende ook eens n soort Tiger Woods

Reacties zijn gesloten.