Vuelta a España presenteert eerste vier etappes van komende editie

Vuelta a España presenteert eerste vier etappes van komende editie

Foto: Sirotti

dinsdag 12 december 2017 om 18:43

In het museum Centre Pompidou Málaga zijn vandaag de eerste vier Vuelta-etappes voorgesteld van de komende editie. Alle ritten zullen worden verreden op het grondgebied van de provincie Málaga. Met een individuele tijdrit op de openingsdag en twee aankomsten bergop belooft het begin van de Vuelta a España meer dan pittig te worden.

Eerder maakte koersdirecteur Javier Guillén al bekend dat de 73e editie van de Vuelta zal starten met een individuele beproeving tegen de klok. Met een lengte van acht kilometer zal de tijdrit iets korter zijn dan aanvankelijk gedacht. De Vuelta zal, door het opteren van een individuele tijdrit, voor het eerst sinds 2010 niet beginnen met een ploegentijdrit.

De klimmers krijgen in rit twee al meteen de kans om de in de tijdrit opgelopen achterstand goed te maken. De finishstreep bevindt zich namelijk op de top van de Caminito del Rey, een ruim drie kilometer lange klim aan een gemiddelde stijgingsgraad van ruim 8%. De laatste keer dat de Vuelta hier aankwam, was in 2015. Toen was het Esteban Chaves die Tom Dumoulin wist te vloeren na een spannende strijd.

Na twee opeenvolgende krachtmetingen tussen de klassementsrenners, krijgen de rappe mannen in het peloton richting Alhaurin de la Torre hun eerste kans op dagwinst. De vierde etappe start in de provincie Málaga, met als startplaats Vélez-Málaga, maar eindigt in de provincie Granada. Op de flanken van de nog niet eerder bedwongen La Alfaguara krijgen de klimmers opnieuw een kans om zich uit te leven.

Het volledige parcours van de 73e editie van de Vuelta a España wordt bekendgemaakt op 13 januari.

Eerste vier etappes Vuelta a España 2018
25/8, Etappe 1: Malaga-Malaga (8 km, ITT)
26/8, Etappe 2: Marbella-Caminito del Rey
27/8, Etappe 3: Mijas-Alhaurin de la Torre
28/8, Etappe 4: Velez-Malaga-La Alfaguara (180 km)

Dit artikel delen:

15 Reacties

xistnc 12 december 2017 om 18:59

Tjonge, dat is een stevig begin!

rahimns 12 december 2017 om 19:10

Je zal als klassementsrenner meteen in vorm moeten zijn, anders kan het al na 4 dagen afgelopen zijn met eventuele klassementsambities. Echt een pittig begin van deze Vuelta.

Veloburto 12 december 2017 om 19:33

En dit is waarom de Vuelta de leukste ronde is :)

Myp 12 december 2017 om 20:04

Nu al zin in!

ditisdavid 12 december 2017 om 20:15

Prima begin van een grote ronde. Caminito del Rey is een heuvelaankomst en La Alfaguara zal een sprint tussen de beste pakweg vijf à zeven renners in die fase van de koers zijn. Genoeg om renners te dwingen drie weken lang de vorm te moeten hebben, maar niet in die mate dat de ronde te snel beslist is. Ergens ben ik bang dat de proloog de enige tijdrit gaat zijn omdat de Vuelta anders misschien wel de meeste tijdritkilometers van de drie grote rondes zal hebben en de klimmen vanwege het WK denk ik iets lichter zullen zijn, maar het is nu te vroeg om iets over de balans te zeggen natuurlijk.

Arry1337 12 december 2017 om 20:21

En beetje verwarrend om te spreken van ‘na twee dagen voor de klassementrenners’. Ik verwacht namelijk vooral rappe mannen voorin bij de tijdrit, en niet per se de klassementrenners…

Mathieu Moller 12 december 2017 om 21:24

Klinkt alsof er wederom weinig topsprinters naar de Vuelta gaan willen afreizen.

Jungle Man 12 december 2017 om 22:03

Vuelta is hard bezig telkenmale de leukste ronde te worden vanwege de minste saaie voorspelbare sprint etappes.

Jan 12 december 2017 om 22:34

als je vroeg boekt krijg je korting xistnc

Lopopodium 13 december 2017 om 00:18

Waarom nu al vier, en de rest in januari? Vreemd.

Smeer het anders eens uit over een drie weken; elke dag een etappe presenteren. Gaat niet gebeuren, natuurlijk. Maar lijkt me eigenlijk wel leuk.

rahimns 13 december 2017 om 03:46

@lopopodium dat is toch niet zo vreemd.. van elke grote ronde wordt het Grand depart altijd eerder bekendgemaakt. Toen de tour in Utrecht starten was toch voor de officiële presentatie ook bekend waar de eerste etappes naar toe gingen.

jsprunk 13 december 2017 om 07:23

Dit lijkt ne voordelig voor renners die uit de Tour komen: Quintana, Nibali, Thomas?

DeLuiaardVanLimburg 13 december 2017 om 09:04

@Lopopodium/Rahimns, ik was hier vanmorgen nog aan ’t denken, hoe zonde is het eigenlijk niet dat de tendens onstaan is dat alles mondjesmaat gepresenteerd en/of uitgelekt wordt. Strikte geheimhouding en dan in 1 keer het hele parcours presenteren.

max_712 13 december 2017 om 10:46

Lange, vlakke etappes zijn alleen gedurende de laatste paar km leuk om te zien. Maar datzelfde geldt toch voor zoveel van die vuelta-etappes waarin alles wordt beslist tijdens de laatste paar kilometers bergop? Leuke ronde-etappes zijn juist etappes waarbij het spel al halverwege de etappe gespeeld moet worden, zoals die over de tourmalet volgend jaar in de tdf of over de biche/colombier van vorig jaar. Dan heb je meer dan 50 km plezier en wordt het spel veel tactischer omdat je niet alles kan gooien op een sprint bergop.

Zjoske 13 december 2017 om 12:45

Aandacht creëer je door informatie mondjesmaat te lekken.
Het is niet voor niks dat er altijd info over nieuwe telefoons e.d. “uitlekt”. De fabrikanten doen dit zelf om aandacht te creëren.

Headlines

Materiaalzone

Populair