Vuelta Asturias: laatste test richting de Giro voor Simon Yates en Iván Sosa

donderdag 28 april 2022 om 10:41
Vuelta Asturias: laatste test richting de Giro voor Simon Yates en Iván Sosa

foto: Cor Vos

De Vuelta Asturias, die vrijdag begint, kan rekenen op de deelname van twee WorldTeams: BikeExchange-Jayco en Movistar. Beide ploegen hebben inmiddels hun selectie bekendgemaakt. Simon Yates is de kopman bij de Australische formatie, terwijl Iván Ramiro Sosa het Spaanse team aan zal voeren.

Yates rijdt de Vuelta Asturias vooral met het oog op de Ronde van Italië, die op 6 mei begint. “De Vuelta Asturias is de laatste uitdaging voordat de Giro start in Hongarije. Ik wilde mijn programma veranderen ten opzichte van vorig jaar, en deze drie etappes zullen mijn voorbereiding perfectioneren”, aldus de Brit, die enkele dagen geleden een trainingskamp in Andorra afsloot.

“We hebben hard gewerkt”, zegt hij over die stage. “Ik denk dat het goed ging. In Asturias zal ik veel ploeggenoten bij me hebben, die ook bij me zullen zijn in de Giro, dus het wordt een goede gelegenheid om de benen en de tactiek te testen.” De ploeggenoten waar Yates in deze driedaagse op kan rekenen, zijn: Lawson Craddock, Damien Howson, Chris Juul-Jensen, Tanel Kangert, Nick Schultz en Callum Scotson.

“We nemen het grootste deel van ons Giroploeg mee, het is een soort generale repetitie voor ons grote voorjaarsdoel”, zegt ploegleider Matthew White, die benadrukt dat ze ook in de Vuelta Asturias zelf succes willen hebben. “Ons plan voor de Vuelta Asturias is simpel: we willen winnen.”

Movistar
Sosa zal begin mei ook naar Hongarije afreizen voor de start van de Giro. Daar zal ook Alejandro Valverde aan de start staan, maar hier is de Colombiaan het speerpunt van Movistar. Ook Iván García Cortina is van de partij. Daarnaast starten José Joaquín Rojas, Sergio Samitier, Vinicius Rangel Costa, Antonio Pedrero, Iñigo Elosegui.

Vorig jaar wist Nairo Quintana de Vuelta Asturias voor de tweede keer in zijn carrière te winnen. Dit jaar is de Colombiaan er echter niet bij, omdat hij nog herstellende is van de verwondingen die hij opliep bij een val in de Ronde van Turkije

Selectie BikeExchange-Jayco flag-au voor de Vuelta Asturias flag-es (29 april – 1`mei):
flag-us Lawson Craddock
flag-au Damien Howson
flag-dk Chris Juul-Jensen
flag-ee Tanel Kangert
flag-au Nick Schultz
flag-au Callum Scotson
flag-gb Simon Yates

Selectie Movistar flag-es voor de Vuelta Asturias flag-es (29 april – 1`mei):
flag-es Iván Garcia Cortina
flag-br Vinicius Rangel Costa
flag-es Iñigo Elosegui
flag-es Antonio Pedrero
flag-es José Joaquín Rojas
flag-es Sergio Samitier
flag-co Iván Ramiro Sosa

Dit artikel delen:

4 Reacties

ThorHushovd 28 april 2022 om 10:50

Deze 2.1 koers telt niet mee voor PTM.

Geel Zwarte Bril 28 april 2022 om 14:07

Sosa en Movistar. Tot nu toe nog geen goede combi. Kwam met veel adelbrieven over van Androni naar Ineos. Maar heeft het nooit echt kunnen waarmaken. Werd verwacht de nieuwe bernal te zijn.

Marco Willems 28 april 2022 om 14:38

In kleinere rondjes van een week of minder heeft hij het al paar keer super gedaan zo’n 3/4 jaar geleden zoals Burgos, Adriatica, Provence maar in de grotere rondes heeft ie nog niets laten zien. Vanaf vorig jaar komt er echter helemaal niks meer uit.

Kan zomaar zo’n renner zijn die iedere paar jaar een transfer maakt omdat ie weg moet maar er altijd een ploeg is die de gok aandurft en hem op het juiste pad denkt te kunnen krijgen.

SCIC 28 april 2022 om 16:35

Misschien terug naar Androni waar hij eerder zijn successen haalde.

Headlines

Materiaalzone