‘Vuelta a España kiest voor rustdag en tijdrit in Pau’

zondag 16 december 2018 om 15:29
‘Vuelta a España kiest voor rustdag en tijdrit in Pau’

Arnaud Démare won dit jaar in Pau een Tour-etappe - foto: Sirotti

De Vuelta a España verblijft in 2019 twee dagen in het Franse Pau. Dat onthult France Bleu. Het gaat om de eerste rustdag van de Spaanse rittenkoers en de dag daarna ook een lange tijdrit met start en finish in Pau. Daarna zou de Vuelta via Saint-Palais vertrekken richting het Spaanse Baskenland.

Volgens de Baskische afdeling van France Bleu strijkt het peloton op maandag 2 september neer in Pau voor de eerste dag zonder koers. Ook op 3 en 4 september zal de grote ronde op Frans grondgebied koersen. Naar verluidt gaat de etappe na de tijdrit in de richting van het Baskische Urdax.

Het is nog onzeker of de Vuelta voor de tijdrit hetzelfde parcours kiest als de Tour de France. In La Grande Boucle een individuele rit tegen de klok op het programma van 27 kilometer staat op 19 juli met de Côte d’Esquillot erin.

Start in Alicante
Veel is nog niet bekend over het rittenschema van de Vuelta a España 2019. De start is in de regio Alicante en zal daar drie dagen blijven, hoogstwaarschijnlijk met een aankomst bergop nog. Daarna gaat de koers dus richting het noorden van Spanje.

Dit artikel delen:

5 Reacties

KnightBiker 16 december 2018 om 17:00

Als die tijdrit substantieel is zou ik Dumoulin aanraden de combinatie Giro-Vuelta te doen ipv Giro-Tour. Daarmee hoef je maar 2x op te bouwen in 1 seizoen waar hij anders Voor de de Giro, De Tour en het wk in Yorkshire moet opbouwen (3x)

Verder lijkt Het mij een prachtige Vuelta editie worden!

ditisdavid 16 december 2018 om 17:29

Totaal aantal individuele tijdritkilometers in de Vuelta is doorgaans 35-40 km. Waarschijnlijk beginnen ze met een ploegentijdrit en geen proloog, dan zal deze tijdrit wat langer dan die in de Tour zijn. Zo niet, dan kon het wel eens een identieke tijdrit zijn.

xistnc 16 december 2018 om 22:53

Vanuit Alicante stukje bij beetje langs de kust noordwaarts via Andorra richting deze passage in Frankrijk. Dan via het Baskenland en Asturië richting Galicië, om met een lang weekend rond Madrid af te sluiten. Ik zie de Vuelta niet ook nog het zuiden of het centrum induiken.

Jacco van Stierop 17 december 2018 om 00:04

Dat in Pau een individuele tijdrit afgewerkt zou worden was al langer bekend. In de Tour wordt volgend jaar ook al een tijdrit in Pau verreden. Kwisvraag is dan natuurlijk of er ooit eerder een stad in twee opeenvolgende grote rondes het decor was van een individuele tijdrit. Voor je het weet heb je met iets historisch te maken.

fietsvriend 17 december 2018 om 09:07

Hihi – vast ook heel speciaal om daar dan te winnen.

Headlines

Materiaalzone

Populair