Vuelta 2023: Intermarché-Circus-Wanty met sprinter Thijssen, Meintjes ontbreekt
foto: Cor Vos
maandag 21 augustus 2023 om 18:22

Vuelta 2023: Intermarché-Circus-Wanty met sprinter Thijssen, Meintjes ontbreekt

Intermarché-Circus-Wanty heeft zijn definitieve achtkoppige selectie voor de komende Vuelta a España op papier. Louis Meintjes is een enigszins opvallende afwezige, sprinter Gerben Thijssen is wel van de partij, net als Kobe Goossens.

De gloednieuwe winter-editie van RIDE Magazine is vanaf nu verkrijgbaar! Mathieu van der Poel staat op de cover. In ons magazine lees je een uitgebreid verhaal van 10 pagina's met dé smaakmaker van 2023. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De Belgische ploeg leek met Louis Meintjes als klassementsman naar de 78ste editie van de Vuelta a España te trekken, maar de Zuid-Afrikaan – die in de Tour de France een sleutelbeenbreuk opliep – maakt toch geen deel uit van de definitieve selectie van Intermarché-Circus-Wanty. De formatie zal nu zonder uitgesproken klassementsrenner beginnen aan de laatste grote ronde van het seizoen.

Intermarché-Circus-Wanty mikt met Gerben Thijssen wel volop op de sprints. De 25-jarige Belg, die dit seizoen met de GP Jean-Pierre Monseré, Bredene Koksijde Classic en de Ronde van Limburg al drie wedstrijden wist te winnen, maakt zich op voor zijn derde Vuelta-deelname. In de edities van 2020 en 2022 won hij geen etappe, is er nu sprake van ‘drie keer is scheepsrecht?’

Thijssen krijgt een heuse sprinttrein mee in steun, met Boy van Poppel, Julius Johansen en Hugo Page als lead out-renners. Die laatste boekte in aanloop naar de Vuelta – in de Tour du Limousin – zijn eerste profoverwinning in een… sprint. Rune Herregodts mag zich ook opmaken voor de Ronde van Spanje, net als de ervaren klimmers Rein Taaramäe en oud-wereldkampioen Rui Costa.

Kobe Goossens is terug in koers – foto: Cor Vos

Kobe Goossens maakt rentree
De laatste naam binnen de selectie is een opvallende: Kobe Goossens. De 27-jarige Belg begon met zeges in de Trofeo Andratx en de Trofeo Serra de Tramuntana spetterend aan 2023, maar kende de laatste maanden veel gezondheidsproblemen. In juni leek de Vuelta nog een utopie, maar de puncheur is toch op tijd hersteld voor de drieweekse wielerronde.

RIDE Magazine
9 Reacties
Sorteer op:
21 augustus 2023 18:38
Deze ploeg kan zomaar een paar ritten winnen met Thijssen, Herregodts, Costa en Goossens maar anderzijds kan het ook gewoon helemaal niets worden.
  21 augustus 2023 19:01
  Dat eerste vooral als de Vuelta verplaatst zou worden naar februari …
  21 augustus 2023 19:04
  Een ploeg die het elk jaar wat beter doet al hoeft niet persé zichtbaar te zijn in overwinningen. Niet lek jaar kan een opeenvolgende flinke progressie geven, nergens. Dergelijke ploegen brengen vaak extra jeu in de koers net zoals nu een Lotto Destny, koers maken hoeft niet te betekenen dan ook altijd maximaal scoren.
  21 augustus 2023 21:40
  Ze doen dit jaar toch helemaal niet beter dan vorig jaar? Vooral door veel pech weliswaar, maar na hun ontzettend sterk begin van het seizoen zijn ze toch echt helemaal weggezakt. Van top 3 op de UCI ranking na twee maanden naar de 17e plaats. Dat wilt toch wel iets zeggen.

  Met hun budget en de pech die ze hebben gekend is dat absoluut geen schande, maar beter dan vorig jaar zie ik toch absoluut niet.
  21 augustus 2023 22:16
  van hun betere renners van vorig jaar zijn kristoff, hirt, pasqualon, hermans en pozzovivo allemaal weg en daarvoor is alleen maar rui costa in de plaats gekomen, die na een goed voorjaar helemaal is weggezakt. ook meintjes & girmay zijn véél zwakker dan vorig jaar

  eigenlijk doen alleen thijssen en rota het min of meer wat ze moeten doen, met eervolle vermeldingen voor goossens en zimmerman
21 augustus 2023 18:41
Zo gek is het toch niet dat wanneer je tijdens de tour nog geopereerd wordt aan je sleutelbeen, je nog niet klaar bent voor de Vuelta ?
21 augustus 2023 21:11
Ik ben erg benieuwd naar Herregodts. Lekker rennertje met grote.motor
21 augustus 2023 18:51
4 maanden geen koers rijden vanwege gezondheidsproblemen dan dan herbeginnen in de Vuelta? Gewaagde gok!
21 augustus 2023 19:25
Benieuwd naar het Visbeek-effect of geldt dat alleen als alles op wieltjes loopt, anders… grooote stilte…

Reacties zijn gesloten.