La Alfaguara maakt debuut als slotklim in Vuelta 2018

Door Koen Middendorp, dinsdag 5 december 2017 om 19:01

Foto: Sirotti

Koersdirecteur Javier Guillén zal pas op 13 januari het routeschema bekendmaken van de 73e editie van de Vuelta a España. Dit betekent echter niet dat er nog niks bekend is over het parcours.

Eerder meldden we al dat er naar alle waarschijnlijkheid een bergetappe in de regio Aragón op het menu staat, met aankomst op de nog niet eerder beklommen Javalambre. Ook een tweedaagse passage door het dwergstaatje Andorra lijkt doorgang te vinden.

Wat al wel definitief op papier staat, is dat de vierde etappe van La Vuelta zal eindigen op de flanken van La Alfaguara. Dit is vandaag bevestigd door de gemeenteraad van de Andalusische stad Alfacar. Deze naar 1446 meter hoogte voerende beklimming maakt onderdeel uit van de Sierra de la Alfaguara, een bergketen gelegen in de provincie Granada.

La Alfaguara zal komend jaar zijn debuut maken in de Vuelta. De renners moeten in 12,4 kilometer om en nabij de 650 hoogtemeters overwinnen, goed voor een gemiddelde stijgingsgraad van 5.6%. De steilste percentages volgen op goed vier kilometer van de top, als het wegdek de tien procent aantikt.

https://twitter.com/juanfdelacruz/status/938041540294963201


Kortingen tot 35% op Sportful fietskleding

Buitenkans: 40% korting op een Lazer fietshelm

50 euro korting op de Assos T.Equipe S7 fietsbroek

Reacties Toon reacties Verberg reacties