Vuelta a España begint in 2021 in Burgos

donderdag 19 december 2019 om 09:20
Vuelta a España begint in 2021 in Burgos

Tom Dumoulin viert een tijdritzege in de Vuelta 2015 in Burgos - foto: Cor Vos

De Vuelta a España gaat over twee jaar van start in de stad Burgos. Daarmee brengt de Spaanse wielerronde een eerbetoon aan de achthonderdste verjaardag van de Kathedraal van Burgos. In 1221 gingen de eerste palen de grond in voor de bouw van de Heilige Kerk van Santa María.

Burgos, dat naast stad ook een provincie is in de autonome regio Castillië en Leon, zal drie etappes organiseren in de Vuelta-editie van 2021. Volgens de laatste geruchten wordt dan begonnen met een individuele tijdrit die zal beginnen aan de voet van de kathedraal. Op de tweede dag zou gereden worden naar Santo Domingo de Silos en op de derde dag ligt de streep op de klim naar Picón Blanco. Daar is nog niets over bevestigd.

De Ronde van Spanje is al meermaals neergestreken in Burgos. Vijftien keer organiseerde de stad de start van een etappe en zeventien keer werd er gefinisht in de straten van Burgos. In 2015 won Tom Dumoulin nog een tijdrit rondom Burgos.

Afgelopen dinsdag werd het complete parcours van de Vuelta a España 2020 bekendgemaakt. Die uitgave begint in Utrecht en eindigt in Madrid.

Dit artikel delen:

2 Reacties

Cyclinglife 19 december 2019 om 09:35

Eer betuigen aan een gebouw? Ze weten toch wel dat stenen, hout, glas en overige bouwmaterialen dood zijn? Geen bewustzijn hebben?

Jack2811 19 december 2019 om 11:18

Ze moeten de wat minder bedeelde provincies ook in het zonnetje zetten en inkomsten bezorgen uit toerisme

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair