Vuelta 2023: Bauke Mollema (nu wel) in selectie Lidl-Trek, geen Antwan Tolhoek
foto: Cor Vos
dinsdag 22 augustus 2023 om 11:10

Vuelta 2023: Bauke Mollema (nu wel) in selectie Lidl-Trek, geen Antwan Tolhoek

Bauke Mollema start voor Lidl-Trek in de Ronde van Spanje. De Nederlander, die niet mee mocht naar de Tour de France, gaat in Barcelona beginnen aan zijn vijfde Vuelta. Antwan Tolhoek mikte ook op een deelname aan de Spaanse rittenkoers, maar hij zit niet in de selectie. Lidl-Trek brengt wel de snelle Belg Edward Theuns aan het vertrek.

Nadat Mollema werd thuisgelaten voor de Tour de France, reed hij de Ethias-Tour de Wallonie en de Clásica San Sebastián. In de eerste koers eindigde hij als achtste, in de tweede wedstrijd werd hij vijftigste. Het was voor eerst in elf deelnames dat de 36-jarige renner geen top-tien reed in de Baskische eendaagse.

Tolhoek stond dit seizoen maandenlang aan de kant met een peesontsteking in zijn knie. In het Critérium du Dauphiné maakte hij zijn rentree, maar had hij alsnog te veel last. Daarna reed hij wel de Ronde van Polen en de Arctic Race of Norway uit. Tijdens de Ronde van Polen liet hij aan WielerFlits weten de Vuelta te halen. “Natuurlijk zou ik graag naar de Vuelta willen, dat is zeker een doel voor mezelf. Alleen, als je niet goed bent, heb je er niets te zoeken en hoef je er ook niet naartoe te gaan”, klonk het doen.

Lidl-Trek heeft in de Vuelta a España geen uitgesproken klassementskopman. Wel brengt de ploeg met Juan Pedro López, Kenny Elissonde en Amanuel Ghebreigzabhier enkele goede klimmers aan het vertrek. Ook Julien Bernard, Jacopo Mosca, Otto Vergaerde en Edward Theuns zijn van de partij. Laatstgenoemde zal het in de sprints moeten doen voor de Amerikaanse ploeg.

RIDE Magazine
6 Reacties
Sorteer op:
22 augustus 2023 11:28
Lidl-Trek maakt duidelijk geen hoofddoel van de Vuelta.
22 augustus 2023 11:49
Dit is inderdaad een uiterst matige ploeg. Laat ons hopen dat Bauke nog een keer kan uithalen. Tot nu toe rijdt hij een erg anoniem jaar en dat gun ik Bauke niet. Hup Bauke!
22 augustus 2023 13:13
Klopt Bauke nog niet wat van hem gewend zijn, toch belangrijk geweest voor de ploeg , zoals Waalse Pijl en de Giro de overwinning van Mads Pedersen. En slecht rijden en toch 4e worden in etappe is kunst. Mentaal heel sterk en dat is een voorbeeld voor zijn team genoten . Maar hoop toch dat hij in elk geval keer wint dit jaar. Hij wint bijna elk jaar een wedstrijd, wat erg goed is voor niet sprinter en als allrounder
22 augustus 2023 13:46
Opvallend geen Abersturi als Spanjaard. Die zal ook wel vertrekken. Misschien is hij niet fit na zijn uitvallen in Polen. Verder niet echt een sterke selectie, maar met het gebrek aan sprinters zal Theuns vast wel wat top 10's pakken en er zitten genoeg jongens in de groep die vaak in de vroege vlucht mee zullen zijn.
22 augustus 2023 14:46
Komaan Bauke, ga maar voor de bollen.
22 augustus 2023 15:31
Ben benieuwd waarom Tolhoek niet mee doet? Zou hij dan toch nog niet goed genoeg zijn? Want hij had de ambitie de Vuelta te halen, mocht hij wel in orde zijn maar toch deze selectie niet halen dat vrees ik dat hij volgend jaar niet meer bij Lidl rijdt.

Reacties zijn gesloten.